Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalar saldırırmı

kırmızıyanak

Yeni Üye
kaplumbağalar saldırır mı
yaklaşık olarak iki yıldır baktığım iki tane kaplumbağam var. bana hediye geldiklerinde
2cm kadarlardı. birisi diğerine göre daha fazla büyüdü ve daha hareketli
büyük olan son birkaç aydır küçüğü taciz ediyor ve kafasını ellerini ısırmaya
çalışıyor. bu normalmidir. kur yapıyor olabilirmi yada psikolojisimi bozuldu
anlam veremiyorum.
aynı durumda kapluşu olan varsa ve bilgi verebilirse çok sevinirim.

Cvp: kaplumbağalar saldırırmı

Kur hareketinde ellerini kafalarının yanına alıp titretiyorlar, yine sıkıştırıyorlar birbirlerini ama ısırma olmuyor. Söylediğiniz gibi tek taraflı taciz saldırma kapluşlar arasında görülebilir. Ciddi boyutta bir yaralanma olmadan ayırmanız gerekir yuvalarını.

teşekkür ederim ama yavru değiller 3 yaşına girecekler.
bir de ayırırsam tek kalınca daha kötü olabilirler diye korkuyorum.

böyle durumlarda yatıştırmak için verilebilecek bir şey varmıdır acaba

Ne yazıkki ayırmaktan başka çareniz yok. Büyük olan küçüğe hep saldıracaktır. Büyüklükleri eşit olsaydı bu durum söz konusu olmazdı.

Sevgili Feray, bir süre önce yaşadığım acı olayı burada paylaştım:
mailto:/forum/Konu-feci-halde-yaralandi.html
Eğer link görünmüyorsa/açılmıyorsa, forumda "hastalık ve sağlık" başlığı altında "feci halde yaralandı" başlığı ile yazdığım mesajı lütfen oku. Onları ayırmak zorundasın. Bazı kapluşlar birlikte yaşamak istemiyorlar.
Kesinlikle ayrmalısın. Bu senin için maddi açıdan oldukça zorlayıcı olabilir (ayrı akvaryum, bir ısıtıcı, bir filtre daha...vb) ama eğer ayırmayıp birbirlerine alışmalarını beklersen çok tatsız durumlarla karşılaşabilir ve cidden vicdan azabı çekebilirsin sonunda.
Bazı hayvanlar sorunsuz güzel güzel geçinip giderken bazıları bunu yapmak istemiyor işte.
Onların sadece doğalarının gereğini yaptığını hatırlamalı ve tek başlarına yaşama isteklerine saygı duymalısın.
Ayrı kalsalar da böyle çok daha sağlıklı ve mutlu kaplumbağaların olacak, emin ol.
sevgiler.

Benim Şimdi 2 Adet Kap kapım var Biri 9,10 Aylık Bayağı büyük Küçüğünü ise yeni aLdım daha 1 aYlık Bunlar beraber yaşayaBiLirlermi Araları İyi Ama Dişi Olan büyük Erkek Olan Küçük Lütfen Yardım Kavga edebilirlermi ??

Hadi Söyleyin SaLdırırLarmı

:shuriken:

Yanyana koyduktan sonra bir süre takip edin. Benim kapluşlarım arasında yaş farkı çoktu ancak hiç kavga etmediler, hatta ayırdığımda büyük olan kapluşum depresyona girmişti :) Biraz şans işi, kapluşlarınızın karakterine de bağlı.
Ayrı akvaryumlarda bakmak daha güvenli olur tabii ki küçük kapluşunuz açısından, en azından bir süre boyları birbirlerine yaklaşana kadar ayrı yerlerde bakabilirsiniz. Eğer şimdilik böyle bir imkan yoksa sadece iyi gözleyin derim. Bir saldırı ya da sıkıştırma durumu olursa hiç bekletmeden ayırmanız gerekir.

Saldırı Flan Yok Ama SAdece Tedirginim SAdece Bilgi edinmek İstedim Ama Başka Bişey Daha Sorayım
Benim Büyük Kapluşum Sürekli Azını Açıyor Neden Bi Hastalığımı var ? Çabuk Cevap Lütfen

Kapluşlar ara sıra ağızlarını açarak esnerler ancak bu hareket sürekli yapılıyorsa nefes alıp vermekte bir zorlanma oluyor olabilir. Bu da üşütme veya akciğer enfeksiyonu nedeniyle olabilir. Linkteki diğer belirtilerin olup olmadığına bakın isterseniz mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection.html

SADECE BU VAR -Burundan veya da ağızdan salya gelmesi.

Suyun ısısını 2 derece yükseltin kuru alan ısısını da aynı şekilde artırın. Yemek yememe, kuru alanda fazla vakit geçirme, hareketsizlik, eğri yüzmek, gözlerde şişlik gibi belirtiler yoksa hafif bir enfeksiyon olabilir. Su sıcaklığını artırma genellikle bu hafif üşütmelerde yeterli oluyor.

Arkadaşlar Teraryumlar Nasıl yıkanır Lütfen ÇAbuk Bilgi...

Geri