Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalar tek bakıldığında strese girer mi?

cevmer

Yeni Üye
Arkadaşım bana kaplumbağa almış ve yarın getiricek.Ben balık falan besledim genellikle ve uzun zaman besledim balıklar stressten ölüyor peki kaplumbağalarda tek başına yaşadıklarında stres soz konusu mu ? Ayrıca bir hastalık bulaşıyormuş ve insanlar için çok riskliymiş bu hastalık ile ilgili internette araştırmayada çekiniyorum eğer gerçekten kotu bır hastalıksa hevesım kaçıcak :59: Şimdiden teşekkürler

Konu başlıkları içeriği kısaca açıklayıcı nitelikte olmalıdır/tubidik

Cvp: Yeniyim Yardım

tek başına stress yapar mı bilemicem 1 tanede arkadaş alırsınız yanına olmadı :)
asıl onemlı olan balıklar gibi kaplumbağalarada özenle bakmanız gerekiyor akvaryum+filtre+ısıtıcı gibi ihtiyacları var. Plastik kapta ( Ölüm kabında ) bakılmaz eziyet etmiş olursunuz.

hastalık konusunda pek yardımcı olamıcam daha bilgili arkadaşlarr yardımcı olurlar :)

bende yeniyim arkadaşım telaşlanmana gerek yok.öncelikle balık beslediğin için şanslısın eğer akvaryumunda balık yoksa o akvaryumu kaplumbağan için değerlendirebilirsin ve üzerinde dinlenebileceği adası olmalı.sonra gereken malzemeler olmazsa olmazları tedarik edebilirsin ilerideki zamanlarda.ve bence yanına birtane daha al yada kaplumbağa hediyeni aldıktan sonra beslemesini bilen birine hediye et:)

Cevdet Bey, forum kurallarına göre başlığa "acil", "yardım" gibi kelimelerin yazılması yasak. Eğer konuya uygun başlık açarsanız forumda aradğında herkes o konuyu bulur. Lütfen bundan sonra bunlara dikkat edin.

Kaplumbağalar tek başlarına yaşarlar, hatta daha rahat yaşarlar arkadaşa gerek yoktur. Ayrıca insanlara bulaşan salmenello bakteriisi vardır fakat bu genelde bebekleri e yaşlıları etkiler. Tabiki kaplumbağanızı ağzınıza sokmazsanız, ellerinizi yıkarsanız hiç bir sıkıntı oluşmaz.

Lütfen kaplumbağanız size gelmeden bakım kategorisindeki en üstteki konuları inceleyerek kaplumbağalara en iyi nasıl bakılır bilgi sahibi olun ki hayvana eziyet etmemiş olun.

Cvp: Kaplumbağalar tek bakıldığında strese girer mi?

Bir daha acil yazmam uyardğınız için teşekkürler.Uzun yıllar beslemek istiyorumda iyi bilgi toplamam lazım :D

Yanlız daha rahat oluyorlar bence de . Benim Kapluşumun yanında , burun kısmı biraz uzun gözüküyor diye hilbert adını verdiğim bir kapluş vardı.Onunla anlaşamadı ikiside rahatsızdı birbirinden. Hilbert'i bir tanıdığa verdim şimdi Hilbert'te , benim kaplumbağam Tohlii'de çok mutlu.Bu hastalık konusunu bilmiyordum. Ben evde yokken babaannem bakıyor kaplumbağama. Onu uyarayım hijyen konusunda. Teşekkürler. :)

Üstte arkadaşlarımız anlatmış ama ben salmonella bakterisi hakkında birşey diyeceğim bence salmonellayı kendimize geçirebilmek için kaplumbağanın dışkısını yememiz gerekli çünkü elimi akvaryuma sokup işimi yaptığımda elimi yıkamadan yemek vs yedim birşeyde olmadı 1 kere değil 5 6 kere denedim birşey olmadı ha bu doğru birşeymi değil elimizi yıkamamız gerekli ama ben üşendiğimden veya unuttuğumdan yıkamamıştım bazı kişiler kapluşu elleyince hemen geçecek sanıyor ve kaplumbağa bakmak istemiyor salmonella çok çok zor geçen bir hastalık dışkısını yemediğiniz sürece birşey olmaz ama kaplumbağa veya akvaryumla temas ettiğimizde elimizi yıkamalıyız.

Salmenello daha çok bağışıklık sistemi zayıf bebeklerde ve yaşlılarda etkili oluyor. Sağlıklı bir insanın hastalanma riski bu bakteriden oldukça düşük. Bir de kaplumbağalar doğduklarında bu bakteriyi taşımazlr. Doğadan kaparlar. Yani kaplumbağanızda bu bakteri olmayabilir de..

Ben de çoğu zaman ellerimi yıkamayı unutuyorum ama bu tarz durumlarda riske atmaya gerek yok, antibakteryal sıvı sabunlarla ellerimizi yıkarsak kolay kolay bir sorun yaşamayız.

Geri