umutsahin
Gümüş 1 Üye
Arkadaşlargünümüzde kaplumbağalar bir ticaret aracı olarak kullanılmaktadır petshoplar ve diğer kaplumbağa satan yerler tarafından Benim 3 tane kaplumbağam var bunlara bakamıyor değilim herşeyleri var tam teçhizat ama onların o akvaryumdan dışarı çıkmak istercesine davranışları beni yiyp bitiriyor şu andan itibaren onları petshop'a falanda vermem başka bir kişiyede vermem ama inanın bende bilinçsizolarak aldım bu site ile karşılaştıktan sonra baya bişey öğrendim ama onların doğal ortamlarından alınıp en fazla 2 merte bi akvaryumda bakılmaları benim içimi yakıyor.Kimsenin kaplumbağa alması taraftarı değilim tabiki petshopdaki hayvanların başka çaresi yok ama biz ne kadar bilinçli olup kaplumbağa almazsak bu ticarette son bulacaktır en azından buna inanıyorum bu yazıyı okuyacaksınız veya çok uzun die okumayacaksınız belkide,belki bana kızanınız olacak onları orada bırakamayız diyenleriniz olacak yada hak verenleriniz bu yazı hakkında kimin ne düşündüğü beni alakadar etmiyor bunları bi anda kaplumbağalarıma bakınca yazmak geldi içimden doğadaki halleri aklıma geldi daha mutlu olabileceklerini düşündüm bu yazıyı tüm samimiyetimle yazdım Burada bulununların hepsinin kapplumbağası vardır ama nolur onlarada bişey olursa bu hayvanları almayın,alacak olanlarada engel olun olunki bu ticaret artık son bulsun kaplumbağa hediye edilecek kadar önemsiz birşey değildir günümüzde artık doğum günlerinde kaplumbağa hediye edenler var oda bir canlı onlarında kendi hayatını yaşamaya hakları var.
LÜTFEN BUNA ENGEL OLALIM
LÜTFEN BUNA ENGEL OLALIM