Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarda kabuk değişimi

BernaT

Yeni Üye
Merhaba,
2 ve 3 yaşlarında 2 tane kaplumbağam var gayet sağlıklılar. Akvaryumları gayet donanımlı, beslenmelerine ve vitamin takviyesine özellikle dikkat ediyorum. Ancak şuana kadar deri değişimi oldu ama herhangi bir kabuk değişimi olmadı. İlk aldığımda miniciktiler bu süre zarfında kabuk değişimi olması gerekmiyor muydu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler...

Cvp: Kaplumbağalarda kabuk değişimi

Kaplumbağalarda ki kabuk değişimi çok sık görülen bir olay değildir.Daha doğrusu plakaların kalkarak komple değişimi biraz zaman alır.
Kaplumbağalar büyürken kabukta büyür.Ufak parçalar şeklinde belki üst kabuk dökülmüştür.Belki de katmanlı olarak hala kabukta duruyordur.Eğer fotoğraf koyarsanız yorum yaparız.

Teşekkürler bilgilendirme için. Aşağıda fotoğraflar için link gönderiyorum her ikisininde pek net değil sanırım telefondan çektim ama anlaşılıyor yinede. Büyük olanın kabuğunda biraz değişim var gibi kuruduğunda beyaz beyaz deri atıyormuş gibi izler oluşuyor. birde bazı kabuk bölgelerinde çok hafif bir şişme başladı sanki ayrılacakmış gibi ama emin değilim. Kabukları da gayet sert. Küçük olan da henüz bir değişim belirtisi yok sanırım. Buarada 1 yaşında kabuk değiştiren kaplumbağalarla ilgili yazılar okudum o nedenle acaba benimkilerde bir problem mi var diye merak ettim açıkçası... Çok teşekkürler tekrar...

mailto:/5qsjl.jpg
mailto:/2lxbdz5.jpg
mailto:/2e36gwi.jpg
mailto:/dxkzsi.jpg

Sizin kaplumbağaların kabuğu bayağı sağlıklı gözüküyor. Özellikle son resimlerdekinin kabuğu çok güzel. Her ikisinede maşallah. Kabuk değişimi gerçekleşmiş ama bazı eski plakalar üstünde kalmış. Bu evlerdeki çoğu kaplumbağada olan bir durum.

Büyüme ve alttan yeni kabukların gelmesi eski kabuklar atılamasa dahi kabuk değişimi olarak adlandırılır.

Çok teşekkürler rahatladım gerçekten :) acaba yanlış birşey mi var diye tedirgin olmuştum...

Geri