Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalari için UVB Lamba ?

Anestezicik

Yeni Üye
Herkese iyi akşamlar. Kaplumbağalarım için exo terra repti glo 5.0 uvb lamba bulamadım. Alternatif bir ürün konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Diğer bir yardım istediğim konu ise kaplumbağalarım için ısı ve ışık lambası olarak exo terra day glo 60 watt satın aldım. Sanki kuru alanı yeterince ısıtmıyor. 1-2 saattir çalışıyor ve derece ile ölçtüğüm de sıcaklık 25 C . Acaba yanlış lambayı mı aldım yoksa bir yerde hata mı yaptım. Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

Uvb lamba olarak bunu alabilirsiniz.

Elinizdeki lamba uygun ısıyı vermeli. Kuru alan ile ampul arasında 17-20 cm gibi bir mesafe bunu sağlar. Acaba bulundukları oda çok mu soğuk?

Cvp: Kaplumbağalari için UVB Lamba ?

Odanın ısısı 18-20 derece civarında. Bir de önerdiğiniz lamba UVa ışını da içermekte. Önerdiğiniz ürünü kullanmaya başladığım da elimde ki exo terra day glo lambasını kullanmaya devam etmeli miyim?

Önerdiğim lamba ısı vermez. Uvb lambalarda ısı verme özelliği yok. Daha doğrusu yok denecek kadar az. Her iki lambayıda kullanmak gerekiyor. Elinizdeki lambayı gündüz 10-12 saat sabit yakmalısınız. Benim önerdiğim lambayıda gündüz aynı anda 4-6 saat yakmalısınız.

Cvp: Kaplumbağalari için UVB Lamba ?

Yardımınız için teşekkür ederim. :) İyi akşamlar.

Geri