Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım biraz böyle idare edebilirler mi?

myalperen

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ve ilk konum :
Annem ile kardeşim bugün gidip 2 tane su kaplumbağası almışlar.Biraz araştırma yaptım.Bayağı birşey öğrendim.Bu kaplumbağalara birkaç gün içinde yeni bir akvaryum almayı düşünüyoruz.Sizce geceyi böyle geçirebilirler mi?
mailto:/18/u/mgzyk.jpg
mgzzk.jpg

mgzzv.jpg

Kabın içi yaklaşık 5cm yüksekliğinde su dolu.Biliyorum bu çok az.2sine de bugün birer adet şu solucana benzeyen silindir şeklindeki yemlerden verdik.Yediler.Daha 2-3cm'ler.Resimleri 21:30'da çektim.Kaplumbağalar balkonda ama balkonun dışı camlarla kapatılabiliyor.Camları kapattım başlarına birşey gelmesin diye.Güneş ışşığı alan bir yer.Bir kısmı da güneş almıyor kabın.
Bir de yakında alacağım akvaryum için önerileriniz nelerdir ? Yardımlarınızı bekliyorum,teşekkürler.
[/quote]

Cvp: Kaplumbağalarım biraz böyle idare edebilirler mi?

o kabdan çıkarıp evde borcam vardır ona koy uzerıne cıkabileceği taş vb. birşey pet şişeye sıcak su koy 2-3 delik açıp borcamın içine koy 3 saatte bir değiştir altındakı taşları çok zararlı

çıkar ve yarın kalıtelı yem al tetra sera iyidir tetra ben 4 tl ye aldım

AKVARYUM OLARAK EN AZ 60 LİTRE ALSANIZ İYİ OLUR EYER DAHABÜYÜK VE GÜZEL İSTERSENİZ 100 -150 gibi alabilirsiniz 1--2 gün böyle geçirebilirler en temel mazemeler den ısıtıcı ve filitre şart cd kabından kuru alan yapabilirsin veya satın alabilir camdan yapabilirsin uvb -uva lamba almıycam diyosan eczaneden d3 vitamini yani devi3 ilacı alabilir ve haftada bir kere yeme damlatıp verebilirsin

cemal197' Alıntı:
AKVARYUM OLARAK EN AZ 60 LİTRE ALSANIZ İYİ OLUR EYER DAHABÜYÜK VE GÜZEL İSTERSENİZ 100 -150 gibi alabilirsiniz 1--2 gün böyle geçirebilirler en temel mazemeler den ısıtıcı ve filitre şart cd kabından kuru alan yapabilirsin veya satın alabilir camdan yapabilirsin uvb -uva lamba almıycam diyosan eczaneden d3 vitamini yani devi3 ilacı alabilir ve haftada bir kere yeme damlatıp verebilirsin
İkinize de teşekkür ederim. Ben 30 litre düşünmüştüm.2 su kaplumbağası için çok mu küçük olur acaba ? Bir de devi3 ilacı neye yarıyor ? Yani bağışıklıklarını mı güçlendiriyor yoksa kabuklarını mı sertleştiriyor ?

devit3 ile kabuklari daha saglikli olur. Vivamini aldikcada kabugun rengi koyulasir

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Bu konuda kaplumbağa bakımı için önemli bilgiler mevcut. Bir göz atmakta fayda var.

Kaplumbağa adası az bir süre idare edebilir ama ne olursa olsun acil bir şekilde ısıtıcı almalısınız, en azından öyle beklesinler...

Geri