Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım birbirini ısırıyor

buse

Yeni Üye
(kırmızı yanaklı su kaplumbağaları) 10 senedir hiç bir sorun yaşamadım ancak bu 3 gündür birbirlerini ısırmaya başladılar 2side erkek üreme istekleri yüzünden diyorum ancak tehlikeli olmaya başladılar çünkü bir tanesi diğerinin üreme organını ısırmaya başladı bir şey oldumu bilmiyorum korkudan çıkarmıyor kan gelmedi şimdilik onları ne yapmalıyım çok kötü bir durum kan gelmediyse sorun yoktur diye düşündüm gerçekten çok korkuyorum onları izmir doğal parka götürmeyi düşünüyorum ne önerirsiniz akvaryumlarıda küçük değil

Cvp: arkadaşlar acil yardım ne yapacağımı bilmiyorum

Doğal yaşam parkına götürürseniz ölüme terketmiş olursunuz.

İki erkek arasındaki iktidar kavgası asla sona ermez. Tek yapacağınız ya birini sahiplendirmek yada ayrı bir akvaryum kurmak.

büyük bi dişi almanı öneririm belki çiftleşmek istiyorlardır

ecemkoten' Alıntı:
Doğal yaşam parkına götürürseniz ölüme terketmiş olursunuz.

İki erkek arasındaki iktidar kavgası asla sona ermez. Tek yapacağınız ya birini sahiplendirmek yada ayrı bir akvaryum kurmak.

bunu öğrendiğim iyi oldu çünkü onları bırakmak istemiyorum hiç evet ikinci akvaryum almaya karar verdim teşekkür ederim yorumunuz için ancak üreme oraganına zarar geldimi onu merak ediyorum kanamıyorsa bir sorun yoktur değilmi

Su içinde kanamayı anlayamayabilirsiniz Buse hanım. Fakat cinsel organına zarar geldiyse ve acıyorsa sık sık dışarı çıkaracaktır o zaman ısırık izi görebilirseniz zarar görmüş demektir. Fakat bu konuda sizin elinizden malesef birşey gelmez. Çünkü ne siz nede veteriner tedavi edemez. Ama sorun olsaydı organını içeri çekmekte zorlanırdı.

ecemkoten' Alıntı:
Su içinde kanamayı anlayamayabilirsiniz Buse hanım. Fakat cinsel organına zarar geldiyse ve acıyorsa sık sık dışarı çıkaracaktır o zaman ısırık izi görebilirseniz zarar görmüş demektir. Fakat bu konuda sizin elinizden malesef birşey gelmez. Çünkü ne siz nede veteriner tedavi edemez. Ama sorun olsaydı organını içeri çekmekte zorlanırdı.

hiç dışarı çıkarmadı olay olduğundan beri taşa çıktığındada inceledim kanama yoktu eğer öyle bir şey olmuşsada kendi kendine iyileşme olasılığı varmı yeni bir kaplumbağa alamam ama çiftleşmesi için bulunabilirmi ayrıca onları ayırdığım için bunalıma girerlermi yorumlarınız için çok teşekkürederim

Zaten kavga durumu söz konusu olduğu için ayırırsanız bunalıma girmezler. Ayrılınca hırpalanan kaplumbağa daha rahat hareket edecektir.

buse' Alıntı:
ecemkoten' Alıntı:

hiç dışarı çıkarmadı olay olduğundan beri taşa çıktığındada inceledim kanama yoktu eğer öyle bir şey olmuşsada kendi kendine iyileşme olasılığı varmı yeni bir kaplumbağa alamam ama çiftleşmesi için bulunabilirmi ayrıca onları ayırdığım için bunalıma girerlermi yorumlarınız için çok teşekkürederim

Kopan uzuv yerine gelmez fakat yalnizca yara aldiysa mutlaka iyilesecektir :)
Kaplumbagalar sosyal canlilar degildir. Arkadasa ihtiyac duymazlar. Heleki saldiriya ugramis kaplumbaga icin her zaman tek yasamak en iyisidir. Digeride saldirdigi icin diger kaplumbagalar tehlikeye atilmamalidir. Bu sebeple kesinlikle tek bakmanizi oneririm.

çok teşekkür ederim yardımınız için :)

Geri