Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım büyüyor ve ne ebatta akvaryum ölçüsü gerekir?

u_po

Bronz 5 Üye
Slm arkadaşlar,
kaplumbagalarımı alalı yaklaşık 3 ay oluyor ve şu anda genel durumları çok çok iyi,o kadar büyüdü o kadar kuvvetlendilerki artık elimle yem yedirmeye bile korkar hale geldim çünkü yanlışlıkla elimi ısırdıklarında artık acı vermeye başlıyorlar... Onlara o kadar alıştımki anlatamam... akvaryumum uzunluk 60,en 30,boy 25 cm ve su boyu 15 cm ve görebildiğim kadarıyla bu akvaryum bana yetmeyecek gibi görünüyor. sizce bu akvaryumum beni daha ne kadar idare eder. kapluşlarım 8-9 cm oldu ve hızla büyüyorlar... ve yeni akvaryum yaparsam ömürlük olması açısından kaça kaç yapmam gerekir??? bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var,tşk...

Cvp: Kaplumbağalarım büyüyor ve ne ebatta akvaryum ölçüsü gerekir?

Öncelikle sağlıklı ve uzun yıllar sürecek bir beraberlik dilerim Uğur Bey.

100x50x50 boyutlarında bir paludaryum yaptırmanız, kuru alanı da Emre Bey'in akvaryumundaki gibi akvaryum tepesine yaptırmanızla ömürlük bir paludaryuma sahip olursunuz. Tabi imkanınız varsa daha büyük bir paludaryum da olabilir.

Cvp: Kaplumbağalarım büyüyor ve ne ebatta akvaryum ölçüsü gerekir?

Evet bu boyut uygun değil. Yaz başına kadar çözmek en iyisi. Kaplumbağa başına ömürlük 100 lt ve üzeri su hacmi gerekir. Bu sebeple yukarıdaki kaçışı önlemek için bırakılacak boşluğu düşünerek ölçüleri düşünmek gerekir. Tabi kuru alan içeride değilse. İçeride olursa onun bulunduğu tarafa gene ek camlar gerekir. Birden fazla kaplumbağanız var. Sayı 2 ise şu ölçüler uygundur. 100*50*60 = 300 lt eder. Bunun 15-20 cm boşluğu olacağına göre siz en büyük oldukları dönemde 40 cm yükseğe kadar su koysanız akvaryumu 100*50*40 gibi kullanacaksınız ve buda 200 lt hacim eder. Bu 100*50*60 ölçülerindeki akvaryumun cam kalınlığı minimum 9 mm olmalı. Tabi bu balık akvaryumları gibi ek yüklerin olmadığı sistemler için geçerlidir. Ben size 11-12 mm kalınlık öneririm. Böylece yukarıya kuru alan yaparsanız yapacağı baskı ve stres hiç sorun olmaz. Tabi akvaryum camını rodajlı yapıp kayıt kuşağı ihmal etmemek gerekir. Bunlar özellikleriyle dayanıklılığı ve ömrü artırır.

Soner aynı ölçüleri önermiş bile. Tabi daha büyük ölçü onların daha rahat bir ortama sahip olması anlamında faydalıdır.

Geri