Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım hakkındaki görüşleriniz

berkan1522

Yeni Üye
iyi günler arkadaşlar heves edip 1 dişi 1 erkek yavru kaplumbağa aldım erkek olanı dişi olandan birazcık büyük ilk günü kaplumbağalarımın hiç araştırmamıştım alırken bakımları falan baya meşakatli bir işmiş ama üstesinden geliceğimi umuyorum pet shoplarda satılan akvaryumlardan aldım ufak olanlardan ve hata yaptığımı anladım 3-4 aya kadar akvaryum almayı planlıyorum kaplumbağalarımı ilk gün gözlemledim dişi olan sürekli erkeğin yanına gidip ona sokulmaya çalışıyo erkek olan fazla yüz vermiyo ama aradan 4 saat falan geçti birbirlerinden ayrılmıyolar üst üste cıkıyolar ama hiç saldırmak falan yok gayet sakinler arada uzaklaşıyolar birbirlerinden ama sonra tekrar yanyana geliyolar ilk yemlerini verdiğimde ikisi yanyanayken verdim hiç kavga etmediler ikiside yemlerini yediler şu anlık bir sorun olmadığını düşünüyorum 4 aya kadarda akvaryum alıcam forumda yeniyim daha araştırmam gereken çok şey var birde kafama takılan bir soru daha ben çalısan birisiyim sabah gidip akşam eve geliyorum bütün gün yalnız kalmalarında bir sakınca varmıdır mesela dişi olanı bu gün ters döndü bekledim çevirmesini çeviremedi kendisini ve bende onu düzelttim yani evde ben yokken ters dönseler kendi başlarına düzelebilirlermi malum beslediğimi yer belli şu anlık bir sakıncası olurmu

saygılar

Cvp: Kaplumbağalarım hakkındaki görüşleriniz

Beslediğiniz yer sanırım plastik kap. İçinde filtre, ısıtıcı yok sanırım. Kuru alanı ısıttığınız bir lamba var mı?

Eğer yukarıda yazdığım gibiyse kaplumbağalar o kadar zamanı çıkaramazlar. Size olması gereken şartları, neden böyle olması gerektiğini detaylıca yazabilirim. Zaten forumda araştırma yapınca neyin ne için olduğunu rahatlıkla anlayacaksınız. Şu an bahsettiğimiz kapta duruyorlarsa her gün hasta olma riski taşıyorlar.

Kaplumbağaların ters dönünce bazıları kendini kurtarabilir bazıları kurtaramaz. O kadar süre sonunda ölmese bile ağır bir travma yaşayacaktır.

Yavru kaplumbağaların cinsiyetlerini kesin olarak anlamanız kan testi haricinde mümkün değil. İleride belli olur.

Evet emre beyin dediği doğru 3-4 ay onun içinde çok buyuk bir zaman olacak.3-4 ayı kaldıramazlar 1 ay içinde akvaryum iç filtre ısıtıcı kuru alan ısıtma lambası temin etmelisiniz.Şu dişi-erkek olayı da petshopların yalanı.10 cm olmadan anlamak mümkün değil.

teşekkürler arkdaşlar peki kaplumbağalarımın davranışları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?

Davranışlar normal. Birbirlerine sokulurlar yada üst üste çıkarlar. Saldırganlık olmadıkça sorun yok, ki saldırganlık yok diyorsunuz.

Geri