Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbagalarım hasta

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan utkwss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utkwss

Yeni Üye
Katılım
11 Haz 2026
Mesajlar
1
Ben şehir dışındayken kaplumbağalar babama emanetti bi 2 ay sonra geldiğimde gözleri iltihap kapmıştı ondan sonra düzenli kullanamasmda göz damlaları kullandım başka birşeyleri yoktu geçen gün yine bi kaç haftalığına yoktum babam soğuk musluk suyu kullanmış hayvanlara şuan ikiside büyük ihtimalle hastalar ve ne yapacağımı bilmiyorum.
dün gözlerini biraz temizleyip damla damlattım yemek yedirecektim yemekte yemediler normalde yerlerdi iki gündür yemiyorlar. daha sonrasında öğlen petshopa sormaya gittim önerdiği bişey varmı diye bana vitamin verdi. sanırım kuşlar içinmiş ama kullanabilirsin dedi yemeklerine bi damla 20 dakikalık suyuna 5 damla diye. eve gelince kaplumbağaları güneş vuran bi yere koydum orda ısındılar bayağı. sonra akşam ağızlarına sadece bir damla vitamin damlattık bunuda veteriner söylemişti. bugünde yine aynı şekilde yaptım vitamin banyosuda yaptırdım gözlerine Damlada sıktım güneştede bıraktım. ama bir taraftan çok yaşlılar ve dayanacaklarını sanmıyorum yaklaşık 20 yıla yakın bizimleler dahası varmıdır bilmiyorum ama. bide şunları söyleyeyim gözleri şiş birisininki bir gözü kapalı biri açık diğerinin ikiside açık ama perde var gibi. yemek yemiyorlar. birisi suya girmiyor bile öbürünün üstüne çıkıp uyuyor sanırım kafası sürekli eğik duruyor. öbürü biraz daha hareketli ama oda çok bitkin ve kötü görünüyor. kabuklarına baktım birşey yoktu. ayrıca şunu belirtmeliyim biz bu hayvanları 20 yıldır hiç ısıtıcı ve ek vitamin vs almadan besledik ve şuana kadar hiç böyle olmamışlardı.
 
Geri
Üst