Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam garip davranıyor!

ne alcagimi bilmedigim icin hicbirsey almamistim kumuna kadar soylediklerinizi alicam
 
Ben bu akvaryumu 600tl ye camcıya yaptırmıştım. bundan yola çıkarak siz daha büyüğünü yaptırabilirsiniz.
 
.
 

Ekli dosyalar

  • 5FDE862B-AF58-4B4D-BDA2-601F29808AA2.jpeg
    5FDE862B-AF58-4B4D-BDA2-601F29808AA2.jpeg
    303.2 KB · Görüntüleme: 8
70x30x45 boyutunda bu akvaryum 6mm cam kullanıldı. isterseniz kullandığım ısıtıcı lamba, su ısıtıcısı ve filtrenin linklerini paylaşabilirim.
 
ben krizlerine hala anlam veremedim hayvan karasinda uyuyor kabuguna cekinip birden uyanip etrafa carpiyor karasinda cirpiniyor kabus felanmi goruyor acep.
 
paylasirsaniz sevinirim bunu yazarken yine krize girdi benimki bide bu krizler yasandiktan sonra nefes alisi hizlaniyor kafasinin altinda nefes alinca sisen yer hizli hizli atiyor ve cok sisiyor
 
krize girdigi bir videoyu cekmistim ama buraya video atilmiyor
 
Marul kıvırcığı kabuğunun yarısı kadar ve yemden uzak saatte verin. Çok seviyorsa haftada 2 defa normal yiyorsa haftada bir verin. Aşırısı bıktırabilir.

Yemediğini yarım saat sonra akvaryum kepçesi ile alın. Bakteri üremeye başlar.

Kuru alandaki o bitkileri sökün hayvanın gözüne dalaşır. Mavi boyayı kazıyabildiğiniz kadar kazıyın salınım yapmasın. Tabandaki herşeyi çıkarın. Yerine vitasand pro78 marka sarı silis kum alın. 4 cm kadar kum yüksekliği yeter. Ama ileriye dönük fazla alabilirsiniz yedekte dursun.

Akvaryumun kısa camını yazmamışsınız. Alacağınız ölçü şu şekilde

50*kısa cam*4/1000=alınacak kum kilosu.

Eylüle kadar idare eder sonra akvaryum almanız lazım.

80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında hazır bir akvaryum yada özel yapım ömürlük 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum yaptırıp tek kalemde kurtarabilirsiniz. Bu da şimdi iyi paradır. Herşey uçtu gitti. 10 sene önce büyük kutu yem kutusu fiyatına ömürlük yaptırıyorduk.
 
Çevresindeki dikkat çeken şeyleri uzaklaştırın. Hala su derinliği ile alakalı diye düşünüyorum. Kumu alın bu rahatlatıcı etki yapar eşelenip vakit geçirir. Şimdikileri hemen çıkarın. Salınımdan enfeksiyona her türlü zararı var.

Alınca sterilizasyonunu anlatırım. Markasız satılanlar aşırı kirli oluyor. Ben bir dönem almıştım petrol artıkları çıkmıştı içinden.
 
cem bey bu arada benim kaplumbağam da ısının en az olduğu bölgede duruyor fakat kuru alan ısısı da 32 derece. biraz lamba mesafesini yükselteyim mi acaba?
 
videosunu ytye attim linki bu hiziyla oynamadim ve bu arada akvaryumunu temizledim simdi
 
Geri
Üst