Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım neden kaçıyor?

Zargusia

Bronz 4 Üye
Cumartesi günü aldığım 2 kapluşum var . Bütün ekipmanlarını hazırladım . Lazım olan her şeyi yaptım . Kapluşlarımı içine koydum . İlk gün abim hiç elleme alışsınlar yarın akşam gibi eline almaya başlarsın dedi. Bende peki dedim. Fakat bugün su yüzeyine çıktıklarında elimi uzatıyorum ve suyun dibine ani bir hareketle dalıp , kaçıyorlar. Bu durum beni gerçekten üzüyor . :noexpression: Ben odadan çıktığım anda su yüzeyine çıkıyorlar , ben gelince dalıyorlar. Bunun nedenini anlamış değilim. Onlar elime alınmak isteseler gerçekten gerekli sevgiyi göstereceğim fakat istemiyorlar. Kaçıyorlar . Neler yapmam lazım ? Bunlar da resimler :

http://d1302.hizliresim.com/16/k/k72ns.jpg
http://d1302.hizliresim.com/16/k/k72px.jpg
http://d1302.hizliresim.com/16/k/k72rs.jpg
http://d1302.hizliresim.com/16/k/k72sw.jpg

Cvp: Arkadaşlar yardım lazım :(

Hemen size alışmalarınızı bekleyemezsiniz, bu süreçte onları zorlamamanız iki tarafın da hayrına olacaktır.

Unutmayın ki onlar hem doğaları gereği vahşi hayvanlar, hem de henüz bebekler.
Bunu hepimiz yaşadık ve süreç genel olarak aynı ilerler.

Ve işin doğrusu biraz da sizinkilerin kişilikleri ile alakadar.
Benimkilerin bir tanesi sürekli elime tırmanırken diğeri ile pek samimi olamamıştık ^^

Bu arada arka fonunuz ve saklanmaları için gerekli aksesuar eksik, bir taş ya da ipek bitkiler size yardımcı olabilir,

Yani üstlerine düşmeyip , oluruna bırakmam mı lazım ? Şu an suyun üstündeler ama biliyorum ki kalkıp yanlarına gitsem korkup yine kaçacaklar . :ff:

Zamanla alışacaklardır, bu süreçte onları zorlayıp sadece elinizden yem yedirmeye çalışmayın. Başlangıçta yemlerini suya bırakın, bir süre sonra zamanla akvaryum camına yönelirler sizi görünce, sonrasında elden beslemeye başlarsınız.

Bu arada, ısıtıcı göremedim ben??

Zargusia' Alıntı:
Yani üstlerine düşmeyip , oluruna bırakmam mı lazım ? Şu an suyun üstündeler ama biliyorum ki kalkıp yanlarına gitsem korkup yine kaçacaklar . :ff:

Ha bu arada bir tane bitkim var saklanmaları için fakat biraz büyük olduğu için koymamıştım resmini atayım mı ?

Elınıze almayın havuzdan mumkun oldugunca cıkarmayın hasta olmasına sebep olursunuz

RE: Arkadaşlar yardım lazım :(

Kaplumbağalar evcilleşmez. Zaruri haller dışında ortamlarından çıkarılmaları, yanlarında ani hareketler stres kaynağıdır. Bu sebeple bırakın kendi hallerinde yaşasınlar.

Ancak bulundukları ortama kısmen alışırlar. Yani ortamda insanların olması ve akvaryum şartları gibi.

Bence bir de bitkiyi dahil edip akvaryuma bize resim gönderin, genel olarak kaplumbağalar seviyor.

Resimler eski mi bilmiyorum fakat ısıtıcı ve filtre göremedim ben?

Cvp: RE: Arkadaşlar yardım lazım :(

AEK' Alıntı:
Kaplumbağalar evcilleşmez. Zaruri haller dışında ortamlarından çıkarılmaları, yanlarında ani hareketler stres kaynağıdır. Bu sebeple bırakın kendi hallerinde yaşasınlar.

Ancak bulundukları ortama kısmen alışırlar. Yani ortamda insanların olması ve akvaryum şartları gibi.

Evcilleşmesinden bahsetmedim fakat dediğiniz iyi oldu . :smile: Bana alışırlar mı ?

ulfet931' Alıntı:
Bence bir de bitkiyi dahil edip akvaryuma bize resim gönderin, genel olarak kaplumbağalar seviyor.

Resimler eski mi bilmiyorum fakat ısıtıcı ve filtre göremedim ben?

Akvaryum kaloriferin önünde olduğu için ısıtıcıyı almadım ayrıca filtreye gerek yok dedi babamlar . Ama sanırım evde var . Takmam gerekir mi . Ha birde akvaryumumun içine bitkiyi koyarsam yüzecek alanları daralır. Onun için koymak istemiyorum. Filtre ve ısıtıcı gerekli mi ? :ff:

İlk başlarda tedirgin olmaları normal zamanla insanlara alışırlar ama bu akvaryumda ısıtıcı ve filtre yok Bu 2 ekipman özelliklede ısıtıcı hayati derecede önemlidir yoksa kaplumbağların kısa zaman içinde hastalanıp ölecek! uzun yaşama şansı çok az. Ayrıca kuru alanın üstüne ısıtıcılı uva lamba da koymalısın ve yazın mutlaka bol bol güneşlenmeliler(Kaplumbağa ile güneş arasında cam olmayacak şekilde). Güneşlendirmeyeceksen uvb lamba alman gerek bunları yapmazsan kaplumbağların kabuğu yumuşar ve ölürler. Yaşamalarını istiyosan bu temel ihtiyaçlarını sağlaman şart.

vanilya' Alıntı:
İlk başlarda tedirgin olmaları normal zamanla insanlara alışırlar ama bu akvaryumda ısıtıcı ve filtre yok Bu 2 ekipman özelliklede ısıtıcı hayati derecede önemlidir yoksa kaplumbağların kısa zaman içinde hastalanıp ölecek! uzun yaşama şansı çok az. Ayrıca kuru alanın üstüne ısıtıcılı uva lamba da koymalısın ve yazın mutlaka bol bol güneşlenmeliler(Kaplumbağa ile güneş arasında cam olmayacak şekilde). Güneşlendirmeyeceksen uvb lamba alman gerek bunları yapmazsan kaplumbağların kabuğu yumuşar ve ölürler. Yaşamalarını istiyosan bu temel ihtiyaçlarını sağlaman şart.

Sizin yorumunuzu bilgilendirici bulduğum için babama okuttum. Evde abimde filtre varmış . Isıtıcıyı da alırız abimle . Lambaya gerek var mı ?

Çok güzel ifade etmiş arkadaşımız.
Isıtıcı lambada olmazsa olmaz. Kuru alan ısısı su ısısından 3-5 derece fazla olmalı. Kaplumbağalar soğukkanlıdır. Karaya çıkıp güneşlenirler. Böylece vücütlarını ısıtarak metabolizmalarını dengelerler. Buda iştah, sindirim, hareketlilik ve üreme gibi bir çok konuyu doğrudan etkiler. Tabi üşütmede cabası. Kuru alana çıkıp ısınamayan kaplumbağa kısa bir süre sonra hasta olur, iştahı kaçar ve vücüt direnci fazla kalmaz.

Cvp: RE: Arkadaşlar yardım lazım :(

AEK' Alıntı:
Çok güzel ifade etmiş arkadaşımız.
Isıtıcı şambada olmazsa olmaz. Kuru alan ısısı su ısısından 3-5 derece fazla olmalı. Kaplumbağalar soğukkanlıdır. Karaya çıkıp güneşlenirler. Böylece vücütlarını ısıtarak metabolizmalarını dengelerler. Buda iştah, sindirim, hareketlilik ve üreme gibi bir çok konuyu doğrudan etkiler. Tabi üşütmede cabası. Kuru alana çıkıp ısınamayan kaplumbağa kısa bir süre sonra hasta olur, iştahı kaçar ve vücüt direnci fazla kalmaz.

Siz böyle deyince bir an önce lazım şeyleri almam lazım gibi hissediyorum ve galiba da öyle .
Ama bu hafta büyük ihtimalle imkanım yok , belkide olur bilemiyorum . Ama sanırım bir an önce almam lazım . :ashamed0006:

Zargusia' Alıntı:
Zargusia' Alıntı:

Ha bu arada bir tane bitkim var saklanmaları için fakat biraz büyük olduğu için koymamıştım resmini atayım mı ?

Akvaryum içinde tutunabileceği, saklanabileceği bir yapay bitki yada mango kökü gizlenmesi ve gece rahat uyuması için faydalı olur. Ben bitki olarak ipek yapraklıları öneririm. Plastiği mümkün olduğunca az tutmalı.

AEK' Alıntı:
Zargusia' Alıntı:
Zargusia' Alıntı:

Akvaryum içinde tutunabileceği, saklanabileceği bir yapay bitki yada mango kökü gizlenmesi ve gece rahat uyuması için faydalı olur. Ben bitki olarak ipek yapraklıları öneririm. Plastiği mümkün olduğunca az tutmalı.

Bir petshop'a gidip ipek yapraklı bitki desem verirler mi ? Çünkü tam olarak bilmiyorum ne olduğunu .

mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=9597
Örnek olarak kontrol edebilirsiniz. Tabiki plastik var ama çok daha az. Yaprakları kumaş gibi olur.

Bu arada akvaryumdaki taşlar renkli. Renkli taşlar kalitesiz boyaları ile çoğunlukla suya salınım yapar. Sonuçta kimyasal. Su değerleri etkilenir. Bir konuda sizdeki taşların boyutu. Aralarına pislik toplayıp gene suyun çabuk kirlenmesini hatta verimli temizlenememesine sebep olur. Bence ya ince taneli kum yada birkaç doğal taş yada kabuk koymak daha iyi.

Cvp: Kaplumbağalarım neden kaçıyor?

Kapluşlar ürkek canlılardır. Ben alışmaları için çok fazla zorlamamanızı tavsiye ederim. Kapluşların sizi anlaması ve size alışmaları zaman alıcaktır. Biraz sabırlı olmanızı gerekiyor :)

Geri