Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım sürekli kavga ediyor..

kaplumbaga_000

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaşlar, iki tane elimden baya büyük kaplumbağam var. Onlar için baya büyük bir akvaryum yaptırdım, yaşama yerleri gayet güzel. Özellikle son zamanlarda, özellikle bir tanesi sürekli diğerine saldırıyor. Geçen gün, ayak parmağını yaraladı, veterinere gösterdim, ilaç vs. tedavi ettik. Bu şekilde beraber olmaları pek sağlıklı olmayacak gibi ama yeni bir akvaryumla ilgilenmek için hem zamanım, hem yerim yok :( Araya file gibi bir şey germek istedim ama internette bulamadım :( Sizin önerebileceğiniz bir ürün ya da başka bir yöntem var mıdır? Yardımcı olabilir misiniz çok sevinirim.

File yda benzeri ürün olmaz. Takılıp kalırlar ve boğulurlar. Akvaryumu ortadan plaeksi yada cam ile bölmeli. Tabi arada delikler yada boşluklar olmalıki su sirkülasyonu her iki taraftada devam etsin. Temiz suyun geldiği tarafa genede ufak bir iç filtre gerekir. Ayrıca kuru alan olarak iki tarafa ayrı yapılacak. Diğer seçenek orta tepeye bölmenin üzerine iki rampa ile ortadan bölünmüş sistem yapılacak.

Tabi bu sistem akvaryum buna müsait boyuttaysa geçerli. Aksi halde ikinci sistem kaçınılmaz.

Geri