Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımdan biri kaçtı ama buldum...

ozan123

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar kuru alanım dizilmiş taşlardan (kaplumbağamın yiyemeyeceği zararsız taşlardan) oluşuyordu. İlerde akvaryumu mu büyülttüğümde cb kabımdan yapacaktım.
Kaplumbağalarım 5 ve 6 cm boyunda idi. kuru alanla akvaryumdan çıkış yeri arasında 8 cm yükseklik vardı.Yine de kaçmamasından emin olmak için kuru alan üstünü cb kabı ile kapattım.
Bayram yüzünden biraz meşguldüm. Onların akvaryumlarını biraz karanlık bir yere koydum.
Uyumaları için ortam yapmaya çalıştım. Akşam eve geldiğimde cb kabının yerde mika nın kayıp olduğunu gördüm. 30 dk sonra buldum. Üstü biraz toz içindeydi. Sirkeyle suyu karıştırıp yıkadım. Biraz kendine geldi. 2 gündür o stresi atlattı. Gözlemliyorum pek te bir şeyi yok. diğer kapluşu ayrı bir yerde tutytorum.
Kaç gün sonra mika yı akvaryuma almalıyım?
Yem yiyor ama hasta mı değil mi bilmyorum?
Şu aşamada ne yapabilirim?
(Sorularınız için yukarda gerekli bilgilendirmeyi yapmaya çalıştım...)

Bir sorun olmadığını gözlemlemişsiniz. Her ikisinide akvaryumda tutabilirsiniz.

Geri