Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımı dışarıda uyutuyorum

BoluBeyi

Bronz 5 Üye
Kaplumbağaları alalı 1-2 ay oldu, son bir kaç haftadır sürekli akvaryumundan çıkarıyorum, elimde gezdiriyorum, oynuyorum onlarla. İlk başlarda korkuyorlardı ama şimdi alıştılar baya, üstümde geziyorlar:) Bir zararı olur mu kaplumbağalara? Akvaryumun içine taş yerleştirdim ve hiç üstüne çıkmıyorlar sürekli sudalar. Ben de geceleri dışarı çıkartıp kaloriferin yanında uyutuyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim

Cvp: Kaplumbağalarımı dışarıda uyutuyorum

Normalde sudan çıktıktalarında strese girerler ama elinize almanızda sağlık açısından bir sakınca yok. Dısarda uyuması bana sağlıklı bir fikirmiş gibi gelmiyor
Bahsettiğiniz taş kuru alan mı? Eğer kuru alansa kaplumbagalarınızın taşın üzerine çıkıp kurulanması,dinlenmesi için ısıtma lambasıyla taşın ısınması gerek :)

VamPrelLa' Alıntı:
Normalde sudan çıktıktalarında strese girerler ama ortama alıştılarsa elinize almanızda bir sakınca yok. Dısarda uyuması bana sağlıklı bir fikirmiş gibi gelmiyor
Bahsettiğiniz taş kuru alan mı? Eğer kuru alansa kaplumbagalarınızın taşın üzerine çıkıp kurulanması,dinlenmesi için ısıtma lambasıyla taşın ısınması gerek :)

Dışarıya çıkardığımda direk karanlık bir yer arıyorlar, yastığın altına girip uyuyorlar:) Taş için bir lamba yok henüz:(

Kaplumbagalarınız korktukları,strese girdikleri için karanlık yer arıyor..Yere koyarsanız eminim koltukların altına girmeye çalışır
Fiyatı 1 tlyi geçmeyen ucuz maliyetli bir lamba.En kısa zamanda temin etmeye çalışın :)

Bu açıdan düşünmemiştim, ama strese girseler elime aldığımda kabuğuna çekilmezler mi? Ayrıca dediğiniz doğru, yere bırakınca bazen koltuğun altına girmeye çalışıyorlar

Kabuguna girebilir,elinizden kaçmak ister ya da ıssırır. Mantıken ortamından çıkarılması onu rahatsız eder

Kuru alana çıkmamalarının tek sebebi kuru alanın sudan sıcak olmaması. Herhangi bir masa lambasına takacağınız 25-40wattlık eski tip bir ampül ile sorunu çözebilirsiniz. Kuru alanın ısıtılması zorunluluktur. Uygun malzemeler aşağıdadır.

mailto:/images?q=tbn:ANd9GcRBsqEI9CzxHlNQQ-I_Dunnbl0h-3WEmjXa6jkV8ah1KGInjxTXzd3JvBab

mailto:/images?q=tbn:ANd9GcTuTOgGH3ZtdGaPtsM1FeANBDQ3aPiwBwq5-6BeRplDbhmGgsHDl8jxJI5I

eminemre' Alıntı:
Kuru alana çıkmamalarının tek sebebi kuru alanın sudan sıcak olmaması. Herhangi bir masa lambasına takacağınız 25-40wattlık eski tip bir ampül ile sorunu çözebilirsiniz. Kuru alanın ısıtılması zorunluluktur. Uygun malzemeler aşağıdadır.

mailto:/images?q=tbn:ANd9GcRBsqEI9CzxHlNQQ-I_Dunnbl0h-3WEmjXa6jkV8ah1KGInjxTXzd3JvBab

mailto:/images?q=tbn:ANd9GcTuTOgGH3ZtdGaPtsM1FeANBDQ3aPiwBwq5-6BeRplDbhmGgsHDl8jxJI5I

Teşekkürler en kısa zamanda ilgilenicem

Rica ederim. Evde mutlaka bir masa lambası vardır, ampüller de 1 TL gibi bir fiyata satılıyor. Hallettiğinizde kaplumbağanızın ne kadar mutlu olacağını görebilirsiniz:)

Geri