Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımı vereceğim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EverDEbo

Gümüş 5 Üye
Arkadaşlar okullar başlıcağı için kaplumbağalarıma bakamıyorum derslerime önem vermeliyim kaplumbağalarım derslerimi kötü yolda etkiliyor bu yüzden sahiplendirebilirim eğer sahiplendiremessm darıca hayvanat bahçesine bağışlıcam ben sahiplendirmeyi bu sitede yapmak istiyorum çünkü sizin gibi üyelerimiz çok iyi bakıcılarsınız ücretsiz sahiplendirmedir. bir yerde görmüştüm şelale gibi bir yere kaplumbapa koymuşlar sizde bende böylemi yapmalıyım ?

Cvp: Arkadaşlar bu konuyu okumadan geçmeyin lütfen !

Kaplumbağayı doğaya salmayın. O hazır yem ile beslenmeye alışmış. Avlanma güdüleri yok olmasada oldukça körelmiştir. Tabi korunma güdüleri de aynı şekilde.
Eğer sahiplenen olmazsa hayvanat bahçesi yada kaplumbağa parklarına verebilirsiniz. İzmir doğal yaşam parkı diye bir yer duymuştum. Orada bakılan bayağı kaplumbağa varmış.

Ama sizin de vesilenizle her kişiye şunu söylemekte fayda var. Hayvan beslemek için çok iyi düşünülmeli. Bir engel varsa yada kesinlikle olacaksa hiç kalkışılmamalı. Tabi hesapta olmayan durumlar için kimse öngörüde bulunamaz. Burada her sahiplendirmede bulunandan bahsetmiyorum.

Ben aslında sizi çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Sadece sabah yem verip kendi haline bırakılan canlılar. Sisteminiz yeterli ise su değişimleri de çok sık olmaz. Bu anlamda da çok vakit almaz sanıyorum. Bu kadar emekten sonra vermek zor olabilir.

Haklısınız ama ben çok meraklı bir insanımdır hep yeni şeyler keşfetmeyi severim kaplumbağalarla çok ilgileniyorum bu yüzden. sahpilenen olmassa dediğiniz gibi bakan yerletre veririm. ama şimdi Ecem abla gelip bana dese ben bakarım diye ben ona canımı veririm :d çok iyi bir bakıcı akvaryumunu bi gördüm ççoooook büyük ve binlerce yemi var bence ecemkoten bu işte en profesyonel kişi

Kaplumbağalar yazın boşlukta alınıp, okullar başlayınca atılacak oyuncaklar değildir!
Bu nasıl sorumsuzca bir tutum?
Belki sert olacak yazdıklarım ama yazacağım.
Sizin gibi geçici heves sahipleri tarafından alınıp pet shoplara, hayvanat bahçelerine, derelere, göllere hatta çöpe atılan o kadar çok can var ki...
Artık hayvanat bahçeleri kırmızı yanakları kabul etmiyor.AOÇ kabul etmiyor.Arayıp konuştuğum adamın dediği şuydu: Yazları yanlarında getirip kaplumbağaları habersizce hayvanat bahçesine bırakanlar çok oluyor hatta su aygırının yazlık havuzunun içine kaplumbağa atmayı deneyen bir adam yakaladığını anlattı.

Peki bu ufacık canların suçu ne?
Sizi 3-5 ay eğlendirmek uğruna sonları ne olacak!

Ecem kadar hayvanlara değer veren insan sayısı azdır.
Ecem çizgililerini pet shoptan kurtarmak için dayanamadığı için aldı.Ama artık o da içten içe biliyor o akvaryumun büyütülmesi gerektiğini.
Ecem , Emre hatta bu forumda çoğu insan o ufacık canlara değer veriyor.Rahatları için elinden geleni yapıyor.
Sizse gülücükler koyarak oraya buraya vereceğinizi yazmışsınız.

Sizler gibi insanların eline düşmeyi hak etmiyor bu canlar.

Konunuz yanlış yerde.Sahiplendirmek istiyorsanız alım satım bölümüne uygun bir konu açın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri