Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımın bakımı.

berkcam97

Gümüş 1 Üye
Öncelikle herkese merhaba.Ben 1 hafta önce bir kaplumbağa aldım.Dünde bir tane daha aldım.Bu site sayesinde kaplumbağaların akvaryumda bakılacağı konusunda bilinçlendim.Bir akvaryumum var malzemelerden ise filtre,ısıtıcı,termometre,spot lamba var.Akvaryumu kurup kaplumbağaları yerleştirmeden önce size soriyim dedim.Kaplumbağaların kabuk boyu daha 3-4 cm arası,yani çok küçükler akvaryuma yerleştiriyim mi yoksa plastik kaptamı bakıyım?

Cvp: Yeniyim bir konuda yardım istiyorum!

isterseniz onları 1 metre derinliğinde bir akvaryuma koyun, rahat rahat yaşarlar ama sakın o plastiklere koymayın, muhakkak akvaryum da yaşatın onları.

her ne kadar küçük olsalar da onlar iyi birer yüzücü, akvaryuma kuru alan koyduğunuzda hiç bir sorun kalmaz, ancak içini çok incik boncukla doldurmayın, sıkışılarsa boğulma ihtimalleri var.

genel olarak suyun altında 3-4 dakika kalabilirler.

siteyi tam olarak araştırırsan bu sorunun saçma olduğunu görürsün ;:)

kesinlikle akvaryumda bak (plastik kap = ölüm kabı)

küçük kaplumbağalar büyük kaplumbağalara göre daha hassatır o yüzden akvaryumun sistemini hemen kurmaya bak bence

Saygılar

Hoş geldiniz :)
Akvaryuma gönül rahatlığıyla yerleştirebilirsiniz zaten yasam alanları ne kadar büyük olursa büyüme hızıda o kadar fazla olur.Dinlenip ısınmaları için kuru alan yapmayı unutmayın :)
İşlem tamamlandıktan sonra fotografları görmek isteriz

ha bu arada burakın dediği gibi onların su derinliği ile ilgili sorunu olmaz isteğin kadar derin yapabilirsin ama sıkışacakları malzemeleri suya koyma

birde suyun altında uzun süre kalabilirler

Tamam.Hepinize teşekkür ederim.Akvaryumun altını küçük taşlarla kaplıycam.Kuru alanda yaparım,onun üstüne spot lambası tutarım.Filtresi,ısıtıcısı var.Güneş alan bir yerde duruyorlar.Yemleri tetra ve sera gammarus .Kısacası herşeyi tam,umarım her şey güzel olur :)

Berk Bey,

aslına bakarsanız her şey tam değil, tetra ve sera gammarus yemler haftada bir iki kez verilebilecek cinsten yemler, onlar çeşit oluşturmak için kullanılır. ana yem değiller.

size sera raffy P ve tetrafauna Reptomin marka yem almanızı öneriyorum.

Sanırım açık yazmadım tetra ana yemleri, sera gammarus 2. çeşit yemi:)
not: tetra fauna reptomin var.

Bu arada akvaryumunuzun arada güneş gördüğünü söylemişsiniz. İlerleyen günlerde yosun sorununuz olabilir. Size tavsiyem pencere kenarından uzakta tutmanız akvaryumuz. Zaten camın arkasından gelen güneş ışığının aydınlatma dışında neredeyse hiç bir etkisi yoktur.

Kaplumbağanız ve yeni yaşam alanı hayırlı olsun. Herkesin sizin gibi araştırma yapması ve bilinçlenmesi dileğim.

Saygılar..

Geri