Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalarımın durumu kötü

EMRE1991

SKF Delisi
kabukları çok yumuşadı akvaryumdan çıkarmak zorunda kaldım akvaryumda durunca daha da kötü oldular ne yapmam lazım bilmiyorum şuanda büyük boy fanusun içindeler kabukları çok kötü oldu

Cvp: kaplumbağalarımın durumu kötü

Emre bey en kısa zamanda bir veterinere götürün. Size yalnızca bunu söyleyebilirim. Sorun ciddi gibi gözüküyor :( Kuru alanda tutun bir süre. Suyun içinde kabukları daha da yumuşayacaktır.

geçmiş olsun umarım kötü birşey yoktur..

6 saat susuz dura biliyorlarmış araştırdım çıkarıyorum sudan tekrar koyuyorum bakalım ne olucak fanusa aldım işte şimdi akvaryumdaki su 28 dereceydi normal olarak duruyordu herzamanki gibi güneş olsa güneşe koycam güneşte yok havada soğuk

Sıcak bir ortama koyun mutlaka. Kapluşları kuru alan lambasınına yakın tutun üşümesinler.

öyle yapıyorum şuanda sularına yeşillik attım et attım şuanda fanusun içindeler bakalım ne olucak ya offf

Resimlerini çekpi yükleye bilirmisiniz nasıl kabuğu böyle oldu anlamadım yem miktarınız neydi ve birdenmi böyle oldu benim bildiğim yavaş yavaş olması lazım.

1 haftadır durgunluk yem yeme başladı sonra ben bi elime aldım temizlik için bi baktım üst kabukları yumuşacık olmuş hemen ısıtıcının fişini çektim filen sıcak sudan olmuştur diye 3 gün oldu fark edeli hergün kafası hacmi kadar yem veriyordum

İştahları nasıl peki? Sera ile besliyordunuz yanlış hatırlamıyorsam.

evet iştahları hiç iyi değil yemin suratına bakıyorlar geciyorlar yemiyorlar şuanda et attım az birsey yediler etten

'Kabuk yumuşaması durumunda; kabuğa biraz bastırdığınızda lastiğimsi bir esneme ileri aşamalarında bastırdığınız bölgede iz kalması, bu hastalığın habercilerindendir. Bu hastalığın ana nedeni UV ışığın eksikliğinden oluşan Vitamin D eksikliği ve kalsiyum alımındaki azlık olarak açıklanabilir.
Tedavi yolu olarak hemen yemleri ile beraber vitamin ve kalsiyum alımı sağlanmalı ve UV ışığı yansıtılmalıdır(UV florasan, spot vb..). Veterinerde ek olarak D3 iğneside yaptırılabilir. İyileşme şansı yüksektir buna rağmen kabukta formsuzluk kalıcı olabilir veya tam tersi de olması olasılığı vardır, bunun için kesin birşey söylenemez'
Bu hastalıkla ilgili internette böyle yazıyor.

d3 iğne fiyatı nedir bilginiz varmı

Bilgim yok ama bebek kapluşlara iğne yapılmıyo bildiğim kadarıyla :( Bir veterinere danışmanızı öneririm. Kendiniz yapmaya kalkmayın sakın kapluş felç olabilir.

cok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda düzelirler

Geri