Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımın Kuyruk Tarafındaki Kabuk Bölgesi...

NicoLé - PCD

Bronz 3 Üye
Katılım
23 Eki 2008
Mesajlar
78
Bugün farkettim.
Az önce onları biraz kurutıyım dedim. Tamda 5-10 dk önce farkettim.
Elime aldığımda kuyruğun üst tarafına gelen kabuk bölgesinin aşağıya doğru indiğini gördüm. Aslında görmedim kabuğunu okşarken yumuşaklık geldi elime. Aslında o kaplumbağam çok az hareket ediyor yem gördüğünde hemen atlıyor. Diğeri çok hareketli onun üstüne çıkar oynar..
Onunda o tarafına baktım ondada çok az onun gibi bişey ver. Ama diğerininki kadar aşağı eğilmiş ve kırık kadar gözükmüyor. Sadece yumuşak.
Diğer kaplumbağam(Zeytin) hep kayanın üstünde duruyor. Turta ise ya kayanın altına saklanır yada gezer.
Ama Zeyti'in kabuğu çok kötü duruyor. Zaten kayanın üstünde hep uyuyor. Uyumuyorsada ölesine bakınıyor. Acaba bir hastalığımı var?
 
normalde kabuğun tam kuyruk üstüne gelen kısmı diğer bölgelere göre biraz daha yumuşak olur bu her kaplumbağada görülen bir durum o yüzden endişe etmenize gerek yok..kabuk şekilleri de farklılık gösterebiliyor zaman zaman her kaplumbağanın.. kabuğun diğer kısımları sertse problem yok demektir.. kuru alanda normalde günlük 3-4 saate varan süreler boyunca durabilirler.. bunun dışında yem yememe, alt kabukta pembelik gibi başka hastalık belirtileri de var mı?
 
Kuru alanda 3-4 saat değil 20 saat duruyor olabilir sadece korkunca suya giriyor. Kabğunun altında pembelik yok. Ama dediğim gibi. Olacağından çok fazla yumuşak. Ellemeye korkuyorum çıkıcak diye.
 
kabuğun tamamı mı yumuşak? nefes alıp verişinde, hareketliliğinde ya da yem yemesinde bir değişiklik var mı?
 
Diğer Kaplumbağam Turta ona göre fazla hareketli. Zeytin'in fazla hareket ettiğini görmüyorum. Bir süredir yem yemiyordu bugün gördüm yediğini. Bir aralar yiyiyordu, o zamanlar hareketliydi. O gün yerken boğuluyordu yem boğazında kaldı. Yem küçüktü ama. Kabugunun tamamına bakmamıştım ama şimdi baktığıma göre azcık bir yumuşaklık var gibi. Ama nefes alıp verişini nasıl anlayacağım?
 
nefes alıp verişinde herhangi bir düzensizlik var mı özellikle sesli nefes alıp verme gibi.. sudayken ya da kuru alanda ağzından fazla baloncuk fln çıktığı oluyor mu? ara sora çıkması normal ama çok sık oluyorsa bu da hastalık belirtisi olabiliyor.. kabuk sertleşmesi için bi kaç ufak yöntemle güzel sonuç alabilirsiniz forumda olcaktı sanıyorum bununla ilgili bir konu.. umarım akciğer enfeksiyonu başlangıcı değildir bir süredir yem yememesi ve kuru alanda çok uzun süre durması buna işaret olabilir ancak bugün yem yemesi iyiye işaret.. bir iki gün daha gözlemleyin yem yemesini ve kuru alanda kalma durumlarını ona göre daha net bir şey diyebiliriz.. bir de üşütmesine sebep olabilecek herhangi bir hava akımında kalma durumu vb oldu mu son zamanlarda?
 
Hayır sesli nefes alıp verme yok. Bazen çok nadir (belki haftada 2-3 kere) oluyor. Ağzından baloncuk çıkmıyor.Kabuğunun sertleşmesi için ise bu sitede bir kaç kez okumuştum birisi:
Yemine bir-iki damla kabuk sertleştirici damlatın düzelebilir demişti.
Ama daha çok kullanılmaması öneriliyor. Şu anda yem attım afiyetle ikiside yiyiyorlar.
Demin kurutuyordum demin koydum suya. Normalde şimdiye kadar kayaya çıkardı ama çıkmadı.
Pencerenin yanında durmuyor. Yani evde sıcak üşütmesi mümkün değil.
Bana belki kızarsınız ama babamın izin vermemesi ile ne ısıtıcı alabildim nede filtre. Akvaryumu aldığımz yerde vermedi.
ısıtıcıyı gizli bir şekilde almıştım kullandım fakat babam öğrenince kulandırtmadı.
 
kabuk sertleştiricilerinin şahsen ne kabuk için ne de yem için kullanılması taraftarı değilim.. aşağdaki link kabuk sertleşmesi konusunda yardımcı olur umarım

https://www.sukaplumbagasi.com/forum/showthread.php?tid=12

yem yemeleri güzel bir iki gün daha takip edin durumlarını.. fakat şunu da belirtmek gerekir ısıtıcı olmadan maalesef her an üşütebilirler.. zaten anladığım kadarıyla bunları siz de çok iyi biliyorsunuz ama mecburiyetten yapabileceğiniz bir şey yok.. yine de ısıtıcıyı kullandırmaya ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum babanızı sonuçta kaplumbağaların sağlığı için olduğundan anlayışlı olacağını tahmin ediyorum.. umarım tahmin ettiğim gibi de olur.. o zaman çok daha iyi olacaktır kaplumbağalarınız için..
 
Babama zaten sitedeki bilgileri en yakın zamanda okutturcam.
Yardımın içinde teşekkürler.
 
Geri
Üst