Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımın suyunu ne sıklıkta değiştirmeliyim ?

ultrAslan1905

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar ben kaplumbağalarımın sularını çok pislendiği için her gün değiştiriyorum. Kapuşlarım yemlerini yerlerken yemden küçük küçük parçalar dökülüyor ve suyu çok pisliyor. Bu yüzden her gün değiştiriyorum. Arkadaşlar acaba yanlış mı yapıyorum. Benim şu an hiç bir ek malzemem ( filtre,ısıtıcı,UV lambası) yok. Almak istiyorum. Ama şu anlık her gün değiştirmem nasıl :ff:

Cvp: Kaplumbağalarımın suyunu ne sıklıkta değiştirmeliyim ?

Sen heralde plastik kapta bakıyosun. Filtre olmadığı için suyu hergün değiştircen zaten mecburen. Filtre ısıtıcı uvb lamba olmadan 1 sene falan yaşar en fazla. Almak istiyorum deme almak zorundasın kaplumba bakacaksan yoksa hiç kaplumba alma daha iyi

Birisnnden duydum birisi 4 senedir sadece akvarym ortamisnda baiyomus.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Kaplumbağa bakımında olması gerekenleri bu konuda belirttim. Kontrol etmenizde fayda var. Akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası olmazsa olmazlar. Tabi beslenmede kaliteli ve uygun yemleme yapılmalı. Bunların arkasından taban için kum, saklanma ve uyuma için ipek bitki, kaşınmaları için mango kökü, suyun havalanması için hava motoru hayati olmasada onların ihtiyacı. D vitamini sentezi içinde uvb alana kadar kısa bir süre devit3 vitamin gereklidir.

Bunların olmadığı ortamlarda yaşayan kaplumbağalar iyi ve doğru zamanda gelişemez, kısa sürede hastalanır ve iyileşmede gecikme yada yileşememe meydana gelir, uygunsuz ortam onları strese sokar. Bu şekilde yaşayaağı süre belli olmamakla birlikte eziyet çektiği kesindir. Isıtıcı ve filtreyi hemen temin etmeli.

Komple su değişimi uygun değil. Hayvan sürekli iki farklı su arasında adaptasyon ile uğraşır. Buda bünyeyi yorar.

Yani suyun yarısını kirlenme oranına göre ya her gün yada iki günde bir değiştirin.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar :smile:

eğer kaplumbağı gercekten cok seviyorsan onları akvaryuma alman gerekiyor. akvaryumunda ilk şartı ısıtıcı. fanusta beslediğinden 100 kat daha cok seveceksin onları emin ol. onların yüzmeleri hareketleri gercek bir hayvan baktığıını o zaman hisediyorsun.

Geri