Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalarımın tavrı

tostik

Bronz 2 Üye
Katılım
21 Kas 2012
Mesajlar
88
kaplumbağalarımdan biri kesinlikle kuru alanı sevmiyor oraya çıktığında panik oluyor kafasını sağa sola çok hızlı çeviriyor hatta çevirmek değil elektrik çarpmış gibi oluyor kuru alan 30derece de olsa ısık kapalı olsa da çıkmıyor.Diğer kaplumbağam ise uyumak için orayı seçiyor..Çıkamıyor mu acaba diye baktım yem peşinden koşarken 1 hamlede çıkıyor :D neden böyle yapıyor olabilir??
 
Bu garip hareketleri daha öncede duymuştum. Bir arkadaş veterinere sormuş ve mevsim geçişlerinde güneşlenirken bu tarz garip hareketlerin olduğunu öğrenmişti. Bildiğim kadarıyla bir hastalık belirtisi değil.
 
Cvp: kaplumbağalarımın tavrı

yazın da yapıyordu:S ve kuru alana hiç çıkmıyor hep yüzüyor bu aralar zaten sorun olur mu??
 
Kuru alana az çıkmadında sorun yok bence. Benimlilerde az kullanıyor ama kabukları ve davranışları gayet sağlıklı. Siz arada kabuk sertliğine bakın. İştahta normalse sorun yok.
 
Cvp: kaplumbağalarımın tavrı

Şimdi sordum. Çiftleşme dönemlerinde de yaptıkları bir hareket tarzı imiş. Saldırganlık yoksa sorun yok.
 
Cvp: kaplumbağalarımın tavrı

tahminime göre kaplumbağalarımın biri dişi diğeri erkekti bana göre dişi olan kuru alana çıkmıyordu.. Ve yaklaşık 2 saat önce erkek kaplumbağam sürekli elleri önünde kızımın peşinden koşuyor kızım kuyruğunu sakladı sonra bi kaç kez ittirdi erkeği.Galiba oğlumuz çiftleşmek istiyor.Lakin benim oğlum kızımdan daha büyük sanırım kızımın şuan boyutu ondan küçük 1.5cm kadar:S kız sürekli kaçıyor :O
 
Belliki erkek kur yapıyor. Ellerini titretme hareketi buna işaret. Ancak diğeri kesin dişi bile olmayabilir. Bazen yeni ergen erkekler hiç ayırt etmeksizin kur yapar. Diğeri Dişi olsa dahi erkeğe cevap vermeyebilir. Erkek ikeride iyice çiftleşme hareketlerini artırır kenetlenmeye çalışır ve kabul görmezse saldırganlaşabilir. Bu olasılıkta ayırmak gerekir. Siz gözlemlemeye devam edin. Bence bu durumlar için daha erkendir. Su sıcaklığı 26 derece olursa bahara kadar girişim de olmaz diye düşünüyorum. Bahar yaz başı gibi dahada büyüyüp su sıcaklığı 28 ve üzeri olunca çiftleşme girişimleri daha ileri boyuta çıkabilir.
 
Cvp: kaplumbağalarımın tavrı

Arkadaşlar,

Bende de el titretmeyle ilgili benzer bir durum var ve bu son 2-3 ayda iyice belirginleşti. 23-24 cm lik 2,5 yaşındaki dişi Çimen artık sık sık ellerini kafasının yanına götürüp titreterek 15-16 cm'lik 2 yaşındaki erkek Toprak'ın başına gelip baş başa veriyorlar. Aynı hareketi Toprak da Çimen'e yapmaya başladı. Bu olay kimi zaman tek taraflı kimi zaman çift taraflı oluyor. Bu hareket çiftleşme için yapılan kur hareketi midir yoksa birbirlerine yaptıkları tehditkar davranışlar mıdır?

Yem yerken birbirlerine saldırma olmuyor. Çimen büyük olduğundan Toprak'ın yemini kaptığında Toprak hafifçe Çimen'in ayağından ısırıyor. Bunun dışında gördüğüm bir kavga vs. olmadı hiç.

Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum. Teşekkürler.
 
Cvp: kaplumbağalarımın tavrı

Az önce küçük olan da ilk defa büyüğe titreme hareketlerine başladı. Dediğim gibi bilgisi olan var mıdır bu konuda?
 
Cvp: kaplumbağalarımın tavrı

Bu hareket kur yapma hareketidir. Erkek erkeğe, dişi dişiye veya erkek dişiye de yapıyolar bildigim kadarıyla
 
Cvp: kaplumbağalarımın tavrı

Genel olarak kur yapmak için uyguladıkları bir hareket tarzı. Ancak bazen hiyerarşi sağlamada da yaptıklarını okumuştum. Benimkilerden iki büyük olanda yapıyor. Ufaklıklarından beri beraberler ve kur yaptıklarını düşünüyorum. Muhtemelen sizin durumda aynıdır. Ufak olanda yeni davranışlar keşfetmeye çalışıyor olabilir.
 
Geri
Üst