Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımın yanına balık

EverDEbo

Gümüş 5 Üye
Katılım
14 Ara 2011
Mesajlar
122
2 adet küçük kaplumbağam var 4 aydır bakıyorum ölçülerini siz düsünün yani akvaryumum 60 lt ve tamamı dolu balık alıp süslemek istiyorum akvaryumu sizce hangi balık cinsi alırsam zarar vermez
 
Bunlar ne olursa olsun saldırırlar. Yavruyken büyük balık için tehdit olmasa bile ilerleyen zamanda balık tehdit altındadır. Bunlar yapay bitkileri dahi parçalıyor. Yemlemesi sorun. Hastalık olması sorun.
 
Kendi tecrübelerimi yazayım. Yavru aldığım kaplumbağamın yanına 10 cm koi almıştım. Koi ler büyük olduğundan tek kaplumbağayı sindirdiler. Sonra işi ilerlettim . 1 senede 100 adet tropikal balık ve midye oldu. Bu gecen surede kaplumbağa büyüdü. Ve boyutuna bakmaksızın balıklarına saldırmaya başladı . Geceleri ışığı kapatmamaya başladım. Buna rağmen haftada 3 baligimi yedi. Balık yedikçe önlem almaya ayrı kapta tekrar yemle ıslaha çalıştım. Ayrıca midyelerle sürekli oynadığından, midye 1 tırnağını araya sıkışarak koparttı. Su anda ise balık ve midyeleri bağışladım. Balıkla yasamaz demiyorum, ama tavsiye etmiyorum. Ağır türler gerekiyor. Baskın balık türleri. Mücevher , Senegal bişiri, arowana ,astronot gibi . Bunlarda kaplumbağalarından 2x büyük olmalı. Ama bu türlerde kaplumbağaya sert yaralar verebilirler. Bence uğraşma :)
 
Emre (AEK) astronot denedi hayvanı sıra ile kovaladılar. En son çıkarıp iade etmişti. Kendilerinden olmayanı bırak kendilerine bile tahammülleri yok. Suda bedevi hayatı yaşıyorlar. Bir kum bir kök başka herşeyi tahrip ediyorlar.

İlk heves akvaryumu masraf edip güzelleştiriyorsun işin sonu hezeyana dönüyor. Akvaryum çorak araziye dönüyor. Bir de seninle inatlaşıyorlar. Mesela ipek yapraklı bitkiyi bir yere koyuyorsun kumdan çıkarıyorlar. Düzelt bozsun, düzelt bozsun derken bir gün bakıyorsun bitkide yapraklar dallar yerde kılçık gibi ortada kalmış. Bir de bunu sana bakıp yapıyorlar ya. Göstere göstere koparıyorlar. Sen uğraşırsan bende böyle yaparım der gibi. Ben böyle kaç bitki attım.
 
Yem olarak hasta veya sakat küçük canlı yem atsam sayfa bu konuda çok sert çıkısıyor ?
 
Hasta olan zaten zararlı olur. Dondurulmuş karidesi cezvede iki defa su değiştirerek 5'er dakika kaynatıp durulayıp onu verirsin. Taze yem.
 
Bana göre hasta yada sakat küçük canlıyı vermek; sakat insanı aslana yem vermekle aynı şey.
Başka da bişey demiyorum herkes kendi vicdanıyla başbaşa sonuçta ...............
 
Her canlının yasama hakki olduğunu duşunuyorum , ben doğru bulmuyorum. Dogru bulanlarda kendi tercihleridir . Cem balıklar ve bitkiler gidince akvaryum bomboş duruyor. Hayvanda 1 senedir bir curcunaya alışmıştı. Şimdi biraz pustu. Üzülmeye başladım açıkcası. Yanlız kaldı gibi oldu. Aklında albino kurbağa var. Nasıl olur bilmiyorum.
 
Softshelldi değil mi ikinci bir tane olmaz o zaman. Kurbağa çok kötü koku yapıyor. Suyu kirletiyor. Kesinlikle kurbağa işine girme derim. Bir de kaplumbağanın tepkisi var.

Ben doğal ortamında sarı beneklilerin kurbağa yediğine şahit oldum ki bunlar çekingen karakterli hayvanlar.
 
İpek bitkilere zarar veriyor mu ? Bunlardan bir iki koyabilirsin mango kökünü de biraz büyük alıp dekor olarak kullanabilirsin. Yada mağara tarzı oluşturacak şeyler. Softlar mağara tarzı yerlere bayılıyorlar.
 
Ben bir süre çöpçü ağızlı vatozla birlikte bakmıştım. Hem hızlı hem de kuma hemen hemen aynı renkte kıvrak bir balık olduğu için. Yosun sorununu çözer diye düşünmüştüm. Kaplumbağayla bir sorun yaşamadılar.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri
Üst