Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımın yaşam alanı nasıl sizce?

CMKY

Yeni Üye
arkadaşlar böle bir konu açıyorum umarım meşguliyet ve rahatsızllık vermem. fikirlerinizi merak ettim. yeni üyeyim.
hikaye başlıyor;
Arkadaşımla bir gün akvaryumucya gittiğimde orda minik şirin kaplumabğalar vardı. Palmiyeli fanusta bir kaplumabağa aldım. masamda beslerim eğlence olur diye. akvaryumcuda al abi bu hayvanlar yaşar öle dedi verdi hayvanı bana. masaya koydum sabah almıştım hayvan kabugun içinden çıkmıyor akşam eşim getir, kalmasın orda merak ettim dedi. akşam evde karı-koca hayvanın başında elimizde yem uğraştık durduk ki yesin. sonra açtık bilgisayarı okumaya başladık bütü yanlışlarımızı cahilliğimizi ve nekadar büyük bir yükün altına girdiğimizi. birde hastalık olayı kaplumbağanın altı pemde baloncuk çıkıyor. ağızdan ısıtıcı yok buz gibi su ufacık korkmuş ve hasta.
ertesi gün akvaryumcuya gittim 60x40x25 (25 yükseklik) ebatlarında (uygun olduğunu sölediler) akvaryum siparşi verdim ıstıcı ve filitresini altım 2gün sora geldi hayvanda devamlı sıcak su takviyesle fanusda yaşattık vermeyede kıyamadık ölceğinden korktuk okuduklarmızdan sonra. akvaryum öğleye kadar güneş alan ve salonda köşeye kaloriferinde dibine koyduk. ama temizliği çok zor olur ayda bir akvaryumu yıkıyorum- 15 günde birde suyu değiştiriyorm (3/4 oranında) 10 günde birde filitreler(2 tane, şimdi dış alcam) çok büyük bir sorumluluğun altına girmişim orda 5 lira verirken o minicik hayvana. Bitanede arkadaş aldım 2 tane oldular.

Şimdi resimleri ekliyorumdum ekliyemedim,avatarıma koydum resmi, tostişlerin boyu 4 cm kadar, sizce kaç cm olana kadar bu boyuttaki akvaryum yeter, yarısına kadar dolduruyorum suyu epey keyifli yüzüyorlar yada şu andaki uygun mu (biraz içine taş ve kütük takviyesi yapacağım) yaşam alanları için ayrıca kum ve 2 tanede midye alsam en azında suyun rengindeki sararma ve kokunun önüne geçebilirmiyim

Cvp: Kaplumbağalarımın yaşam alanı nasıl sizce?

60 litre akvaryum ancak 1 tane kapluşun ihtiyacını karşılar. O da 1-2 sene kadar. Keşke yanına 1 arkadaş daha almasaydınız. Size tavsiyem şimdilik 100 litrelik bir akvaryum yaptırın. O sizi 1-2 sene idare eder. Kapluş sayısı 2 olunca 60 litre akvaryum yetmez maalesef :( 1-2 ay sonra daha da fazla büyürler. Başınıza yine masraf açar. İmkanınız varsa 200 litrelik akvaryum yaptırın. Ömür boyu kullanın derim :)

Bence de ama imkanınız yoksa 2-3 ay böyle kalabilir bence. Neyse hoşgeldiniz.Midye olayına gelince asla almayın kapluşlar yiyor midyeleri,yada kabuğunu kırıyorlar.

Hoşgeldiniz :)
Sizde bir pet shopçunun azizliğine uğramışsınız. Ama her şeyden önce eşinizle birlikte araştırıp, gerekli koşulları sağlamanız çok güzel bir durum. Bazı insanlar neler yapılması gerektiğini öğrendiği halde o küçük fanuslarda bakmaya devam ediyor. Bunun için sizi kutlarım.
Arkadaşlarında söylediği gibi kaplumbağalarınız için 60 litre az. Kaplumbağa başına 100 litre öneriyoruz.
Filtrasyona gelince, 15 günde suyun 3/4 ünü değiştirmeniz suyun oturmuş dengesini bozmanıza neden olur. Biyolojik döngü bozulur. Mini filtreler yeterli olmadığı için (zaten alacakmışsınız) dış filtre çok büyük fayda sağlar size. Midyeye gerek kalmaz, ki Melisa Hanımında dediği gibi midyeye zarar verebilirler. Bu hayvanlar her şeyi yiyecek sanıyorlar.

Hoş geldiniz :)
Benim size tavsiyem akvaryumu güneş alan yerden ve kaloriferin oradan kaldırın. Güneş yosunlaşmaya sebebiyet verdiği gibi camdan gelen ışınların hiç bir katkısı olmaz kaplumbağalara. Bunun haricinde ısıtıcınız varmış zaten kaloriferin yanında tutarsanız su sıcaklığı ısıtıcının sağladığı stabil ısıyı bozabilir.

Birde kuru alan ve kuru alanı ısıtmak için lambaya ihtiyacınız var sanırım avatardan gördüğüm kadarıyla.

CMKY' Alıntı:
*Açtık bilgisayarı okumaya başladık bütü yanlışlarımızı cahilliğimizi ve nekadar büyük bir yükün altına girdiğimizi.Birde hastalık olayı kaplumbağanın altı pemde baloncuk çıkıyor. ağızdan ısıtıcı yok buz gibi su ufacık korkmuş ve hasta.
*Bitanede arkadaş aldım 2 tane oldular.
*Şimdi resimleri ekliyorumdum ekliyemedim,avatarıma koydum resmi.
*2 tanede midye alsam en azında suyun rengindeki sararma ve kokunun önüne geçebilirmiyim

İlk olarak, siz de anlamışsınızdır kaplumbağa bakmanın ne kadar zor olduğunu ve özen gerektirdiğini.Ayrıca masraflı da.

2. olarak, arkadaş almak bence çok sağlıklı değil, çünkü büyüyünce kavga edebiliyorlar, biri yem yiyor diğeri yem yemiyor vs.

3. olarak şunlara bi göz atın(resim yükleme için):
mailto:/forum/Konu-sitemize-resim-ekleme-imageshack-ta-upload.html
mailto:/forum/Konu-tniypic-com-dan-upload.html
http://www.desinatorler.org/foruma-resim-yuklemek/582-foruma-tinypic-comdan-resim-yuklemek-resimli-anlatim.html
http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=204

4. olarak, midye, vatoz, semender, her türlü balık, kurbağa, salyangoz vb. canlı türlerini kaplumbağa yiyor, parçalıyor(bizzat kendim yaşadım)Zaten forumu biraz karıştırırsan bir çok örneğini görüceksin.
Kolay gelsin...

arkadaşlar teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için evet yaz ayı içinde onlara 200 lt bir akvaryum yaptırcağım en kısa zamanda da dış filitreyi takıyorum en iyisinden. baştan hataları yaptık pet shopcular sağ olsun akvaryum konusundada yanlış yönlendirdiler, kaoriferin yanın a koyma nedenim dış sıcaklıkla su sıcaklığı arasında ki sısı farkını kaldırmaktı güneşte öğleye kadar sağ köşesinden alıyor kayasıda hemen kuruyor. olmazsa çekerim onları ordan . yanıa arkadaş olayıda forumlrdan falan okudum yalnız kalmasınlarmış yanlış yerleri okumuşum ozaman

teşekkürler tekrar

Isıtıcı alırsanız kaloriferin yanına koymanıza zaten gerek kalmaz. 200 lt akvaryum en iyisi bence. Ömür boyu kullanırsınız. Ayrıca, kaplumbağalar sosyal hayvanlar değildir. Pekala tek bir kaplumbağa da besleyebilirsiniz. O ikinci kaplumbağa olayını petshopcular daha fazla para kazanmak için kendileri öyle diyorlar. Ayrıca iki kaplumbağa bazen birbirleriyle hiç iyi anlaşamıyorlar. Rekabet söz konusu oluyor. Küçükken iyi anlaşan kapluşlar büyüdüklerinde birbirlerine saldırabiliyorlar. Umarım sizde böyle bişey yaşanmaz.

umarım yaşamayız şimdilik iyi anlaşıyorlar dediğinz gibi

Umarım hep böyle devam eder ve iyi anlaşırlar :)

Geri