Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların Beslenmesi

Egecan

Bronz 2 Üye
Kaplumbağalar genel olarak etçil ve otçul olarak beslenmeye uygun sindirim sistemine sahiptirler. Doğada böcek , solucan, üzüm, karpuz, domates, kıvırcık ve sarı çiçekli bitkileri yiyerek beslenirler.Kaplumbağaların beslenmesinde dikkat edilecek en önemli hususlar: 1-3 yaş arası kaplumbağalar vücut gelişimlerini tamamlamaları için protein ağırlıklı besin maddeleri almaları gerekmektedir. Bundan dolayı sürekli beslenmeli 6-7 yaşına kadar kış uykusuna yatırılmamalıdır.
Yemlerinde Kalsiyum ve Fosfor dengesine ve vitamin ihtiyacına göre gerekli katkılar ilave edilmelidir. Ayrıca su kaplumbağaları yiyeceklerini suda almaktan hoşlanırlar.En çok sevdikleri yiyecekler arasında kurutulmuş karides gelir.
Evde beslenen kaplumbağalara hazır yemler vermek daha uygundur.Kaliteli markaların kaplumbağalar için yemleri var.Mutlaka kullanın.

beslenmeyle ilgili soru işareti (?) kalmasın aklılarınızda diye paylaştım :)
daha iyi bilgilenmek isteyenlere:
http://www.maxicep.com/evcil-hayvanlar/su-kaplumbagalari-ile-ilgili-hersey-bakim-uygun-ortam-hastaliklar-ve-tedavileri-348964.html

Sağol Egecan güzel bir paylaşım...
Fakat rep istenmez hak edilir.

Edit alcatraz:Tamamı büyük harfle yazmak yasaktır.

düzeltirmiştir teşekkürler sadece bilgilendirmek içi yaptım

Edit alcatraz:Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım.

iyi bir paylaşım teşekkürler.

Edit alcatraz:Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım

Teşekkür etmek için teşekkür butonunu kullanınız.Mesaj yazmanıza gerek yok.

ama ben teşkrü ettimde onlarda ediyor basmıoyrlar butona cingöz78 emmemiş mesala
bidfe mesal a7konusunda 7 teikür diyorya ama ççocuğun 7 konusu yok ki nasıl oluyor o ;?

Egecan' Alıntı:
ama ben teşkrü ettimde onlarda ediyor basmıoyrlar butona cingöz78 emmemiş mesala
bidfe mesal a7konusunda 7 teikür diyorya ama ççocuğun 7 konusu yok ki nasıl oluyor o ;?

Türkçe biliyorsunuz değil mi ?

daha dikkatli olurum bide bi şey sormak istiyorum mesala 10 konusunda 10 teşekür diyor ya o neye göre çünkü adamın 10 konusu yok ki? bide 15 konusunda 10 teşkğr diyor nasıl oluyor anlamadım yardımcı olursanız sevinirim?

furkan54ozan' Alıntı:
Egecan' Alıntı:

Türkçe biliyorsunuz değil mi ?

bence daha saygılı davranın bu kadar sert davranmayın hersesin önünde özel mesaj gönderilebilinirdi?

egecan sen teşekkür veya rep almak için mi konu paylaşıyorsun?isteyen teşekkür eder isteyen etmez.bu kişiye kalmış bişey

Geri