Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların emanet edileceği merkez var mı?

dermet

Taç 5 Üye
Merhaba arkadaşlar,

Belki şu aralar değil ama önümüzdeki yıl kaplumbağalarımı birine emanet etmek zorunda kalabilirim. Yani o zaman ergin kaplumbağa olacaklar. Yani tabiki asla ayrılmak istemiyorum onlardan kısa sürede bile çok bağlandım ama buna mecbur kalabilirim. Onların bakımını şu an çok iyi yapıyorum. Emanet edeceğimiz yerin de aynı şekilde özen göstermesi çok önemli tabiki. Bu şekilde bırakılabilecek bir merkez ya da bakım yeri var mı Türkiye'de acaba?

Cvp: Kaplumbağaların emanet edileceği merkez var mı?

Türkiye'de hani bırakıp geri alabileceğiniz bir yer var mı bilmiyorum.

Eğer onlardan ayrılmak zorunda kalırsanız bakabilecek birilerine sahiplendirme yapabilirsiniz.
Bir kaç üyemiz hayvanat bahçelerinin aldığını söylemişti.Fakat doğruluğu ne kadardır bilemiyorum.

Onları bırakmak zorunda kalmak istemiyorum hiç ama mecbur kalabilirim. Duygusal bir bağ oluşuyor arada ve bir parçan gibi oluyorlar. Herşeyden önemli olan onların iyi bakılması tabiki. İyi bakıldıkları sürece deneyimli birinin sahiplenmesi de olabilir bu.

Ben bakabilirim diyeceğim ama
Ortamın şartların uygun olması lazım nerede oturuyorsunuz?
Ayriyetten bana nekadar güvenebilirsiniz bilemem.
Mehmet bey eşiniz ise onunla görüşebilirim bu konu için.

Ömür Bey,

Öncelikle çok teşekkür ederim. Şu an çok mutluyuz kaplumbağalarımla. Sanırım ben biraz fazla vesvese yapıyorum bu konuda. Herkes öyle diyor en azından. Ben onlarla bir ömür geçirmek istiyorum. Şu an şartlarımız çok müsait bakımları için. Her koşulda ben bakarım onlara sevgiyle. Yakın bir zamanda evleniyorum. Nişanlımın işi dolayısı ile ileriki dönemlerde yurtdışına gitme durumumuz olabilir. Bu bir olasılık tabiki. Ama insanın içi içini yiyor düşününce. Kaplumbağalarla kurulan dostluk uzun bir dostluk ve ben onlara çok bağlandım. Uzun yılları düşünüyor insan ya ani birşey olursa ya bakamayacak (sağlık, anne olmak gibi-salmonella açısından) durumda olursam diye. Biraz benimki ihtimaller dahilinde bir soruydu. Ama bu forumda gerçekten kaplumbağalara evlatları gibi bakan kişileri görmek çok mutlu etti beni. Çünkü ben onlara o şekilde bağlandım.

Çok teşekkür ederim.

Derya hanım Allah mesut bahtiyar etsin:)
Bu tür konularda yanlış anlaşılmalar doğabiliyor onun için Mehmet beyi soktum araya.
Bende bazen düşünüyorum bu canlıları aldım ama nereye kadar yanımda götürebilirim diye.
Evlilik var iş durumu var okul durumu var hepsi bir dezavantaj.
Öncelikle anneme kapluşlarımı sevdirdim o olmasaydı kuzenim olucaktı şimdi bakım için en az benim kadar bilgiye sahipler.Yarın ne olacağı belli değil onun için şimdiden sizde böyle birşey deneyebilirsiniz.
Eminim onlar bakım yerlerinden daha iyi bakacaklardır kapluşlarınıza avantaj olarak ise sevgide katacaklardır.
İyi niyetimden dolayı size bu teklifi sundum benim kapluşlarımda henüz bebek sayılırlar ve önceden konu açmıştım büyük bir akvaryum edindim diye hem boş kalmaması hem benim kapluşlarım için değişik bir deneyim olur diye.Fazla vesvese ettiğinizi düşünmeyin bende arada sırada böyle şeyler düşünüyorum.Gerekirse kapluşlarımı emanet edebileceğim arkadaşlarda edineceğim(Bu forum sitesinden)İyi geceler.Sağlıklı kapluşlar:)

Çok teşekkür ederim gerçekten. Sizin gibi kişileri görmek beni çok mutlu ediyor. Sanırım onları evlatlarım gibi görmeye başladım. Odaya girerken sessizce giriyorum ya uyuyorlarsa diye :) Çünkü bir tanesi biraz çekingen.

Eğer bahsettiğim durumda kalırsam başvuracağım ilk insanlardan biri olacaksınız benden söylemesi :) Tabi siz de bana ulaşabilirsiniz. :)

Ömür Bey,

Daha önce burada bahsettiğimiz konu hakkında sizinle detaylı konuşmak isterim.

Saygılar,

Geri