Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağaların ses çıkarması

woswos

Bordo Bereli
Kapluşlar ara sıra durduk yere ses çıkarıyorlar anlamadım gitti :p Acaba sebebini biliyor musunuz?

Hırıltı değil değişik sesler.Özellikle sabahları yem vermeden önce çıkarıyorlar.Yemi verince susuyorlar:p

Eğer bu tıslama sesi ise Benimkilerde yapıyor... Sinirlendikleri, acıktıkları zaman...

Evet, bazen tıslama bazen 'currrk' gibi (tabiki biraz daha değişik yazıyla anca böyle oluyor.)seslerde çıkarıyorlar.

Aynen benimkiside böyle serçe gibi ses cıkartıyor ama birden bire ses geliyor hemen gidiyor çok garip birşey anlamadım gitti...

Türkçemize sahip çıkalım / furkan54ozan

4 yıldır su kaplumbağası bakıyorum daha hiç sesleri çıkmadı :D

Hapşurunca veya ani hareketle başını içine çekince tıs diye bir ses çıkarıyor benim kaplumbağam

Hoş geldiniz.
Önemsiz birşey mi yoksa hastalık belirtisi mi oldugunu ögrenmek için bu linki incelemenizi tavsiye ederim.
mailto:/forum/akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection-t-148.html

Anladığım kadarıyla önemsiz bir ses.Zaten artık daha az ses çıkartıyor.

Kaplumbagalar ses cıkarır sinirlendikleri zaman agızlarını kocaman acarak "pıhhhhhhhhh" gibi tıslamaya benzer bir ses buna cok defa sahit oldum arkasından fena ısırıklarda gelebilir bayaada can yakar :D Veya suyun icindeyken zaman zaman ince bi viyaklamaya benzeyen vickkk gibi tiz kısa bir ses duyabilrsiniz buda normal.

Geri