Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaların Zekası

berkcam97

Gümüş 1 Üye
Benim merak ettiğim bir konu var.Kaplumbağaların hafızaları güçlümü?Birşeyleri kavrama yetenekleri nasıl?Kaplumbağaya istediğimiz bir hareketi veya herhangi birşeyi öğretebilirmiyiz?Kaplumbağalar zeki hayvanlar mı?
Bu konuyu tartışalım??

Cvp: Kaplumbağaların Zekası

şu örneği verebilirim önceden benden çok korkuyorlardı şimdi beni gördüklerinde cama yapışıyorlar :)

Burak bey sizi yem makinesi olarak görüyorlar yani herkesi :D

zekidir tabi tavşanı geçebildiğine göre:D:D

Bence zeki değiller (şaka yapıyorum); Çünkü üstüne düşeceğini bilmeden kos koca kayayı kabuğu ile kaldırmaya çalışıyor. Tıpkı bindiği dalı kesmek gibi :D

Şaka bir tarafa bence zekiler. Ancak şu bir gerçek ki (bir eğitimci olarak) oral dönemde kalmış bu hayvanlar :D Tıpkı bebekler gibi buldukları şeyi kavraya bilmek için hemen ağızlarına götürüyorlar. Gerçi benim kaplumbağalarım henüz bebek belki hala oral dönemi atlatıyorlar insanlar gibi. İleriki yaşlar da bunu yapmazlar belki. Yaşlı kaplumbağası olanlar bize bir fikir verebilir. Sizin de yaşlı kaplumbağanız hemen hemen ilk gördüğü şeyi ağzı ile kontrol ediyor mu?

Korkaklıklarına bir şey demiyorum ben. Bence birinin zeki olması onun cesur olacağı anlamına gelmez. Benim Sati'm çok obur ve yemeğini asla Siti ile paylaşmıyor (paylaşması beklenemez de). Ben de Siti'yi beslerken onu camın dışındaki parmağımla avutuyorum ve yemleri Siti'nin olduğu tarafa atıyorum. Bugün Siti durumun farkına vardı ve sanırım birazcık bana güveni sarsıldı. Şimdi iki elim de akvaryuma yakın ise aynı anda ikisini de görmeye çalışıyor :DDDD

Yorumlar şahane :) Bence hafızaları güçlü.Kendi kaplumbağam beni arkadaşın dediği gibi yem makinesi olarak görüyor olabilir :) :) :) ama başkasını gördümü çekiniyor :)

benim büyük kaplumbağam (sanırsam üç ya da dört yaşında) küçükken kendini heryerden atardı masadan yataktan ancak şimdi düşeceğini biliyor köşelere geldiği zaman aşağıya doğru bakıp geri geri gidiyor ve ya artık neyi uzatırsam ısırmıyor ilk başta ürkekce yaklaşıyor sonra yemek olduğuna karar verirse ısırıyor..sonuç olarak bana göre büyüdüklerinde biraz akıllanıyorlar tabi ne kadar sevgi verdiğiniz güven verdiğiniz önemli faktör bu konuda..tabi bu benim yorumum:)

Size şunu anlatayım benim parmağımı ısırmayı seviyor birisi parmamı geçen gün ne yaoacak diye ulaşamayacağı bir mesafede beklettim denedi ısıramadı sonra dibe indi ellerini one aldi ayaklarini ice cekti dipte sonra ayaklarini acti tam sudan cikacakkende kollarini acti nerdeyse tammı sudan cikti ve parmamı yakaladi ve asili kaldi bi dakika birakmadi izi hala var.

Harbiden bende ilk defa şait oldum gözümden yaş geldi en son çok acıttı ama o sıcrama şekli benim bile aklıma gelmezdi :p

Yiğit benim Pakize'de parmak düşmanı :D
Eğer yakalarsa dakikalarca asılı kalıyor elimizde.

Herhalde forumun en vahşi ve isyankar kaplumbağasına sahibim.
Akvaryumda tutamıyorum her taraf kapalı olmasına rağmen bir yolunu bulup kaçıyor :D
Tam bir vahşi.Elime aldığımda tıslayıp, ısırma çabaları sırasında tırnaklarıyla ellerimi parçalıyor resmen :D

Ben kaplumbağaların öğrenme davranışlarının olduğunu düşünmüyorum.
Şartlanmalar üzerinde bizlere alışıyorlar sadece.
En azından kendi kaplumbağam üzerinde ki gözlemim bu.

Pakize'den korkulurmuş vallahi :) Bence akvaryumun üzerini hava ve ısı geçiren bir şeyle kapla. Tel örgü gibi.

Bence akıllarına koyduklarını yapan cinstenler :D

Bide gıcıklar termometreyi nereye koysam söküyor yem sansa diyicem ama tutuyo söküyo sonra bırakıp gidiyor serkan diğeri ne elimi isirir nede suslerle oynar elime almam ben onu daha cok serkabı alırım elime aldigimda tıslar bi kaç kere sonra elimde bekler cok tutarsam cırpınır sadece.

İçgüdü ile hareket ediyorlar. Zekalarının olduğunu maalesef sanmıyorum.

Raccolta' Alıntı:
İçgüdü ile hareket ediyorlar. Zekalarının olduğunu maalesef sanmıyorum.

Bencede öyle ben eve gelince kaplumbağalarım hemen cama yapışıyorlar Luke elimi bi ısırdı panikledim az kalsın onu düşürüyordum ama hemen nazikçe yere koydum içgüdü ile hareket ettiğinin bir örneğide dün ben kaplumbağalarımı güneşlensinler diye 15-20 dk arka balkona koymuştum süreleri dolduğunda onları almaya gittim ama annem 1-2 saat daha orda kalsın dedi.sonra benim bir sınava gitmem gerekti eve döndüm annem Luke'nin olmadığını farketti bizde onu aradaık durduk bi baktık masanın altındaki borunun yanındaydı kabuğuna girmişti (ya üsüdü ya da çok korkmuştu er ikiside olabailir tabii) onu hemen geri koydum kaplumbağalarda zeka olsaydı akvaryum vb.yerlerden kaçmazlardı.Bence onlar içgüdülerini dinliyorlar.

Geri