Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarınıza arkadaş almadan önce bir daha düşünün

ecemkoten

Bordo Bereli
Forumda bircok yazimda defalarca belirttigim bir durumla karsi karsiyayim. Kaplumbagalariniza arkadas almayin diyorum hep. Bu konuda bende nasibimi son bir haftada almis durumdayim. Akvaryumda cizgili erkek kaplumbagam, kirmizi yanakli erkek kaplumbagama son bir haftadir saldiriyordu. Durum yaralanmaya kadar gitmemisti. Fakat Snow bu sefer Sammy'nin kafasinda kocaman buyuk kanli bir yara acikca durum degisti. Bugun yeni bir akvaryum alip kurdum. Ayri bir masrafin yaninda ayri bir ugras cikti.

Ozellikle bu ise yeni baslayan arkadaslar uyarilarimiza pek kulak asmiyor. Gordugunuz gibi durum ciddi. Ben kavga eden kaplumbagalarima 1 senedir ayni akvaryumda bakiyordum. Yani kaplumbagalarinizin iyi anlasmasi surekli iyi anlasacaklari anlamina gelmiyor. Cinsel olgunluga ulasan iki erkek kaplumbaganin kava etme riski cok yuksek. Lutfen kaplumbagalariniza arkadas almadan once bu riski goz onunde bulundurun. Boyle bir durumla karsilastiginizda ayri bir akvaryum kuracak durumda degilseniz ASLA boyle bir ise kalkismayin.

Bu cizgilinin erkege 'BEN BASKİN ERKEGİM' demesinden iki kavga fotografi :

mailto:/albums/s372/turtleturkey/10489DB5-9CE3-475E-BE72-820B1391EED2-1648-0000004A5F3CF064.jpg
mailto:/albums/s372/turtleturkey/264794BB-D758-4B93-A6BC-B2813AE5722F-1648-0000004A70785D49.jpg

Bu kirmizi yanaklinin kafasindaki yara :
mailto:/albums/s372/turtleturkey/D3547349-5C04-44DA-8E42-4A70488908A3-1648-0000004A8B8B6FD3.jpg

Buda odamda kurmak zorunda kaldigim iki akvaryum. İkiside litre bazinda buyuk oldugu icin ne kadar zor olacagini tahmin edebilirsiniz :
mailto:/albums/s372/turtleturkey/F0B77AA9-AB0A-4F9D-A513-B1C030427573-1648-0000004AA5DF9737.jpg
mailto:/albums/s372/turtleturkey/3438122D-38C5-4C55-8808-BB702B23A926-1648-0000004AAB29056A.jpg

Bu buyuk akvaryum :
mailto:/albums/s372/turtleturkey/64BF21C6-9ADD-4DAB-AF99-D3BD362D6832-1648-0000004C37ADDB42.jpg

Buda cizgiliyi ayirdigim yeni akvaryum :
mailto:/albums/s372/turtleturkey/BA189CCD-5223-414A-A5C0-88A5EA763972-1648-0000004AC7728810.jpg
mailto:/albums/s372/turtleturkey/B26644F7-8F1F-468D-9369-B2244AF7469B-1648-0000004AB7AAC9AE.jpg

Umarim kafasinda arkadas alma dusuncesi olan arkadaslarin gorusu birazda olsa degisir. Bu hem buyuk sorumluluktur hemde kavga riski olan bir dusuncedir. Ayni zamanda lutfen kaplumbagalarin arkadasa ihtiyaci olmadiginida unutmayin.

Geçmiş olsun Ecem. Son zamanda çok badireler oldu senin tankta. Yeni akvaryum durumu kaçınılmaz oldu.

Bu vesile ile dört kaplumbağaya çeşitli sebeplerle üç ayrı akvaryumda baktığımı belirteyim. Yapmak zorunda olma ihtimalinizin yüksek olduğu bir durum.

Cvp: Kaplumbağalarınıza arkadaş almadan önce bir daha düşünün

ecem hanım geçmiş olsun, umarım çözümünüz daim olur. kırmızı yanaklıların çizgililere göre çok daha agresif ve saldırgan olduğunu okumuştum, bir istisna olmuş, ama sanırım zaten siz önceden tahmin edebiliyordunuz böyle bir durumu. tekrar geçmiş olsun.

Emre tesekkur ederim sen en iyisini yapiyorsun.

Sefa bey sagolun. Dogru okumussunuz cene gucleri bile kirmizi yanaklilara gore cok gucsuz. Bende durumlar bir haftaya kadar boyle degildi bir anda bu duruma geldiler. Dediginiz gibi farketmeye baslamistim cunku cinsel olgunluga eristiklerinde genelde yasaniyor. Snow (cizgili) Sammyden daha once cinsel olgunluga eristigi icin saldirganlasanda o oldu. Bakalim uzun bir sure boyle yasayacaklar gibi duruyor :)

rica ederim. keşke çizgililer de dişi-erkek olsaydı, o zaman türlerine göre ayırıp rahatlatabilirdiniz, ama bu manzara sanırım sonuncu olmayacak diğer çizgilinin de cinsel olgunluğa gelecek olmasını göz önüne alırsak, tabi umuyorum ki düzelirler, kaplumbağalarınız çok güzel ve dudak ısırtıcı, hep öyle kalmaları dileğiyle :)

Pakize'nin tek başına sıkıldığını düşünüp, yeni bir kaplumbağa sahiplenmeyi çok düşündüm. Evet sosyal hayvanlar değiller. Ama bazen bakıyorum böcekler bile birlikte takılıyor. Sonuçta onunla aynı ortamda yaşamıyorum, dilinden anlamıyorum. Bir hayvanın yanında bir arkadaş olmasını hep doğru buluyorum.
Amaaaa,
senin başına gelenleri bir gün yaşayabilirim düşüncesiyle hiç böyle bir şeye kalkışamadım.
Kaplumbağası olan arkadaşlarımızla bir buluşma ayarlayıp onları görüştürmek en iyisi. Yoksa bir tankta iki kaplumbağa bile insanı tedirgin eder. ''Yokluğumda ya birbirlerini yaralarlarsa'' düşüncesi insanı yiyip bitirir. Galiba en iyisi tek çocuk.

Ecem hanım geçmiş olsun , gördüğüm kadarıyla arzu hanımın golgisi pakizeden daha uysal burda bir istisna olmuş gerçekten.

Hepinize tesekkur ederim.
Umarim bu yasadiklarim birazda olsa ornek olur dusenen arkadaslara.

Aslinda ayirmak bir anlamda benim icin iyi oldu. Cizgili kaplumbagalar ile kirmizi yanaklilarin bakim sartlari iklim kosullari farkli. O ortami yaratabilecegim en azindan.

Cizgilileri bende bu olaylari yasamadan once sakin bilirdim ama degillermis gormus oldum :) Golgi de ufak diye oyle gozukuyor ama yaramazliklar yapmaya basladi simdiden :)

Belkiz sana kesinlikle katiliyorum. Zaten hep yorumlarimda belirtirim evet sosyal hayvanlar degiller fakat tabiki her canli gibi kendi turunden canlilarla yasamaktan memnun olurlar. Fakat onlarsiz mutsuz olduklari anlamina gelmiyor. Bunun en iyi ornegi iki Pakize :) Senin Pakize de Arzunun Pakize de gayet mutlu fakat tek yasiyorlar. Yani elimizde onlari tek baslarina mutlu etme imkani varken riske atmaya degmez :) Belkiz zaten Pakize arkadas alsan muhtemelen onu yer :D Tek hamle ile :D

arkadaşımın bebek kaplumbağasını yanına koymuştukta, kız bir daha eve gelmeye korkuyor Ecem :D
Pakize hakikaten tuhaf :)

Ahahah :D Pakize hem kiskanc hemde saldirgan olunca normal :)

Zavalli bebek travma gecirmistir :D

nasıl ayıracağımızı şaşırdık zaten. horoz gibi vallahi. kızcağızın rengi limon gibi olmuştu hatırlayınca tuhaf oldum şimdi :)

Ecem abla geçmiş olsun
Benim de iki yavru kaplumbağam var... ve ilerde ikisininde erkek çıkmaması için ediyorum...

Bebek bundan sonra gördüğü tüm kaplumbağalardan korkacaktır galiba :D yazıkya kıyamam :D

Ozan cok tesekkur ederim. Umarim ya ikiside disi cikar yada disi erkek olurlar. Boyle cok zor oluyor.

Berkcan bey sahibi eve gelemiyormus siz dusunun :D

bir şey sorucam çizgili kaplumbağaları siz nerden aldınız?

Almadim sahiplendim.

Dediğin gibi iklim şartlarını tam istedikleri gibi ayarlayabilecek olman çok iyi olacak.

eğer vermek isteyen birisini bulabilirsem sahiplenmek istiyorum . Çok tatlı oluyorlar :)

Bilgisayarımda galiba sorun var ya.. :(
Cümlelerim hep eksik çıkıyor :D

benim büdü cumberland slider mışta haberim yok ya nasıl sevindim şimdi :D

Geri