Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam 2 gündür bir şey yemiyor

morgeus

Bronz 2 Üye
Katılım
22 Ara 2014
Mesajlar
92
Kaplumbağam biraz halsiz ve iki gündür yem yemiyor. Halbuki akvaryumundaki her şey aynı, temizliğini de dün yaptık. 2 gün önce annem taze ve yıkanmış mor marulla besledi o günden beri yemiyor
, sebep o mu acaba?
 
Sebzeleri hayvan sevmezse yemez. Genel yada kısmi su değişimleri emsal sıcaklıktaki su ile olmalı. Aksi halde hayvan üşür.

Kabuk boyu ne kadar; ısıtıcı lambası var mı ? Dış ortam soğuk mu ? Bulunduğu oda ve suda derece olmalı. Bunlar kaç derecede seyrediyor ?
 
Cvp: Kaplumbağam 2 gündür bir şey yemiyor

Kabuk boyu 10 cm, ısıtıcı lambası var günde 8-12 saat arası açık kalıyor uzaklığı da fazla değil çok yakın da değil, kuru alana eli koyunca bariz bir sıcaklık olmuyor ama kuru alanda devamlı durunca kesinlikle ısıtıyor, Dış ortam soğuk değil akşamları kalorifer yanıyor zaten, pencereler de hep kapalı, oturduğumuz şehir de Aydın zaten sıcak olur, suda ısıtıcı da var derece de var genelde 28 derece oluyor, ve suyunu da ılık su olarak dolduruyoruz su değişimlerinde bu da yaklaşık suyun normal sıcaklığına tekabül ediyor.
 
Hayvan büyük. Mevsimsel değişikliğe bağlı bir durum olabilir. Kapalı havalarda bu hissiyat kuvvetleniyor. Kış uykusu psikolojisi oluyor. Isıtıcı lamba 12 saat yansın. İştahsızlık bitene kadar protein ağırlıklı besle. Jbl energil yada sera royal yemlerden birini al. Yoksa eğer. Son kullanma tarihi 2020 olsun. Yada 2019 ikinci yarı. Kurutulmuş yem ile başlayıp protein ağırlıklı stick yem ile devam et. Mor marul biraz sert gelebilir. Hazmetme zorluğu çektiyse bu da iştahsızlık yapabilir. Marul yada kıvırcığın orta körpe yapraklarından verin. Silis kum yok ise ondan da al. Hayvan sindirim güçlüğü çekiyorsa bunu yemesi iyi gelir.

Yutabileceği oranda çakıl taşı olmasın. Varsa çıkar.

Kuru alan ısısı için hayvanı ikame boş kibrit kutusu koyup üstüne cam derece yatır. Evde kullanılan da olur. Yarım saat bekle. 32 derece olduğu noktaya göre mesafeyi ayarlarsın.

Hayvan bu dönem cinsel gelişim sürecine de girer. Vücuttaki değişiklikler de iştahsızlık yapabilir.

Mineral yem veya damla vitamin var ise bunlardan da ver. Damla vitamin kullanacaksan iştah yerine gelene kadar hergün bir damla ağzına damlat. Kırgınlığını alıp iştahını açar. Yalnız bir haftayı geçirme fazlası da zararlı olur.
 
Cvp: Kaplumbağam 2 gündür bir şey yemiyor

Saol Cem abi. Silis kum var, dediğin yemlerden alacağım önümüzdeki günlerde, bir de dereceyle kuru alan ısısı ölçerim. Bu arada aklıma şey geldi aldığımızdan beri yapay yeşil bir bitki var akvaryumda, son zamanlarda parçalanmaya ufak ufak parçaları akvaryumda yüzmeye başlamıştı, geçen hafta onu çıkardık, gecen gün de temizledik parça kalmadı da acaba ondan yutmuş olup da hazımsızlık falan çekiyor olabilir mi?
 
Olabilir. İpek yapraklı dediklerimiz liflidir. Bunları yuttuğu taktirde bunlar midelerinde topak olur. Dışkı ile birleştiğinde katılaşır hayvan kabız olur. Hayvanın dışkılama sürecine dikkat et. Anüste ipsi birşey görür isen tutup çek dışkı topağıyla birlikte çıkar. Kendi dışkılar ise tekrar yeme ihtimali var ve döngü başa döner. Gördüğünde kepçe ile alırsın. Hafif salladın mı silis deliklerden akar gider dışkıyı çıkarırsın. Kabız olan hayvanlarda da iştahsızlık görülür. Hayvan anüs bölgesini kuma sürter. Genelde hareket düzeyi azalır ve mümkün olduğunca tabanda durmayı tercih eder.

Hayvan bitki parçalama noktasına geldiğinde artık akvaryuma bitki koymayız. Parçalayıp ziyan etmesi bir yana bir de yukarıdaki durum söz konusu olur.

Önerdiğim yemlerin sadece birini al. Energil ve royal 1000'lik dediğimiz büyük kutuda satılır. Ortalama ağırlık olarak 340-360 gram gelir. Hayvan tek olduğu için bitirmesi uzun süreceğinde skt ileri tarihli olsun. Isı ve güneş görmesin acılaşır. Kışın serin yazında dolaba koyman iyi olur.
 
Geri
Üst