Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam adacigina cikmiyor

Guyuh

Bronz 2 Üye
kaplumbagami sadece bir kere adacigina ciktigini gordun yeni akvaryumuna aldim 2 hafta once annemler bakiyor ben yaz okulundayim yurt disindayim onlarda hic adaciginda gormemis ben dondugumde ona penn plax adacik alicam ama simdi 5 gun daha var donmeme kaplumbaga cikmassa adacigina sorun olur mu suyu derin degil ayagi yere basiyor yinede kabugunu kurutmassa sorun olur mu tesekkurler

Cvp: Kaplumbagam adacigina cikmiyor

Kaplumbağayı akvaryumda bakıyorsunuz ve adacık dediğinizde kurulanmı ?

eğer ki adacık dediğiniz kuru alansa kuru alana önce alışmaları lazım ondan sonra çıkmaya başlarlar mesela benimkiler 1 gün boyunca hiç çıkmadılar ama 2. günden sonra çıkmaya başladılar
tabi alışma süreleri sizin davranışlarınıza göre değişebiliyor

Kuru alana alışmaları gerekiyor.Benimkiler 3. günde çıkmyaya başlamıştı mesela.

benimki 2 hafta oldu 1 kere ben gordum ciktigini baska gormedim ben yokken cikiyor olabilir ama tereddutteyim adacik dedigim babam bir tas koydu ustune ciksin diye tasa basamklar yaptik yani cikmasi kolay hatta bir kere ciktiginda gordum ama eger mesela 1 hafta cikmazsa hic karaya bir sorun olur mu

Benimkiler kuru alanı yapıp yerine koyar koymaz hemen çıktılar :) ve de sonradan aldığım kaplumbağam hüso da hemen yem yemeye başladı benimkilerde alışma süreci diye bişey yok :)

Siz sanslisiniz :) bu sebeple yorum yaparken 1 ay (bile) surebilir dedim :D
Benimkilerde 1 hafta sonra alismisti turtle banklara.

Bizimkilerin de ilk günlerde adacığın üstüne çıktıklarını görmüştük. Bir daha hiç denk gelmedik, hep taşa tutunup kendilerini salarak uyuyorlar.

Geri