Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam akciğer enfeksiyonu oldu

ecebru

Bronz 5 Üye
Katılım
18 May 2021
Mesajlar
26
Merhaba :)
Kaplumbağa yemi ararken tesadüfen karşıma çıktınız :) bende yeni üyeyim.
Mart ayında hediye gelen 2 adet bebek kaplumbağamız oldu. Hemen hemen aynı boyutlardaydılar fakat şu an biri bariz bir şekilde büyürken diğeri yanında ufak kaldı. Büyük olan çok hareketli, enerjik, iştahlı diğeri çok durgun. 2 çeşit yem vermişlerdi onları kullanıyoruz. Biri kurutulmuş karides diğeri yarım cm kadar uzunlukta yeşil, şert suya atılınca yumuşayan bir yem. Dediklerine göre en kaliteli yemmiş. Bunların dışında bikaç kere yeşillik meyve verdik ama yemediler. Paludaryumumuzun içerisinde su sümbülleri ve su marulları da bolca mevcut, yemek isterlerse de sakınmıyorum.
Birkaç gündür araştırıyorum rotifish ve sera raffy p en çok tercih edilen yemler sanırım.
İlk kez kaplumbağa bakıyoruz rica etsem iştahsız bebeğimiz için yem tavsiye eder misiniz?
 
Sera raffy P ve gammarus yeterli. 6 cm kabuk boyu ile birlikte tetra reptomin de alacaksınız. Arkasından jbl agil.

Hayvanın boy uzaması durdu ise hasta olmuştur.

Sistemde ısıtma lambası, kuru alan ve su ısıtma mevcut mu?

Hayvan nefes alırken ses çıkarıyor mu? Başını nefes alırken öne atıyor mu?

Suda eğik durma var mı?

Kabuk boyu ne kadar?

Hayvanın başı dışarda iken önden üst ve alt bağadan resimlerini çekip atar mısınız. Su dışında çekin.

Cevap yaz kutucuğundaki resim şekline basınca yükleniyor.
 
Günaydın cem bey,
Kusura bakmayın çalışırken yazmıştım mesajınızı şimdi görüyorum.
Geldiklerinde 2 kaplumbağamız da aynı boydaydı, şuan biri 5,5cm diğeri 4cm de kaldı.
Evet küçük olan dediğiniz gibi ağzını açarak ve kafasını uzatarak nefes alıyor.
Kuru alanımız var ama yaz geldiği için ısıtma lamba almamıştım henüz. Sık sık bahçeye çıkarıp güneşlenmeleri için bırakıyoruz. Ama lambada varsa bir tavsiyeniz alabilirim.
Artık İzmirde hava çok sıcak ama sudaki ısıtıcıyı hala çalıştırıyorum. Çok sık su değişimi yapmıyorum çünkü akvaryumda kuvvetli bir filtre var, suyu temizleyen su sümbülleri ve marullar var başka bir şeye ihtiyacımız varsa da tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Bu yemleri sipariş verdim bugün elimde olacak yeterli midir acaba?
Rotifish Rotifish Turtle 30 Gr 100 Ml
Rotifish Rotifish Turtle 30 Gr 100 Ml
Sera Raffy P (Stick) Kaplumbağa Yemi 100 Ml
Sera Raffy P (Stick) Kaplumbağa Yemi 100 Ml
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpeg
    1.jpeg
    174.2 KB · Görüntüleme: 19
Rotifish değil gammarus demiştim. Herhangi bir marka olur kutuda jelatini açılmamış olsun yani açık almayın.

Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş. Durum ileri safha olduğunu gösteriyor. Sakın dışarı çıkarmayın. Bundan kaynaklı olmuş muhtemelen. En ufak esinti hasta eder.

Onun için ısıtma lambası kullanırız. Bu yaz kış yanar. Su ısıtıcı gece 26 derece altına düşmeyen sıcaklıkta kalabalık ederse çıkarılabilir.

Eczaneden genta marka göz damlası alın. Bunu sabah akşam 4 damla olarak ağzına damlatın. Hayvanı 45 derece açı ile tutarak. Akciğerlerine kaçmasın. Ayrıca 2 günde bir öğle civarları mümkünse gentadan biraz uzak saatte 1 damla vitamin damlatın ağzına.

İştahı nasıl? Yiyor ise stick yemine damlatıp verebilirsiniz. Yem yiyor ise öğüne takılmayın ara öğünlerde de verin olabildiğince yiyip güç kazansın. Durumu ağırlaştıkça iştah gidecektir.

Kafasını öne uzatıp nefes almasını düzeltirsek hayvanı kurtarırız. Şu an ciğerleri iltihap dolu olduğu için zorlanıyor.

Lambada bu tarz birşey alın.
111620.jpg


Ampulde bu tip
92078.jpg


Gece kuru alanda uyuyor ve ortam 30 derece ısıdan düşükse bu 40 W ampullerden alın. Loşluk derecesinde öncelik mavi sonra kırmızı sonra yeşil hangisini bulursanız.
92073.jpg


Akvaryum güzel ama sakıncalı. Tabanda vitasand marka sarı silis kum kullanacaksınız 0.5 yada 0.7 mm kalınlığında aldığınızda sterilizasyonunu anlatırım. Markasız satılanlar biraz daha pistir.

Taş, kaya çakıl ne varsa çıkarın bunlar aralarına kir alıp zararlı bakteri üretir bu da göz ve kulak enfeksiyonu yapar. Turtle pier yada o tarz bir kuru alan iyi olur.

Bambu şimdilik durabilir Ph seviyesini dengeler ama kökünü yada dalını dişlemeye yemeye başlarlarsa çıkarın özsuyu hayvanlara zararlıdır. Bu hayvanlar kalabalığı sevmez. Ortam ne kadar boş ve yüzecek alan geniş olursa onlar için o kadar iyidir. Bu sağlıklı gelişim içinde gereklidir. Bol yüzmeleri lazım. Derinlik ise akciğerlerini geliştirir. Nefes tutabilme kapasitesini artırır. İstemediklerini belli boya gelince sağa sola ittirir yada parçalarlar.
 
Sera raffy P ve gammarus yeterli. 6 cm kabuk boyu ile birlikte tetra reptomin de alacaksınız. Arkasından jbl agil.

Hayvanın boy uzaması durdu ise hasta olmuştur.

Sistemde ısıtma lambası, kuru alan ve su ısıtma mevcut mu?

Hayvan nefes alırken ses çıkarıyor mu? Başını nefes alırken öne atıyor mu?

Suda eğik durma var mı?

Kabuk boyu ne kadar?

Hayvanın başı dışarda iken önden üst ve alt bağadan resimlerini çekip atar mısınız. Su dışında çekin.

Cevap yaz kutucuğundaki resim şekline basınca yükleniyor.
Cem bey işteyim diye yükleyememiştim kızıma söyledim şimdi resimler geldi. İlk 3 resim hasta olan kaplumbağamıza ait, sanırım işaretli olan yerlerde biraz pembelik varmış. Diğer 2 resimdeki kaplumbağamız çok neşeli hareketli ve iştahlı onda bir problem yok.
Sırasıyla sorularınızı cevaplayım nefes alırken ses duymadık hiç ama başını öne atıyor suda eğik durmuyor ama son 10 gündür dibe girdiğini görmedim hep su üzerinde ve genelde dinlenme alanında duruyor. 2 haftadır 1 kere hapşurduğunu duydum. Çok az miktarda yem yiyiyor. İştahı pek yok. Tavsiye ettiğiniz silis kum ve lambayı da internetten temin etmeye çalışıcam sanırım önümüzdeki hafta başı elimde olur, hemen kurar kullanırım. Akşam eve giderken de ilaçları alıp hemen başlıyorum. Malzemeler geldiğinde tekrar rahatsız ederim sizi. Umarım kurtarırız bebeğimizi :(
Öncesini de anlatayım zamanınız varsa, geçtiğimiz ay bu kabuğundaki beyazlıklar için veterinerimizi aradım fakat sürüngenler hakkında doğru düzgün bilgisi olan hiç bir yer bulamadım. Güvendiğimiz, kaplumbağa satan bir petshop arkadaşa götürdük.İlaçlama yaptılar bikaç saat yeşil ilaçlı bir suda beklettiler, sonrasında gözlerinde şişlik ve kapanma oldu bikaç gün. Kabuktaki beyazlıklar tam olarak geçmedi ama ilk resimlerdeki kaplumbağamızın sıkıntıları başladı, iştehı azaldı keyfi kaçtı. Bir daha da toparlayamadık. Bir sürü vitaminimiz var suya damlattığımız, 2 günde bir jelimiz var kurutup kabuklarını fırçalıyoruz. Kullandığımız ilaçlar da ekte.
İlginiz için teşekkür ediyorum...
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpeg
    1.jpeg
    85.4 KB · Görüntüleme: 17
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    94.3 KB · Görüntüleme: 18
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    87.5 KB · Görüntüleme: 18
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    74.4 KB · Görüntüleme: 18
  • 5.jpeg
    5.jpeg
    76.7 KB · Görüntüleme: 17
  • 6.jpeg
    6.jpeg
    177.8 KB · Görüntüleme: 17
cem bey ben vakit buldukça yazılarınızı okumaya çalışıyorum. Bir yerde alışveriş yapabileceğimiz birkaç adres görmüştüm. Biri atakanpetshop du. Diğerlerini hatırlayamadım. Paketli Silis kumu alabileceğim nereler var? Zahmet olmazsa tekrar yazabilir misizin?
 
Juenpetmarkette küçük poşetlerde silis kum satılıyor. Hala var mı bilmiyorum. Bu 0.7 mm kalınlığında bir de büyük kutuda başka yerde satılan var E78 kodlu 0.5 mm kalınlığında. Akvaryum eni ve boyu kaç cm? Gereken miktarı ona göre yazayım. Teleskopakvaryum, atakanpetshop, alışveriş yaptığım diğer siteler ama ürün çeşitliliği anlamında juenpetmarket en geniş yelpazeye sahip. Yemde sürüngen malzemede balıklar bölümüne bakıyoruz.

Spot ampul olmaz bu aşırı ısı verir hayvanı kızartıp öldürür. Armut ampul olacak tercihen soft olanı. Yapı markette osramın halojeni vardı. Diğer ampuller bir ihtimal elektrik malzemesi satan dükkanlarda vardır. Filamanlı yani telli ampuller artık her yerde bulunmuyor. Bulduğunuzda yedekli alın.

Kabuk jelini atın o zararlı. Sürüldüğünde kabuk yüzeyinde deformasyon yapıyor. Kabuğun hava almasını önlüyor. Mantar gibi biyolojik oluşumları hapsediyor. Bir nevi hayvan göze hoş gözüksün diye cilalama, vernik gibi birşey.

İzmirin suyu iyi kireçlidir. Münkünse arıtma cihazından su kullanın. Ters osmosis yada basit tip bir arıtma bile şebeke suyunu doğrudan kullanmaktan iyidir.

Lamba ısıtma yanında bir artısı da kabuğu kurutup üzerinde yosun ve mantar gibi oluşumların önüne geçmesidir.

Kabuklarındaki beyazlık suya girdiklerinde kayboluyor mu? Koku var mı?

O ilaç nedir bilmiyorum ama bir daha yaptırmayın. Kabuktaki oluşumlarda akvaryuma ait orta sert diş fırçası alın. Bu fırçayı ıslatıp sofra tuzu yada karbonat tozu döküp deri ve göze temas ettirmeden yavaşça ovalarız ve akvaryuma emsal sıcaklıktaki su ile durularız.

Hayvanlar ufak ve narin kabuk yapısına sahip bir kereliğine fırçayı ıslatıp tuz döküp fazla bastırmadan ovalayın yüzeyde birşey varsa çıksın.

Eczaneden devit ve baticon alın baticonu hayvanda ya da bizde olabilecek yaralanmalarda kullanırız. Büyüyünce ısırıyorlar. Bu halihazırda dursun. Farklı D vitaminleri var ama biz devit marka D vitamini kullanıyoruz. Bunu uvb ampul olmadığı ve kemik erimesi olduğunda kullanıyoruz. Ama şimdi değil. 6 cm kabuk boyuna kadar kabuğu esnek yapıda olmalı. Büyürken sert kabuk altında organlar baskı altında olmamalı. Bunun harici yoğun plaka katmanlaşması olduğunda plakaların atımını hızlandırmak için kabuğa süreriz.

Yalnız bir kereliğine kabuğu daha iyi görmem için tuzlu fırçalama sonrası kabuğunu havlu peçete ile kurutup bir damla damlatıp yayın ve resmini çekip atın parlamadan çekebilirseniz güzel olur. Her ikisine de yapın.

Sağlıklı olanın durumu güzel ara çizgiler genişlemiş yeni plakalar alttan gelmiş. Hayvan büyüme aşamasında.

Hasta kaplumbağalarda hastalık ne olursa olsun büyüme durur. Tüm enerji hastalığa yönlendirilir. Hayvan düzelince kaldığı yerden büyümeye devam eder. Buradan da sağlıklı olup olmadığını anlarsınız.

Hasta hayvana gelirsek onda öğün sınırı yok. Vakit buldukça yedirmeye çalışın. Yağ depolasın. İştahını tamamen gittiğinde bunu kullanacak.

İlaçla birlikte ilk işimiz o baş atmasını düzeltmek. Ciğerlerindeki iltihabı çıkarırsa toparlar. İştahı artırmada vitamini kullanacağız. Vitamini sadece ilk bir hafta hergün bir damla sonraki hafta 2 günde bir damlatın.

Gece kuru alanda uyuyor ise üşümemesi için yukardaki renkli 40 watt ampulden de alın. Gündüz soft ampul gece renkli olan. Bunlara zamanlayıcı alırsanız kendi açılır kapanır uğraşmazsınız. Sadece elektrik kesilirse ayar ister.

İzmirde kaplumbağadan anlayan burası var. Cerrahi müdahale yapmışlardı,bir arkadaşımızın hayvanındaki kulak enfeksiyonu için. Yalnız telefonu yok.

İzmir Bornova'da Öz Vet Veteriner Kliniği
Bornova Özkanlar Migros'un yanı vet. Aslı Varol
Mustafa Kemal Cad. 194 Sok.No:48 Bornova/İzmir
 
Juenpetmarkette küçük poşetlerde silis kum satılıyor. Hala var mı bilmiyorum. Bu 0.7 mm kalınlığında bir de büyük kutuda başka yerde satılan var E78 kodlu 0.5 mm kalınlığında. Akvaryum eni ve boyu kaç cm? Gereken miktarı ona göre yazayım. Teleskopakvaryum, atakanpetshop, alışveriş yaptığım diğer siteler ama ürün çeşitliliği anlamında juenpetmarket en geniş yelpazeye sahip. Yemde sürüngen malzemede balıklar bölümüne bakıyoruz.

Spot ampul olmaz bu aşırı ısı verir hayvanı kızartıp öldürür. Armut ampul olacak tercihen soft olanı. Yapı markette osramın halojeni vardı. Diğer ampuller bir ihtimal elektrik malzemesi satan dükkanlarda vardır. Filamanlı yani telli ampuller artık her yerde bulunmuyor. Bulduğunuzda yedekli alın.

Kabuk jelini atın o zararlı. Sürüldüğünde kabuk yüzeyinde deformasyon yapıyor. Kabuğun hava almasını önlüyor. Mantar gibi biyolojik oluşumları hapsediyor. Bir nevi hayvan göze hoş gözüksün diye cilalama, vernik gibi birşey.

İzmirin suyu iyi kireçlidir. Münkünse arıtma cihazından su kullanın. Ters osmosis yada basit tip bir arıtma bile şebeke suyunu doğrudan kullanmaktan iyidir.

Lamba ısıtma yanında bir artısı da kabuğu kurutup üzerinde yosun ve mantar gibi oluşumların önüne geçmesidir.

Kabuklarındaki beyazlık suya girdiklerinde kayboluyor mu? Koku var mı?

O ilaç nedir bilmiyorum ama bir daha yaptırmayın. Kabuktaki oluşumlarda akvaryuma ait orta sert diş fırçası alın. Bu fırçayı ıslatıp sofra tuzu yada karbonat tozu döküp deri ve göze temas ettirmeden yavaşça ovalarız ve akvaryuma emsal sıcaklıktaki su ile durularız.

Hayvanlar ufak ve narin kabuk yapısına sahip bir kereliğine fırçayı ıslatıp tuz döküp fazla bastırmadan ovalayın yüzeyde birşey varsa çıksın.

Eczaneden devit ve baticon alın baticonu hayvanda ya da bizde olabilecek yaralanmalarda kullanırız. Büyüyünce ısırıyorlar. Bu halihazırda dursun. Farklı D vitaminleri var ama biz devit marka D vitamini kullanıyoruz. Bunu uvb ampul olmadığı ve kemik erimesi olduğunda kullanıyoruz. Ama şimdi değil. 6 cm kabuk boyuna kadar kabuğu esnek yapıda olmalı. Büyürken sert kabuk altında organlar baskı altında olmamalı. Bunun harici yoğun plaka katmanlaşması olduğunda plakaların atımını hızlandırmak için kabuğa süreriz.

Yalnız bir kereliğine kabuğu daha iyi görmem için tuzlu fırçalama sonrası kabuğunu havlu peçete ile kurutup bir damla damlatıp yayın ve resmini çekip atın parlamadan çekebilirseniz güzel olur. Her ikisine de yapın.

Sağlıklı olanın durumu güzel ara çizgiler genişlemiş yeni plakalar alttan gelmiş. Hayvan büyüme aşamasında.

Hasta kaplumbağalarda hastalık ne olursa olsun büyüme durur. Tüm enerji hastalığa yönlendirilir. Hayvan düzelince kaldığı yerden büyümeye devam eder. Buradan da sağlıklı olup olmadığını anlarsınız.

Hasta hayvana gelirsek onda öğün sınırı yok. Vakit buldukça yedirmeye çalışın. Yağ depolasın. İştahını tamamen gittiğinde bunu kullanacak.

İlaçla birlikte ilk işimiz o baş atmasını düzeltmek. Ciğerlerindeki iltihabı çıkarırsa toparlar. İştahı artırmada vitamini kullanacağız. Vitamini sadece ilk bir hafta hergün bir damla sonraki hafta 2 günde bir damlatın.

Gece kuru alanda uyuyor ise üşümemesi için yukardaki renkli 40 watt ampulden de alın. Gündüz soft ampul gece renkli olan. Bunlara zamanlayıcı alırsanız kendi açılır kapanır uğraşmazsınız. Sadece elektrik kesilirse ayar ister.

İzmirde kaplumbağadan anlayan burası var. Cerrahi müdahale yapmışlardı,bir arkadaşımızın hayvanındaki kulak enfeksiyonu için. Yalnız telefonu yok.

İzmir Bornova'da Öz Vet Veteriner Kliniği
Bornova Özkanlar Migros'un yanı vet. Aslı Varol
Mustafa Kemal Cad. 194 Sok.No:48 Bornova/İzmir
Dün akşam eve giderken genta göz damlasını aldım ağzından vermeye çalıştık ama açamadık zarar da vermekten korktuk. Diğer kaplumbağa yemesin diye akvaryumdan çıkarıp başka bir kap içersinde yemine damlatıp bir süre yemesini bekledik ama yemedi karnı da aç olmayabilir belki. Bu sabah da kızım aynı şekilde yedirmeye çalışcak. Bu akşam da d vitaminini alırım bu akşam yazlığa gidiyoruz yarın sabah tuzla fırçalayıp ilaçlayıp resmini yüklerim. Ampul ve lambayı dün araştırmıştım zaten, bulursam giderken yoldan alıp akşam kullanmaya başlarım diye umut ediyorum.
Silis kuma da dün baktım bugün onun da siperişini veririm, geldiği gün değiştiricem. Akvaryum ölçülerimiz 650x260 Yükseklik 320mm.
Kaplumbağa beslemek tahminimizden zormuş. Keşke daha önce bu kadar bilgili insanları tanısaymışız. Yardımınız için teşekkür ederim :)
 
O halde hayvanı 45 derece dedim ama ağzına girmeden akar, dik tutup ağzına ruj sürer gibi 10 saniye arayla 5 damla sürün bir süre öyle tutun az da olsa girsin. Vitamini de öğle civarı 1 damla sürün.

Hayvanın iştahı büsbütün mü kapandı yoksa o yemi mi yemedi?
Başını öne atarken cikleme sesi geliyor mu?

Bu hayvana devit uygulaması yapmayın iyice strese sokmayalım.

Hiç yem yemiyorsa cezvede kaynayan suya kıyma parçası atıp 1 dakika sonra çıkarıp soğutup verin. Bu yiyecekte son nokta. Yemezse durumu pek parlak gözükmüyor demektir.

Ampulü yazlık civarındaki elektrikçilerde bulma ihtimali var. Lambayı bilemem. Yazlık nerede?

Kumu kamil tunca bulvarında altın akvaryumda markasız olarak satıyorlardı ama iyi sterilize etmek gerekiyor. Biri un gibi ince birde biraz daha kalını var o uygun. Sarı silis olacak. Bir de beyazı var ama o uygun değil. Mermer tozunu da silis diye satıyorlar.

Akvaryum 1-1,5 sene arası götürür.

Balığa göre masraflı bir hobidir. Şimdilerde herşeyin fiyatı uçtu. Artısı akciğer solunumu yapması ve taşınabilmesi. Balık gibi sabit değil.

Götürürken hayvanları kurutup ayakkabı kutusu veya o tarz bir kutuya bir hava deliği açın. Havlu yada temiz bir bezi ikiye katlayıp arasına koyun çok sıkı olmasın. Bir de klima ve esintiye ve kutu güneşe maruz kalmasın. Gerçi akşam gideceğiz dediniz.

Arıtma sistem yok ise şebeke suyunu ucuz bir içme suyu ile harmanlarsanız. Kireç oranı azalır.

Akvaryum gün ışığı görsün ama doğrudan güneşi görmesin pencere ve/veya kapı önünde durmasın. Klimada zararlı. Bunlardan izole bir yerde dursun.
 
Şakrana gidicez orası küçük bir sahil kasabası herşey bulunmuyor orda o yüzden yolda giderken bulmaya çalışayım dedim.
Bu sabah kumun siparişini verdim. 0,5mm sarı silis kum. Dediğiniz markayı bulamadım ama internetten yorumlara bakarak sipariş verdim. Kullananlar çok memnun kalmışlar. 20 litre aldım sanırım yeterli, pazartesi gelir diye düşünüyorum.
İştahı konusunda çok emin olamadık çünkü diğeri hızlı bir şekilde mamaları topladığı için hemen bitiyor. 2-3 gün önce yediğini gördüm ama çok keyifsiz bir şekilde oda. Kıymayı da kızıma söyledim onu deneyecek umarım yer :(
Nefes alırken hiç ses duymadık ama sanki dün akşam fark ettim, başını uzatma hareketini pek sık yapmıyor artık, birkaç gün önce daha sık yapıyordu.
 
Gece etraf sessizken dinlesin kızınız daha iyi duyulur. Başını öne atarken hafif derinden bir cik sesi gelir. Yoksa iyidir.

Kum fazla ama ileri dönük büyük akvaryum için yedekte dursun. Takriben 7 kg yeterli olur şimdilik. Bu 4 cm derinlik yapar. Hayvanlar küçük daha yeterli gelir.

Hayvan ilacı alsa bayağı toparlar. Yiyecek işini sürekli deneyin ne yerse kar olur. Öteki sıpayı yiyecek verirken elinizle set yapıp engelleyin, ayrı köşelerde yemleyebilirsiniz. Ona sabah akşam olacak. Bunu besleyelim derken onu obez yapmayalım. Bir de boyu uzayıp aradaki fark iyice artmasın.

Şakranı duymadım. Kuzey tarafında sanırım. Benimkide seferihisarda daha gidemedim.
 
Ağzını açtığı zaman döküyoruz ilacı az da olsa verebiliyoruz ????
Ama kesinlikle eminim cigerden ses çıkmıyor. Yemek konusunda iştahi hala çok iyi değil, yeni aldığım iki yemden de verdik az da olsa yiyiyor. Buna da şükür diyoruz. Bugün kıyma da denicez.
Lamba ve ampul gelirken bulamadık ama internetten siparişlerini de verdim umarım doğru almisimdir.
Şakran, bergama tarafında Çandarlı ya gelmeden sakin sessiz bir sahil kasabası kafa dinlemek için harika bir yer. ????Dün akşam geldiğimizde sahilde köpeğimizi gezdirirken korkunç bir şeyle karşılaştım. Hera buldu bir teknenin altında caretta caretta vardı, ölmüş. Buralarda ilk kez karşılaştim. Sanırım bir balıkçının ağına takılmış olabilir futbol topu büyüklüğünde ters bir şekilde kalmış çok üzüldüm ????
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2021-05-22-15-04-39-775_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2021-05-22-15-04-39-775_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    331.5 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20210521_215149.jpg
    IMG_20210521_215149.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 9
Ağzını açtığında nefes almaya çalışıyor o durumda dik tutmayın doğrudan ciğerlere gider boğulur. 30-45 derece gibi bir eğimde tutun. Bu şekilde damlayı tam yutabiliyorsa bu hafta sabah akşam 4 damla yapalım. Cuma günü duruma göre doz ayarı yaparız.

Lamba uygun bunlar max 40 W ve 60 W kaldıran güçte iki çeşit olur. 40'lığın kablosu 1 metre 60'lık biraz kalın ve 1,5 metre uzunluktadır. Bu 40'lık olanları elektrikçiler seramik duy ve kalın kablo ile güçlendirebiliyorlar.

Renkli ampul aldığınız iyi olmuş gecede yanar hayvan kuru alanda üşümez.

Benim dikiliye kadar gitmişliğim var. Daha yukarı çıkmadım.

Caretta carettalar için bu büyük sorun ya ağa takılıyorlar yada pervane çarpıyor. Yazık olmuş hayvana üzüldüm.
 
Son düzenleme:
Tamamdir Cem bey bu şekilde devam ediyoruz teşekkür ederim ????
 
Günaydın Cem bey,
Geçtiğimiz hafta sonu rahatsız etmemek için yazmadım, kaplumbağamızda ciddi gelişmeler oldu keyfi yerine geldi, yüzmeye ve daha da iyisi iştahla yemek yemeye başladı, hatta bize biraz büyümeye başladı gibi geldi. Bugün şirketteki kumpasımı götürüp düzenli olarak boylarını ölçüp kayıt etmeyi düşünüyorum :) Kullandığımız damlanın çok faydasını gördük. İlk öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim :)
Pazartesi sipariş ettiğimiz silis kumumuz geldi. Dün iş dönüşünde akvaryumu boşalttık ve tüm taş ve çakılları çıkardık, silis kumu döktük. 2 adet 10 litre almıştım, 1 tanesi yeterli geldi. Bu süre zarfında bebekleri başka bir kapta tuttuk tabii hareketli ve güçlüydüler. Akvaryuma alırken biri kendinden geçti hatta öldüğünü düşündük. Tamamen hareketsiz çok nadir ağzını sonuna kadar açarak nefes alıyordu. Isıtıcının derecesini 28 deydi 30 a çıkardım. Kızıma foruma üye olup hemen size danışmasını söyledim. Gecenin o saatinde yardımcı olduğunuz ve cevap verdiğiniz için de teşekkür ederim. Ece sabaha kadar başında bekledi. Saat kaçtı bilmiyorum biraz hareket etmeye başladı dedi en son. Şuan durumu ne bilmiyorum evden çıkarken aceleden bakamadım. Ece uyandığı zaman bilgim olacak.
Eceye de lamba şart demişsiniz ben zaten sipariş vermiştim hafta sonu, ampuller geldi sanırım bugün gün içinde lambamızda gelir akşam çalıştırmaya başlarız artık. Sanırım başka eksiğimiz kalmadı. Bebeğimiz bunu da atlatırsa inşallah iyi olacak :(
 
Sizle ilgili bilgi vermedi, şu soğuk su şoku yaşayan hayvan sanırım.

Su 28 derece olsun. Fazla sıcak iyi değil.

Kumu iyice yıkadınız mı? Tozuma yapar.
 
Çok az su koymuştu zaten ama bebek de minik sonuçta. Biraz fazla titiz su kirli diye akvaryumdan almak istemedi :). Henüz haber yok durumunu öğrenemedim sabaha kadar uyumadı birazdan arayıp nasıl olduğunu sorcam. Umarım iyidirler. Eceye de o zaman söyleyim dereceyi biraz düşürsün
Yıkanmış kum aldım zaten ama 3 e bölüp her birini de 3-4 sefer kendim yıkadım.
 
Tamam.

Yıkanmış olsa da tozlanma olur yıkadığınız iyi olmuş.

Onun konusunda bilgi verdim. İlaca devam edin. Yemi yiyorsa ilacı yeme damlatıp emdirin öyle verin.
 
Geri
Üst