Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam akvaryum arkadaşına atar yapıyor :)

kattuş

Bronz 5 Üye
İki kaplumbağa sahibiyim. Biri diğerine hayatı zehir etmeye başladı. Hayvancağızım yem yemeye çalışırken bu gelip agzından yemı alıyor üstüne bir de ısırıyor. Birde enteresan diğeriyle göz teması kurup ona tıslıyor .Tıslarken ön ayaklarını uzatıp titreterek tıslıyor. Kaplumbağam piskopat mı oluyor :) Burda patron benim moduna mı girdi acaba ? Güneşlenirken iki sıkı arkadaş gibi birbirlerinin üzerinde güneşleniyorlar ama suyun içine girdiklerinde işin rengi değişiyor. Sebep ne olabilir ki?

Cvp: Kaplumbağam akvaryum arkadaşına atar yapıyor :)

hayır ön ayaklarının titremesi bildiğim kadarıyla kur yapma hareketi erkeklerde

Henüz çok küçükler kur yapmak için erken değil midir?

Yemlemeyi tek tek yapın.Önce bir tanesini akvaryumdan çıkarın ve akvaryumda kalana yem verin.Sonrasında aynı işlemi diğeri içinde yapın.
Eğer ısırmalar devam ederse bu ciddi yaralanmalara yol açabilir ve bunu önlemenin tek yolu ya büyük bir alan oluşturmak ya da ayrı yerlerde bakmak.
Ellerini birleştirerek titreme hareketi hem kur hareketi hemde üstünlük kurmak için yaptıkları bir harekettir.

Boyları 4 cm ve 5 cm ufacıklar daha :) Arzu hanım onu denedim ama benim gariban kaplumbağam ayrı kapta yemeyi reddetti. Diğerinin yanında olmayınca yemiyor. Birisi bu denli sevecenken diğeri de bi o kadar vahşi işte.

Umarım birbirlerine zarar vermezler :(
Eğer durum ciddileşirse kapluşları ayırmak zorundasınız.

Arzu nun dediği gibi kapluşlardan birini çıkarıp akvaryumda kalana yem verip sonra aynı şekilde yemini yiyeni dışarı çıkarıp aç olanı akvaryuma alarak ona da yem verme şeklinde denediniz mi bazı kapluşlar dışarda ayrı kapta stres olup yem yemeyebiliyor ama akvaryumunun içindeyken yiyorlar. İnşallah kavgaları devam etmez :(

bence kaplumbağalarınızı ayırın çünkü aynı olay benim başımada gelmişti yem kavgaları tıslama derken bi sabah rafael leonardonun ayağını yaralamıştı en iyisi siz onları geç olmadan ayırın:smile:

Benimde tahminim kavganın yaklaştığı yönünde.
Akvaryumun ayrı köşelerinde yemleseniz. Yemleri aynı anda su yüzeyinde tutup uzaklaştırarak kaplumbağaları birbirinden uzaklaştırsanız. Yada saldıranı kapta yemlerken akvaryumdakine yem vermeyi deneseniz. Bence bir süre sonra diğeri olmadan da yer.

Ancak siz ayrılacaklarmış gibi önlemleri, planları yapmaya başlayın derim.

arkadaşlar benim kilerde bahsettiğinız hareketleri yapıyor ikiside birlikte ellerini öne atıp başına doğru kapatıyorlar ellerini ama daha 1 yaşında bile değiller kabuk boylarida birinin 6 7 cm birininde 5 6 cm civarındalar kavga da etmiyorlar kur mu yapıyorlar acaba ama daha cinsiyetlerini bile bilmiyorum :)

Cvp: RE: Kaplumbağam akvaryum arkadaşına atar yapıyor :)

muros' Alıntı:
arkadaşlar benim kilerde bahsettiğinız hareketleri yapıyor ikiside birlikte ellerini öne atıp başına doğru kapatıyorlar ellerini ama daha 1 yaşında bile değiller kabuk boylarida birinin 6 7 cm birininde 5 6 cm civarındalar kavga da etmiyorlar kur mu yapıyorlar acaba ama daha cinsiyetlerini bile bilmiyorum :)

Büyük bir ihtimalle kur yapıyorlar :)
Aynı cinsiyette olan kapluşlarda birbirlerine kur yapabiliyor.
Biraz daha büyüsün ufaklıklar bakarız cinsiyetlerinede.

Şimdilik bir sıkıntı yok gibi. Bugün saldırgan olanı ayrı kapta yemlemeye çalıştım o da yemedi. Ama diğeri daha önce yediği için tekrar akvaryuma alıp orada yemini verdim .Yine kardeş kardeş güneşlendiler .Sanıyorum bir ara böyle bir davranış sergiledi. Kaplumbağalar gerçekten enteresan hayvanlar. İnşallah tekrarı olmaz. Ayrılmalarını istemiyorum.

Cvp: RE: Kaplumbağam akvaryum arkadaşına atar yapıyor :)

Zencefil' Alıntı:
muros' Alıntı:

Büyük bir ihtimalle kur yapıyorlar :)
Aynı cinsiyette olan kapluşlarda birbirlerine kur yapabiliyor.
Biraz daha büyüsün ufaklıklar bakarız cinsiyetlerinede.

tmm teşekkürler... büyüyünce koyarim fotoğrafları ama aynı cinsiyette nasıl oluyor onu anlamadım :)

Genç kaplumbağalarda yeni ergen olanlarda cinsiyet ayıt etmeksizin hareket ederler.

Geri