Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Aldıgımdan Beri Gözlerini Açmıyor ve Sanki Can Çekişiyor

ocean1992

Yeni Üye
Katılım
3 Ocak 2013
Mesajlar
2
İyi Akşamlar,
Bana yılbaşında erkek arkadasım iki tane minik kırmızı yanak hediye etti.Fakat bir plastik kaplumbağa bahçesi var sadece herhangi bir akvaryum falan yok elimde.Bir tanesi gayet sağlıklı.
Minik kaplumbağalarımdan diğeri aldıgımdan beri gozu kapalı dokundukca anca hareket ediyor.yemek yemiyor.sol gozu cok hafif kızarık suyun içinde baloncuk cıkartıyor ve bu aksam rastladım basını ileri geri oynatıyor sonra agzını acıp hemen kapıyor.Plastik bir kapta yasamalarına ragmen her an sularının ısılarını kontrol ediyorum,ve yem verdigim anda pis oldugundan hemen degiştirmeye dikkat ediyorum.yılbasından beri gunes ısıgının onune koyuyorum onları sadece bugun havalardan dolayı gunes ısıgı goremediler.Kabuk sertleştiricileri var.Sularına vitaminde koyuyorum.
Sizce bu yavru kaplumbagayı uyandırmak icin ne yapmam gerekiyor?
 
Cvp: Kaplumbağam Aldıgımdan Beri Gözlerini Açmıyor ve Sanki Can Çekişiyor

Kaplumbağanız akciğer enfeksinu olmuş.Burda çok iyi açıklamışlar:
mailto:/forum/Konu-akciger-ve-goz-enfeksiyonlari-tedavileri.html
 
Cvp: Kaplumbağam Aldıgımdan Beri Gözlerini Açmıyor ve Sanki Can Çekişiyor

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakmaya-baslayanlar-icin-kapsamli-bir-ozet.html

mailto:/forum/Konu-kabuk-sertlestirici-gercegi.html

Öncelikle bu iki konuyu okumanızı öneririm. Kısaca değinecek olursam kaplumbağanıza hiç doğru bakmıyorsunuz. Kaplumbağalar bolca yüzecekleri suya ihtiyaç duyarlar Erişkin kaplumbağa başına 100 lt ve üzeri, yavru kaplumbağa başına 50 lt ve üzeri su hacmi olan akvaryum gereklidirki hayvan bolca yüzüp gelişimini doğru devam ettirebilsin. Suyu 24 saat çalışan ısıtıcı ile 26-28 derece arasında yapmalısınızki bu hayvanların doğasında bulunan su ısısı budur. Suyu 24 saat çalışan filtre ile temizlemelisinizki hayvan pis suda kalmasın yada sık su değişimi ile adaptasyonu bozulmasın. Bu hayvanlar karaya çıkarak güneşlenirler. Bu sayede vücut ısılarını düzenlerler. Sebebi soğuk kanlı olmalarıdır. Bunun için su yüzeyinde bir kuru alan ve bu kuru alanı 31-32 derece yapacak ısıtma lambası olması gerekir. Ayrıca uvb lamba ile de D vitamini sentezi yapması sağlanmalıdır. Buda kemik ve kabuk gelişimine yarar. Bunlar su kaplumbağaları için hayati derecede olması gerekenlerdir. Bunlar olmadan hayvan doğru gelişemez, hasta olur, iştahı kapanır, kabuğu yumuşar,strese girer, uyku haline girer. Bunların sonucuda ölümdür. Beslediğiniz kaba kısaca ölüm fanusu denilmektedir ve bu hayvanlar için hiç uygun değildir.
Sizin kaplumbağanız akciğer ve göz enfeksiyonu olmuş. Muhtemelende en ileri evresine girmiş. Sık su değişimi ile sürekli yer değiştirmesinden ötürü strese de girmiş olabilir. Tedavisi olmasına karşın bu ekipmanlar olmadan sonuç almanız mümkün değil. Hayvanı kaybetmemek adına uygun şartların sağlanıp birde veteriner ziyareti gerekiyor.

Bu arada kabuk sertleştiriciyi atmayı unutmayın. Oda kabuğu için çok zararlı bir ürün.
 
Cvp: Kaplumbağam Aldıgımdan Beri Gözlerini Açmıyor ve Sanki Can Çekişiyor

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Ben hemen bir akvaryum buldum kaplumbağalarım için kuru alanı ,ısıtıcıyı ve hasta olan içinde ilaçları temin ederek kaplumbağamı iyileştirecegim
 
Cvp: Kaplumbağam Aldıgımdan Beri Gözlerini Açmıyor ve Sanki Can Çekişiyor

Hızlıca çözüme gitmeniz onlar için iyi olmuş. Umarım en kısa zamanda iyileşir.

Bu arada yazmamışım. Yem yemeye başladığında vitamini yem ile vermeyi ihmal etmeyin. Tabi haftada bir kez. Suya vitamin damlatmanızın etkisi yok denecek kadar azdır ve su değerleri için olumsuz etkendir.
 
Geri
Üst