Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam aşırı korkuyor...

ozan123

Bronz 3 Üye
Bu konuyu görkem adlı üyenin bilgisayarı bozuk olduğundan benden bu konuyu açmamı istedi.
Benim 1 lira boyunda bir kaplumbağam var.
Benden aşırı korkuyor.
1 hafta ama hala alışamadı.
En ufak bir hareketimde bile kendine zarar verecek şiddette etrafa kaçınıyor. Kendine zarar vermesinden korkuyormuş(görkem adlı üye).

Şimdiden mesajlarınız için çok teşekkür ediyormuş.

Cvp: Kaplumbağam aşırı korkuyor...

benimkilerde 6 gün oldu fakat hala korkuyorlar

Ben 6 aydır bakıyorum . Ve hala korkuyor. :) Yakında size alışacaktır. Yanına geldiğinizde akvaryumu tırmalayıp yem isteyecek :) Henüz çok erken yerine alışacak. Size alışacak sizden zarar gelmeyeceğini anlayacak. :) Mesela benim kapluşum güneşlenirken yanına gittiğimde korkup suya cloop diye giriyor. Anormal bir durum değil bence ama bir bilene de sormak lazım.

Normal bir durum. Kaplumbağadan kaplumbağaya değiştiği gibi bir çoğu aşırı korkarlar. Benimkiler 10 aydır ben gelince kuru alandan atlıyor. İşin içinde yem olmasa ön camada gelmezler. Ona saklanabileceği bitki, kaya, kök gibi cisimlerin olduğu huzurlu bir ortam gerekiyor.

Vien bana geleli 1 hafta olmadı ama benden korkmuyor:D

Geri