Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam bana ne zaman alışır?

Cvp: Kaplumbağam bana ne zaman alışır?

Forum kuralları gereği acil yardım gibi başlıklar kullanmak yasaktır.
3-4 ayda akvaryumuna, ortamına alışmış olması gerekir. Size alışması için onunla gün içerisinde daha çok vakit geçirebilirsiniz, yemlerini elinizden yedirebilirsiniz. Mümkün olduğunca akvaryumundan çıkarmamaya ve elinize almamaya özen gösterin bu daha çok stres yaratabilir kaplumbağanızda.

zamanla alışacaktır.. birazcık daha sabır..

Pekii elime almazsam onu kavanozundan çıkarıp temizleyemezsem daha da kötü olmazmı bide şu var fırçalıyorum onun kabugunu acaba ondanda bana kızıyor oabilir mi size özür dilerim çok soru soruyorum k.b yın
:59:

Kavanoz derken nasıl bir yerde bakıyorsunuz kaplumbağanıza?

Geniş Üstüne çıkabileceği bir KAvanoz şeklinde cam fanusta Bi sorun olurmuydu:$

Tabiki sorun olur. Ayrıca kavanoz nedir ya :S Ufacık bir kavanozda mı besliyosun ? :S

Isıtıcı var mı ?

Evet hemde çok büyük bir sorun ! Tam ekipmanlı bir cam akvaryum almalısınız. Yaptığınız hiç doğru değil !

Kaplumbağanızı böyle bir ortamda beslerseniz size ASLA alışmayacak ve kısa zamanda ölecek ..

Benim kuzenimin bir kaplumbagası var fanustandA Çok küçük bir yerde yaşıyor ama çooook çoook büyük

Peki kuzenimin kaplumbağası benim fanusumdan daha küçük bir yerde onunki çok fazla büyük ve ısıtıcısıda yok :S

Siz de 5 metre kare bir kulübede yaşarsınız. Soğuk ve aç. Peki ne kadar sağlıklı büyürsünüz? Kaç yaşına kadar yaşarsınız? En önemlisi ne kadar mutlu yaşarsınız yaşarsınız? Bilgisayarınız cep telefonunuz olmadan? Doğrusu varken yanlışını yyapabilirsiniz, sizin vicdanınıza kalmış.

Kuzeninizin kaplumbağası için üzüldüm :( Emin olun ölmese yaşasa da yaşıtlarından daha küçük ve bakımsızdır. Her geçen gün de hasta olup ölme riski ile karşı karşıyadır.

Ben yorum yapamıycak derecedeyim şuan ..
Emin bey çok güzel açıklamış. Sizde büyürsünüz ama acı çekerek.

Kaplumbağalar daha iyi ortam sağlandığında daha mutlu oluyorlar ve rahat hissediyorlar. Buda size alışmasını çok büyük oranda etkiliyor. Daha dün yeni bi yuvaya aldım benimkileri ve daha önce elimi uzattığımda kaçan kaplumbağa bile elimden yem aldı. Yuva filtre ısıtıcı ve lamba sadece 50lira tutuyor ve onların mutlulugunu hissettiğinizde emin olun bu paranın on katını harcamış olsanız bile değer.

Cvp: RE: Kaplumbağam bana ne zaman alışır?

Kariz' Alıntı:
Kaplumbağalar daha iyi ortam sağlandığında daha mutlu oluyorlar ve rahat hissediyorlar. Buda size alışmasını çok büyük oranda etkiliyor. Daha dün yeni bi yuvaya aldım benimkileri ve daha önce elimi uzattığımda kaçan kaplumbağa bile elimden yem aldı. Yuva filtre ısıtıcı ve lamba sadece 50lira tutuyor ve onların mutlulugunu hissettiğinizde emin olun bu paranın on katını harcamış olsanız bile değer.

Bu kadar. Harika açıklama...

Cvp: RE: Kaplumbağam bana ne zaman alışır?

Kariz' Alıntı:

Gerçekten tebrikler .. Başkalarıda bunun farkına varır umarım ..

Çok üzüldüm keretama :) hemen aldım bir akvaryum ısıtıcı ve taşlar damlada aldım elllerinde mantar çıkmasın die şuanda çok mutluyum :) teşekkürler :518811:

Fotoğraflarını foruma koyarsanız eksiklerini tamamlamanızda yardımcı oluruz.

Geri