Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ben tatildeyken annmeler söyledi kabuk değiştirdi :)

Guyuh

Bronz 2 Üye
ben tatildeyken kabuk değiştirdiğini söyledi annem gerçektende değiştirmiş ama bir sorun var şuanki kabuğu nedense böyle bazı yerlerde azıcık beyazlıklar var nedendir???

Cvp: Kaplumbağam ben tatildeyken annmeler söyledi kabuk değiştirdi :)

Guyuh' Alıntı:
ben tatildeyken kabuk değiştirdiğini söyledi annem gerçektende değiştirmiş ama bir sorun var şuanki kabuğu nedense böyle bazı yerlerde azıcık beyazlıklar var nedendir???

fotografını cekip gonderebilir misiniz

yüksek ihtimalle kalsiyum eksikliği, foto lazım ama...

Eski kabuk üzerinde kalmış olabilir. Onların düştüğünü gözlemlemişler mi?

evet düzeldi herhalde ben yansımadan falan gördüm teşekkürler bide ben şimdi yaklaşık 10 cm su koydum kaplumbağam yüzme bilmiyor camın kenarına gidip destek alıp arka ayaklarının üstünde nefes alıyor bide adacığı var penn plax iskele gibi olan bugün gidip aldım ondan akıl edip daha çıkmadı arka ayakları üstünden nefes alıyor uyurken falan hiç boğulma ihtimali var mı?

Suyun yuzeyine cikmasini engelleyecek birsey yoksa bogulma ihtimali yok.

yani yüzme bilmiyor sanki ayağıda gülle varmış gibi hep dipte yüzeye çıkamıyor arka ayakları üstüne kalkıyor bazı köpekler gibi öyle nefes alıyor gece uyurken nasıl nefes alıcak????

Akvaryumunuza yer yer kaya yada yapay bitki koyun. Onlara tutundugunda kafasini cikarip nefes alabilir. Zaten oyle bir alan olursa genelde orada uyur.
Bogulmaz. Alisir yuzmeye.

şuan cama tutunarak nefes alıyor bekliyorum napcak

Su seviyesi dusuk oldugundan basit yöntemle nefes alıyor. yuzmeyi bilmeyen balık olurmu? Aynı şekilde tabiki kaplumbaganızda yüzmeyi biliyor

haklı eger uyurken ıskeleye cıkmassa batar bogulur :(

iskeleye bu sabah çıktığını gördüm halen üstünde güneşleniyor ve şuan baktım yüzmeyi başardı batmıyor suyun üstünde yüzüyor yaşasın :D

Gayet güzel ve hızlı bir adapte olma durumu olmuş, sevindim :)

Geri