Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam beni görünce ellerini suya çok çarpıyor her yeri ıslatıyor

EverDEbo

Gümüş 5 Üye
kaplumbağam beni görünce ellerini suya o kadar çok çarpıyoki her yeri ıslatıyo bunun anlamı daha çokmu yemek isteemesi yoksa onu evin içinde gezdiriyimmi

Cvp: kaplumbağam beni görünce ellerini suya o kadar çok çarpıyoki her yeri ıslatıyo

EverDEbo' Alıntı:
kaplumbağam beni görünce ellerini suya o kadar çok çarpıyoki her yeri ıslatıyo bunun anlamı daha çokmu yemek isteemesi yoksa onu evin içinde gezdiriyimmi

o halinin videosunu bile çektim ben :) heyecanlanıyor sadece :) kafa büyüklüğü kadar yem dışına çıkmayın obez olmasına sebep olur.Gözleri aç bunların :))) ama bayılıyorum şahsen o hallerine :D evde gezmesine izin vermeyin mikrop kapmasına sebep olabiliyor.Çok steril ve hava akımından uzak olması lazım ev içinde gezebilmeleri için.açıkçası ben cesaret edemiyorum.

Cvp: kaplumbağam beni görünce ellerini suya o kadar çok çarpıyoki her yeri ıslatıyo

ffts1' Alıntı:
EverDEbo' Alıntı:

o halinin videosunu bile çektim ben :) heyecanlanıyor sadece :) kafa büyüklüğü kadar yem dışına çıkmayın obez olmasına sebep olur.Gözleri aç bunların :))) ama bayılıyorum şahsen o hallerine :D evde gezmesine izin vermeyin mikrop kapmasına sebep olabiliyor.Çok steril ve hava akımından uzak olması lazım ev içinde gezebilmeleri için.açıkçası ben cesaret edemiyorum.

Net bir açıklama ve kamamen katılıyorum.
Ortamlarından zaruri haller dışında çıkarılmamalı. Bir dezavantajı da stres sebebi olması.

Cvp: kaplumbağam beni görünce ellerini suya çok çarpıyor her yeri ıslatıyor

Ben 1 yıldır besliyorum ve her hafta 1 gn 5 dk evin içinde geziyor (dzenli olarak yani) ve şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadılar zaten bir veterinere danıştım ve kaplumbağaların gezcekleri yerleri silip toz ve herhan gibir pislikten arındırarak arada bir kısa sreli gezmelerinin yararlı olacağını söyledi bence gezdirmenizde bir sorun yok

Cvp: kaplumbağam beni görünce ellerini suya çok çarpıyor her yeri ıslatıyor

Ancak evlerimizide deterjan vs gibi kimyasallarla temizlik yapılıyor. Bu sebeple kaplumbağanın ben direk zemine konulmasını değil yere sadece su ile temizlenmiş bir muşamba vs sererek üzerinde dolaştırılmasını önerebilirim. En azından daha güvenli olur.

Geri