Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam büyümüyor !!

barkim

Bronz 3 Üye
arkadaşlar ufak bir akvaryumda iki kaplumbağa besliyorum kuru alanlarıda var soğuktada değiller hergün düzenli besliyorum (1 ocaktan beri)

ama aldığımda kabuk boylar 3 cm idi
hala 3 cm
1mm bile büyümediler

neden büyümüyorlar acaba ne yapmalıyım???

Öyle kolay kolay büyümesini beklemeyin ağır ağır büyüyeceklerdir.Yaşamının ilk yılında 5-7 cme kadar ulaşıyorlar.

Bir yerde bir yanlışınız olmalı.4 ayda büyüme göstermiş olmaları lazım.
Sağlıklı bir kaplumbağa 1 yaşında 10 cm'e yakın kabuk boyuna ulaşıyor.
Akvaryum boyutunuzu, kaç litre su kullandığınızı, kullandığınız yemleri, vitaminleri, ek besinleri yazar mısınız?
Belki bir yerde bir yanlış vardır.
Benim yavru 1 ayda belirli bir büyüme gösterdi.
Emin misiniz hiç büyümediklerine?

Belki de siz büyümediğini zannediyorsunuz.Ben Süleman'ı aldığımda şimdi ki haline kadar daha küçüktü 1 aya kadar baya bir büyüme gösterdi.

anlasilan olum kabinda yada ona benzer bir seydeler. Sadece karidesle beslenmez. Forumu detaylica inceleyerek hayvanlarin ihtiyaclarina gore techizati temin edin.

ölüm fanusundalarsa çok fazla büyümelerini beklemeyin...akvaryuma geçip gerekli bakım ve yaşam ortamları hazırlandıktan sonra büyüdüklerini göreceksiniz.. :)

hemen büyümeleri iyi bişey değil bence.Bunu dikkate almalısın çünkü büyüdükçe sorunlar masraflar yer sorunu hepsi üst üste geliyor bi de hareketleri iyice yavaşlıyor.Bunları düşünmelisin.

Geri