Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam büyümüyor

Hüsom48

Gümüş 3 Üye
Kaplumbagalarımı alalı 5 ay 11 gun oldu ve kabuk boyları 3.9 cm bu kucuklugun bır sebebı varmı buyumuyorlar...

Cvp: Kabuklarr

Kabuk boyları iyi bakıma göre büyür.Kaplumbağayı paludaryumda tüm ekipmanları tamsa kabuk boyları gelişir.1 yılda 10-12 cm büyür sağlıklı bir kaplumbağa.

RE: Kabuklarr

5o lıtrelık o saklama kaplarında bakıyorum yuzme alanları 4o lıtre bırsey tum ekıpmanlarım var ama olmuyorr :(

Yanliş beslenme olabilir :) Yem.olarak neleri kullaniyorsunuz?

Ogrencı oldugum ıcın acık yem kullanıyorum ondanmı dersınız :mad:

Tabiiki de ondan. Öğrenci olmmak bir mazeret değil bence. En az 3 çeşitle bezlemelisiniz. Ek olarak vitamin filan falan.... Bende öğrenciyim ama yemiyorum içmiyorum "Can dostlarim" için para biriktiriyorum. :) Kötü beslenmeden dolayi buyumezler tabiiki de

Hmm ne almalıyım vıtamın olarak mavı damla uygunmu

Mavi damla vitamin değildir kii :) Vitanin alsaniz bile açık yemle yararı olmaz. Siz bence acilen yem alin. 25 tl filan tutucak 2 si. Buyumez yoksa hatta ilerde çok kotu sonuclar ortaua cikabilir :(

tesekkur ederım hemen aılemden koparıp :D yem almaya gıdıcem famıly pets urunlerı ıyımı

Cvp: Kaplumbağam büyümüyor

Sera raffy ve tetra reptomin almanızı öneririm. Piyasadaki en kaliteli yemlerdir.

Cvp: Kaplumbağam büyümüyor

Sera raffy p ve sera raffy ı alın çünkü raffy ı karides içerir bu yemleri alırsanız kaplumbağanız büyür aksi taktirde açık yemler hem besleyici olmaz ve büyüzden büyüyemez ve o yemler açık olduğu için pet shoplarda 1 yıl bile orada satılmazsa kalıyor ve bitene kadar kesinlikle atmıyorlar yani son kullanma tarihi olmadığından yemler bozuk bile olabilir.

Geri