Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Büyümüyor!

AvRiL

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar benim 2 tane kaplumbağam var birisinin ismi Fıstık diyerinki Fındık.Fıstık yemek yiyor ve büyüyor ama Fındık kışın yemek yemiyor birtek yazın yiyor ve büyümüyorda veterinerede götürdüm ilaç verdi gözü hep şişkin diye ama ben bunu büyümesiyle alakalı görmüyoruz ve gözü iyileşiyor tekrar hastalanıyor,vitamin sularına damlattığım halde işe yaramıyor yardım eder misiniz ?

Cvp: Kaplumbağam Büyümüyor!

Kaplumbağaların büyümemesi bakım şartlarına bağladır.

Örnek:plastik Kapta bakılması,Akvaryumun yeterince büyük olmaması,Takviye vitamin kullanılmaması vs vs

Ben şuan çok büyük olmadıkları için plastik yuvada büyütüyorum cam değil.Vitaminde damlatıyorum elimden geldiği kadar iyi bakmaya çalışıyorum ama bunun büyümemesi özelliğine bağlı mıdır? yani belki yavaş büyümek anlamında.

En kısa zamanda akvaryum alıp ekipmanlarını tamamlamalısınız.Yem olarak ne kullanıyorsunuz ?

Plastik kapta bakılan hiç bir kaplumbağa büyümez ısıtıcısı olmalı filtresi kuru alanı UV ışığı bakamayacaksanız almasaydınız yavru fark etmiyor büyükte olsa yavruda olsa akvaryumda ısıtıcısı olması lazım..

Cvp: Cvp: Kaplumbağam Büyümüyor!

_Emre___' Alıntı:
Plastik kapta bakılan hiç bir kaplumbağa büyümez ısıtıcısı olmalı filtresi kuru alanı UV ışığı bakamayacaksanız almasaydınız yavru fark etmiyor büyükte olsa yavruda olsa akvaryumda ısıtıcısı olması lazım..
Açıkçası ben ısıtıcı kullanmayı düşünüyorum sadece akvaryumlar cam olduğundan onlarda ısıtıcı kullanılıyor ama onları temizlemeside zor oluyor diye almıyorum birde filtre filan uğraşmayı pek istemiyorum,beni düşündüren olay 2 side aynı yerde yaşıyor ama birtanesi büyüyor öbürküsü çok az büyüyor yani biraz korkuyorum büyümediği için :down:

Filtreler akvaryumu temizliyor zaten her gün her gün detaylı temizlik yapmanıza gerek kalmıyor. Eğer şimdiden akvaryumla, filtreyle uğraşmazsanız yakında uğraşacak bir kaplumbağanız bile olmayabilir.

eğer filtreyle falan uğraşmak istemiyorsanız kaplumbağanızı ona iyi bakabilecek birisine verin

Birincisi birinin büyüyüp diğerinin büyümemesi kaplumbağanın yapısına bağlıdır.
İkincisi lütfen bencillik yapıp da o hayvanlara eziyet etmeyin.Madem akvaryum almak istemiyorsunuz ısıtıcı falan düşünmüyorsunuz o zaman kaplumbağaları da bakabilecek birine verin.

O plastik kaplara ölüm fanusu deniyor, bunun sebebi de; plastik kapların kaplumbağaların ihtiyaçlarına cevap vermemesi. Mutlaka gerekli ekipmanları edinmelisiniz.

Akvaryum; Ekipmanları kullanabilmeniz için akvaryum almak zorundasınız. Ayrıca geniş bir alan sağlar rahat rahat yüzebilmeleri için.

Filtre; suyun temizliği için olmazsa olmazdır. Filtre olmazsa sürekli su değişimi yapmak zorunda kalırsınız ve sürekli su değişimi kaplumbağalar için zararlıdır.

Kuru alan; Kaplumbağalar fiziksel özellikleri gereği kabuklarını kurutma ihtiyacı duyarlar. Hem kabuk sertliği hemde mantar oluşumunu önlemek için. Bunun yanında derilerini de kuruturlar bu da mantar oluşumunu önlemek içindir. Kuru alanı ısıtmadan bunu yapmak mümkün değildir. Isıtmasız kuru alanlara ya çıkmazlar ya da çıksalar bile soğuktan hastalanabilirler. Bu arada kuru alanı ısıtmak için masa lambasına soft 40 w bir ampül takıp kuru alan sıcaklığını 31-32 dereceye getirmelisiniz.

Akvaryum ısıtıcısı; Kaplumbaların ideal su sıcaklığı 28 derecedir. Ortalama olarak bu sıcaklık 25 - 26 derecenin altına düşerse risk teşkil eder ve hastalıklara karşı kaplumbağanızı savunmasız bırakır. Kaplumbağalar soğuk kanlı hayvanlar olduğu için sıcak olmayan ortamlarda yavaş yavaş metabolizmaları yavaşlar ve yem yemezler. Yem yemedikleri içinde gerekli besinleri alamazlar ve hasta olurlar.

Bunların yanında kaliteli yemler ( sera,tetra,jbl), iyi bir multi vitamin ( sera reptilin veya biyo tortvit ) ve uv b lambaya ihtiyacınız var. Uvb lamba alacak durumunuz yoksa devit 3 isimli eczanelerde satılan vitamini alabilirsiniz fiyatı ucuzdur. Havalar ısınınca zaten bunlara gerek kalmaz güneşlendirirsiniz.

Kaplumbağa bakımı zor ve meşakatlidir, böyle bakmaya devam ederseniz kaplumbağalarınızı kaybetmeniz an meselesi olabilir. Ayrıca hayvan beslemek sevgi ve hobi işidir. Sularını veya filtrelerini temizlerken seve seve yapmanız gerekir. Bunlar size zor geliyorsa hayvanı bakabilecek birine sahiplendirin ya da en kısa zamanda uygun ortamı kaplumbağalarınıza sağlayın.

Böyle arkadaşlar ısrarlar akvaryum almıyorsa sadece ' Sahiplendir ' deyip sorularına cevap vermemek iyi olur zaten forumda hastalıklar var veterineri de varmış ...

Uğraşmak istemiyorum nedir ya! Nasil bir zihniyet bu! Can o ya can! Verin başkasina o zaman. Burde elimden geleni yapiyorum demişsiniz! Bu mu elinizden gelen! Uğraşmak istemuyorsaniz neden aldiniz! Yazık ya! Sonra büyümüyor diye konuda açmayin
Siz ilk ekipmanlarini alin bence öyle konuşun. O hayvanda eziyet çekmesin soğuk suda!

Biraz düzgün konuşur musunuz? Ben hergün onların yuvasını temizleyip yemlerini veriyorum benim içimde hayvan sevgisi olmasa gidipte kaplumbağa alıp beslemem.Ve ben filtre ile uğraşmak istemiyorum dedim kaplumbağlarla değil.Bundan hariç başka bir çözüm var mı diye sordum yoksa tabiki filtre alırım,o kadar beslemişken başkasına vermem.Sadece beni gariplendiren şu ki öbürküsünün çok hareketli ve büyümüş olması,2 sinide aldığımda aynı boydalardı 2 side güzel yiyor ama öbürküsü büyümüyor ben bunun özelliğine bağlı mıdır diye sordum.

Kaplumbağalrın her gün suyunu değiştirmek faydalı değil biyolojik dengeyi bozarsınız gerçi ölüm fanusunda biyolojik denge ne kadar olabilir ki? Suyun temizliği, yediği yemler kadar yasadığı ortam da önemli gerekli araştırmaları yapmış olsaydınız bunları bilip önleminizi alırdınız. Kaplumbağanızın büyümemesine şaşmamak gerek o koşullarda tabiki büyümez.

Bence daha fazla eziyet çektirmeden gerekli ekipmanları bir an önce tamamlayın.

-Ezgi-' Alıntı:
Kaplumbağalrın her gün suyunu değiştirmek faydalı değil biyolojik dengeyi bozarsınız gerçi ölüm fanusunda biyolojik denge ne kadar olabilir ki? Suyun temizliği, yediği yemler kadar yasadığı ortam da önemli gerekli araştırmaları yapmış olsaydınız bunları bilip önleminizi alırdınız. Kaplumbağanızın büyümemesine şaşmamak gerek o koşullarda tabiki büyümez.

Bence daha fazla eziyet çektirmeden gerekli ekipmanları bir an önce tamamlayın.
Benim kaplumbağlarımın suları çok çobuk kirleniyor yıkamadığım zaman gözlerini kaşıyorlar bende o yüzden yıkıyorum ve anlamadınız tekrar anlatayım öbürküsü çok sağlıklı keyfi yerinde strese girmiyor ama öbürküsünede vitamin,kabuk sertleştiricisi sürüyorum kabuğuda sert,yemekte yiyor ama çok çok yavaş büyüyor yani artık büyük olan onu ısırmaya başladı diye yuvalarını ayırdım aralarında çok fark var ama ilk adlığımda ikiside eşitti.

Biz sizi anladık ama bence siz bizi anlamadınız. Neyse.

Her kağlumbağa farklıdır. Demek ki sizin ölüm fanusunuz büyümeyen kaplumbağanızın sağlık ihtiyaçlarını karşılamıyor. Diğerinin de ''sağlıklı'' olarak büyüdüğünü düşünmüyorum açıkcası.
Bu arada bildiğim kadarıyla kabuk sertleştiriciler kapluşlar için o kadar da faydalı değil.
Kendi adıma kabuk sertleştiricileri tavsiye etmiyorum.

-Ezgi-' Alıntı:
Biz sizi anladık ama bence siz bizi anlamadınız. Neyse.

Her kağlumbağa farklıdır. Demek ki sizin ölüm fanusunuz büyümeyen kaplumbağanızın sağlık ihtiyaçlarını karşılamıyor. Diğerinin de ''sağlıklı'' olarak büyüdüğünü düşünmüyorum açıkcası.
Bu arada bildiğim kadarıyla kabuk sertleştiriciler kapluşlar için o kadar da faydalı değil.
Kendi adıma kabuk sertleştiricileri tavsiye etmiyorum.
evet haklısın ama birisi büyüyor diye ben küçük olanında sorun var zannediyorum birde benim kaplumbağm biraz nazlı yani onun başında duruyorum yesin diye oda yiyor yemediği zamanda çünkü kuvvetsiz kalıyor birde ilk aldığımda kabuğu yumuşaktı halsizdi ben korktum ölücek diye,kabuk sertleştirici sürdüm ama zararlıymış ilk defa duydum bir daha sürmem genelde hep faydalı diyorlardı.

Ekipmanlarınızı tamamlamadığınız sürece kaplumbağanızda sorunlar devam edecek. Kaplumbağanız naz yapmıyor bundan emin olun. Şu an her ikisi de uygun olmayan koşullarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Hücreye atılmış bir insandan farkları yok. Diğerinin büyümesi sadece onun dayanıklı bir kaplumbağa olduğunu gösterir. Birçok arkadaşım sizi anlamış ona göre cevaplar vermiş. Forumu dikkatli inceleyin. Eğer koşulları sağlayamam çok zahmetli diyorsanız o zaman onları şartları sağlayabilecek birine sahiplendirin derim ben. Çünkü hayvan bakmak özen ve zaman ister.

Onların kendilerini anlatmak gibi bir lüksleri yok. O yüzden onlar adına karar verirken dikkat edelim.

dermet' Alıntı:
Ekipmanlarınızı tamamlamadığınız sürece kaplumbağanızda sorunlar devam edecek. Kaplumbağanız naz yapmıyor bundan emin olun. Şu an her ikisi de uygun olmayan koşullarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Hücreye atılmış bir insandan farkları yok. Diğerinin büyümesi sadece onun dayanıklı bir kaplumbağa olduğunu gösterir. Birçok arkadaşım sizi anlamış ona göre cevaplar vermiş. Forumu dikkatli inceleyin. Eğer koşulları sağlayamam çok zahmetli diyorsanız o zaman onları şartları sağlayabilecek birine sahiplendirin derim ben. Çünkü hayvan bakmak özen ve zaman ister.

Onların kendilerini anlatmak gibi bir lüksleri yok. O yüzden onlar adına karar verirken dikkat edelim.
Zaten ben kaplumbağlarımı çok seviyorum onların yaşaması için çok çabalıyorum ama plastik yuvada zararlı büyüdüklerini bilmiyordum yorumlarının için teşekkürler.

Geri