Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam çok halsiz

_Emre___

Bordo Bereli
Arkadaşlar benim iri kabuklu büyük bir kaplumbağam var fakat son zamanlarda çok halsizleşti boğazının altında kırmızı birşey vardı cidden suya bırakıyorum suyun üstünde kalıyor tüm günü kuru alanda geçiriyor neyi var anlayamadım lütfen yardımcı olun .. :(

Cvp: Kaplumbağam çokk Halsiz

-alt kabukta pembeleşme
-sesli nefes alıp verişi
-iştahsızlık yem yememe
-genelde kuru alanda vakit geçirme
-gözlerin genelde kapalı durması

varmı ? bunlar

bide mümkünse kırmızı lekenin fotoğrafını koyabilirmisiniz

Yem yedi azevel kuru alanda vakit geçiriyor alt kabuk kahve rengi. hiç duymadım sesli nefes alışını.

başıma böle birşey gelmedi.
-genelde kuru alanda vakit geçirme
deyince akciğer enfeksiyonu aklıma geldide
bide şu lekenin fotoğrafını koyabilirseniz arkadaşlar daha doğru şeyler diyebilir

Benm zeytinim de iyce kötü olmadan önce kuru alanda çok durur suyun dibine batamaz ve çok hareket etmezdi. Şimdi çok kötü yem yemiyo ağzını hiç bi şekilde açmıyo suya inmyo ve ben hiç bi tedavi uygulayamıyorum :( Nasip olursa Cuma günü konya da iyi bir veterinere götürcem. 1 ayı geçkin yemek girmedi ağzına ve o kadar zayıfladı ki deri kabuk kaldı ama hala yaşıyor ölse belki daha az üzülürüm çünkü onun her gün acı cektiğini biliyorum ölse huzura kavuşcak kapluşum :( Bence geç olmadan önlem alın su sıcaklığını biraz arttırmanızı tavsiye ederim. Eğer akciğer enfeksiyonundan şüpheleniyosanız antibiotk tedavisine acil başlayın

geçmiş olsun çok üzüldüm :'(

Azevel suya girdi yüzdü yem yedi sorun yok gibi ama böyle ilerlerse bir veterinere danışacağım. sürüngenlerden anlayana tabii.

Bence ilerlemesini beklemeyin çünkü ilerledikçe çaresiz kalıyosunuz. Zaten hastayken yiyo bi anda kesiliyor yemesi

Anca cumartesi günü götürebilirim ama çok uzak bize beşiktaştaymış sürüngenlerden anlayan veteriner :/ bilemiyorm.

Veterinere götürme imkanınız varsa tabi veterinere götürün kendiniz birşey yapmadan önce

Bizim evimizin yakınında var birde ata blok bilen vardır belki animation veteriner kliğini oraya götüreceğim önce.

ARKADAŞLAR BAKTIM AZEVEL BURNUNDAN KÖPÜK GİBİ BİRŞEY ÇIKTI NEFES ALIRKEN BU NEDİR AKCİĞER ENFEKSİYONUMU ?

Cvp: Kaplumbağam çok halsiz

Gözlemleyin.Arada sırada bnu yapmasi normal bir harekettir.Sık sık yapıyorsa maalesef :(

Geri