Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam çok hasta galiba

biricik66

Yeni Üye
yılbaşında arkadaşım bana yavru bir su kaplumbağası aldı. Fanusta besliyorum akvaryum alabilecek ne yerim nede imkanım var fakat fanusun suyunu sıklıkla değiştiriyorum. Eve alıştıktan sonra yemeğini yiyor, kış uykusu zamanı olduğundan biraz yüzüp taşına çıkıp uyuyordu fakat 2 haftadır bir gariplik var gözlerinde. 2 hafta önce sol gözünün üstünde bir nokta çıkmıştı sonra sağ gözüne geçti şimdi ise gözlerini açamıyor. Son zamanlarda bazen kafasını kaldırıp ağzını açıyordu. Çoğunluklada suda yüzerken kendini bırakıyor (bu normal sanırım). Şimdi ise gözleri kapalı çok hafif şişkin taşında da durmuyor hareketlenip suya giriyor çırpınıyor. Napabilirim? Acil yardım edin :':)':)':)':)':)':)'(

Cvp: Kaplumbağam çok hasta galiba

Neyazikki isitici kuru alan onun icin lamba ve akvaryum olmadan birsey yapabilmek cok mumkun degil suan icin birseyler onerdik digelim ilerde bu kosullarda nekadar yasayabilecek yada nekadar duzgun yasayabilecek ?

Bizim bir akrabamız aynı koşullarda fanusta yıllarca büyütmüştü tospasını suyunun sıcaklığı normal güneş alıcak yeride var ama geçicide olsa bir çözüm yolu bulmam gerek :ff:

Bir kaplumbağanın o şartlarda büyümüş ve yaşamış olması bu bakım şartlarının doğru olduğu anlamına gelmez.

Bir insanı soğuk bir eve kapatıp sadece ekmek verirseniz bu insan ölmez. Yaşar. Ancak sizce sıcak ve sağlıklı beslenen bir insanla bir olur mu?

Siz zaten bu şartlarda bakacağınızı kafanıza koymuşsunuz. Bu şartlarda iyikeşmesi mümkün değildir. Acı çekerek malesef ölecektir.

Akrabanızın kaplumbağası ise muhtemelen doğru şartkarda bakılsa idi daha uzun yaşayacak ve daha sağlıklı olucaktı.

Özetle ısıtıcı, filtre, geniş bir akvaryum, kuru alan ve lambanız yok ise o hayvanın ömrü fazla olmayacak, olduğu durumlarda sa sağlıksız, gelişememiş ve mutsuz olacaktır.

gözlerine teramisin sürmen kurumasını beklemen gerekiyo o zaman inicektir
su değişimine gelince öyle sürekli su değişimi olmaz o kadar atraksiyona dayanbilcek hayvanlar değiller (yavruyken, büyüyünce pervasızlaşıcaktır)
akvaryuma gelince: geniş düşünmene gerek yok bi camcıya gidip yaptırabilirsin. kuru alanlı falan. yaratıcılıgını konuştur çiz bişeyler yapıcaktır. sanada mango köküyle kum almak kalır bunlar dışında. bi düşün derim.. yada hayvanı imkanı olan birisine ver sahiplendir vs. vs.

Hayvanı zar zor aldırdım şimdide bizimkiler akvaryum fikrine hiç yaklaşmıyorlar hatta çok tartıştım ama hiç ihtimal yok. Hayvanı veremem çünkü çok seviyorum. Bir kaç gün önce komşu gelmişti çok uğraşmıştı hayvanla ondan sonra çok tuhaflaştı

öyle komşunun uğraşacağı bi hayvanda değil ki bu kötü olmuş :) toparlamaz diye bişey yok ama imkanlar dahilinde toparlar. empati kur sen buz gibi evde yaşayabilirmisin.. yaşarsın ama yaşamasamda olur dersin. öyle bişey işte. onunda evide derin su ve kuru alan :)

Suyu derin, taşını özel aldım oraya çıkıp atlamayı çok seviyor. Durumu iyiye gidiyor gözleri açıldı birazcık zorlayınca normal haline dönüyor damlalar ve kremler varmış alıp uygularsam eski haline dönebilir sanki :rolleyes:

Veterinere götürüp teşhis ve tedavi ettirmeniz gerekiyor. Vakit kaybetmemek gerekir.
Hayvan göz enfeksiyonu, muhtemelen ayrıca akciğer enfeksiyonu.
Hayvanı ortamından almak yada aşırı ilgilenmek strese sokar. Zaten şu an fanusta olması yeterince işkence çektiriyor. Daha fazlasına gerek yok.

Bu konudaki tavsiyeler evde su kaplumbağası bakmak için gerekenleri içeriyor. Yapmazsanız hayvan göz göre göre yavaşça ölecektir. Hatta veterinerin uygulayacağı tedavide işe yaramaz.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Not: Canlı hayatı şansa, denemeye, keyfe bırakılmaz. Yaşam hakkını doğru sağlayamayacaksak hayvan bakma niyetinde olmamalıyız.

Sanırım yaşında çok büyük değil ben şuanda 14 yaşındayım benimde ailem bu akvaryum işine çok karşı çıkmıştı fakat ben harçlıklarımı biriktirip en azından 25 liralık bir akvaryum alabildim sende öyle yapıp ailenden de biraz para alabilirsen akvaryum ve bir ısıtıcın olmuş olur en azından.Sonra filtre,silis kum,mangrove kökü,kuru alan,ampul alırsın fakat şimdilik en azından akvaryumun ve ısıtıcın olmalı.Bu arada gidip bir veterinere götürmelisin en azından kaplumbağada bir hastalık varmı onu anlamış olursun.

Ilk olarak benimde yasim fazla degil imkansizliklar degisir imkanlar degisir bunu anliyorum simdi akrabaniz da bakti demeniz biraz ilginc akrabaniz nekadar bakti acaba ben kaplumbagalarima 13 yildir bakiyorum ve bu omurlerinin yarisi bile etmez yani buna gore bir oran yapin
Bu hayvanlar oyuncak degildir lutfen sahiplendirin seviyorum demissiniz madem oyle dogru hareket sahiplendirmek olacaktir
Benim dusuncem 20 litre bir akvaryumda almayin sayet oyle bir dusunceniz varsa minimum 50 litre yoksa dedigim gibi sahiplendirin veya petshopa birakip ona bir omur iyi kosullar saglayabilicek birine gitmesi icin dua edin

alisarp gereken duygusal destekli mantıklı açıklamayı yapmış, kesinlikle katılıyorum

Geri