Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam çok korkuyor

cingöz

Gümüş 5 Üye
Meraba arkadaslar,
Ben 1 hafta falan önce su kaplumbağası almıstım plastik kapta bakıyorum suyu sıcak suyu bol tuttum bayağı petshopculara kanmadım birde kuru alan olarak 2 tane büyük taş aldım ama kaplumbağalarım hiç yemek yemiyor dün akşam bi tanesi yedi cok az yem yedi 2 tane su kaplumbağası var biri cok korkak sanırsam diğerinden daha büyük ama sudan kafasını bile cıkarmıyor yemek yeseler gam yemiycemde hiç yemiyolar beni görünce korkak olan kacıyor kaka bile yapmıyolar neyapıcağım?

Cvp: yeni kaplumbağan

acilen akvaryuma geciniz ısıtıcı filtre kurulan masa lambası gerekli malzemeleri alarak kaplumbağanızı kurtarın hasta olabilirler veya alışma sürecleri

şuanda çekingenliklerinden yemiyorlar çünkü sizi tanımıyorlar. ama eğer akvaryuma geçmezseniz o zamanda hastalıktan yemek yemicekler.

Kaplumbağanıza 1 hafta süre verin 1 hafta boyunca elinize almayın yanlızca yanına gıdıp alçak sesle konuşun ve onun sızı tanımasına ızın verın yem yer alıştıgı zaman..

Fakat o fanusta fazla yaşayabıleceklerını dusunmuyorum fakat bizim arkadaş gibi yaparsanız günde 2 defa suyunu degıstırıp suya derece koyup 28 dereceden aşşagı dusurmezsenız yaşayabılır.

Hayır günde 2 defa su değişsede filtresiz ve o kadar küçük bir ortamda kaplumbağalar yaşayamaz. Acilen akvaryuma geçmelisiniz.

kesinlikle akvaryum yoksa kaplumbağalarınız uzun süre yaşamaz ölürler

saolun akvaryum alıcam

arkadaslar ben kuru alan olara kullandığım tası kabın ortasına aldım ustunede tas ekledim camgöz hep üstüne cıkıyor cingöz ise hep kacmaya calışıyor camgöz cok güzel güneş banyosu yapıyor :D

Tamı tamına arkadaşım kaplumbağası 4 senedır orada yaşadı . küçük geldiği için büyük bir boy kaplumbağa bahçesı aldı ordada filitresiz ve ısıtıcısız 5 sene yaşaşadı son 1 senede akvaryum aldı mecburen 10 senedır bırlıkteler 17 cm :) ama kötü örnek olmayayım siz yinede işinizi garantiye alın

İstediği kadar yaşasın kimsenin o ufacık alanda kaplumbağalara işkence etmeye hakkı yok. Ah o kaplumbağanın dili olsada konuşsa. Ölüm fanuslarını savunamazsınız.

Geri