Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam çok tembel ve utangaç :(

gangnam style

Yeni Üye
arkadaşlar yaklaşık 8-9 aydır benimle yaşıyo ama bir türlü alışamadı bana hiç kötü davranmadım hergün düzenli yemini verdim suyunu değiştirdim.ısıtıcısı ışığı akvaryumu var.ama hala ben de dahil birini görünce direk kabuğuna çekiliyo.zaten akvaryumda hiç yüzmüyo.dışarı çıkarttığımda da etrafında kimse olmasa bile hep kabuğuna çekilmiş vaziyette.bir hastalığı vs bir şeyi olabilir mi?nasıl kendime alıştırabilirim onu?hiç kimseye de elletmedim benden başka.tek bir kaplumbağam var yalnız yaşıyo :D .

bir de gözlerinde sanki beyaz bir tabaka oluştu gibi son günlerde.sanki bazen görmüyo gibi boş boş bakıyo düm düz

Kaplumbağalar evcil hayvan değildir. Sizden ürkmesi çok normal. Onu ortamından çıkarmanız strese sokar. Odada biri varken kuru alandan kaçması yada kabuğuna çekilmeside normal. Fazla ilgi göstermeye çalışmak bu hayvanlarda ters teper. Uzaktan seyretmemiz onlar için daha iyi.

Göz konusu için bir veterinere gösterin derim. Enfeksiyon olmuş olabilir.

Cvp: Kaplumbağam çok tembel ve utangaç :(

Tamamen emreye katılıyorum. Bende üç kaplumbağa var hepside birbirinden farklı davranıyor. Örneğin birini elime alıp saatlerce sevebilirim hiç bir şekilde kaçmıyor benden ellerini bile rahatlıkla okşayabiliyorum. Ama bi tanesi varki beni gördüğü anda kaçıyor , elime almaya kalkınca direk çırpınmaya başlıyor. Bu karakteri ile alakalı bir durum, sağlıklı olduktan sonrs sıkıntı yok. Veteriner konusunuda göz ardı etmeyin, göstermenizde fayda var.

Geri