Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam düştü ne gibi sorunlar olur?

nameste108

Platin 2 Üye
arkadaşlar kaplumbağam (tahminen 5-6-7 aylık) yaklaşık 1 metre yükseklikten halının üzerine düştü gözle görülür bir sorunu yok ancak içten bir sorun olmuş olabilir mi örneğin iç kanama ?

Mental olarak korktu onu görüyorum ancak fiziksel olarak bir şey göremiyorum bir şey olmuş mudur ? Bir kanama yok. İçten bir kanama olabilir mi?

Cvp: kaplumbağam düştü ne gibi sorunlar olur?

Geçmiş olsun halıya düştüyse halı yumuşatmıştır çarpmanın etkisini. Ağzından kan gelmiyorsa, kakası ya da idrarı kırmızı değilse birşey olmamıştır kanaatimce.

Ancak imkanınız varsa tabii ki bir veterinere götürmek en doğrusu.

İmkanınız varsa veterinere gitmeniz en doğrusu olur.Geçmiş olsun

giresundaki veterinerler kaplumbağalrdan anlmıyoruz diyor

ağzından kan gelmedi umarım bir şeyi yoktur

1 metre çok yüksek değil, özellikle halıya düştüğünü vurgulamışsınız. Benimkiler ilk geldiklerinde daha yüksekten düştükleri olmuştu. Bazen akvaryumdan kaçan kaplumbağalar daha yüksekten de düşüyor. Bundan sonra daha dikkatli olun. Fiziksel olarak bir sorun yoksa 24 saat gözlemleyin. İç kanama varsa Tuba Hanım'ın dediği şeyler yaşanır. Geçmiş olsun..

Bence endişe etmenize gerek yok ben iki kaplumbağamıda balkondan düşürdüm 4. katta oturuyoruz biz :( birinin ağzından kan geldi yarım saat hiç kıpırdamadı ama şimdi ikiside gayet iyi :D 1 metre gibi ufak bir mesafeden bir şey olcağını sanmam

bundan sonra çok daha dikkatli olacağım umarım bir şeyi olmaz.

Destekleriniz için teşekkürler :)

Geçmiş olsun umarım bir sorun olmaz.

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)

Geri