Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam elimi ısırdı, kanatmayıda başardı!

Kadim97

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar kaplumbağamın kabuğuna bakım yaparken parmağımı yakalamayı başardı ve kanattı hemen sabunlu suyla yıkadım kolanya sürdüm, bantladım.Ne yapmam gerekir?

Yeter bence eğer salmonella belirtileri gözükürse bir doktara gidersin fakat zannetmiyorum çok bulaşıcı değildir salmonella.

Cvp: Kaplumbağam elimi ısırdı, kanatmayıda başardı!

Belirtileri nelerdir?

Geçmiş olsun.Konu hakkında bir bilgiye sahip değilim ama kapluşun henüz olgun bir canlı değilse çok güçlü diyebilirim.

Öncelikle geçmiş olsun. Ne konuda bilgi almak istiyorsunuz? Daha da açarsanız konuyu yardımcı olabiliriz. Kapluşların saldırganlık doğalarında vardır. Benim kapluşumda elimi ısırıyor çoğu zaman :) Buna yapacak bişey yok. Salmonella ile ilgili bilgi almak istiyorsanız. Merak etmeyin kolonya sürüp bantladıysanız kolay kolay bişey olacağını sanmıyorum.

Bu arada salmonella belirtileri şu şekilde:
Salmonella ile enfekte kişide enfeksiyondan 12-72 saatte ishal, ateş ve karında kramp gelişebilir. Hastalık (salmonelloz) çoğunlukla 4-7 gün sürer ve hastaların çoğu tedavisiz iyileşir.Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler bu grupta yer alır.

Teşekkür ederim.Bende salmonella hakkında bilgi almak istemiştim.Doğrusu ısırdığında kanatacak kadar güçlü olduğunu hissetmedim. :)

Bence panik yapmak kendini hastalığa karşı 1-0 yenik kabul etmektir.
Bu yüzden de kanser hastalarında moral çok önemlidir.

İçiniz rahat olsun ben bişey olacağını sanmıyorum :)

salmonella kolay kolay bulaşmaz sıkıntı yapmayınn ..

Salmonella ısırıkla bulaşmazki ! arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim salmonella kaplumbağaya dokunup veya akvaryuma elinizi soktuğunuzda bulaşır ama ben devalarca soktumö onu elime aldım sonrada yemek yedim hiç birşey olmadı salmonellanın bulaşabilmesi için onun dışkısını yemen gerekli.

Salmonella kaplumbağaların tükürüğünün veya dışkıladığı suyun kan veya ağız yoluyla vücuda girmesiyle rahatlıkla oluşabilir. Eğer ısırık vb. durumlarda vaktinde müdahale ederseniz bir sorun çıkmaz.
@KillerPrice
O yaptığınız şeyi ben de küçükken yaptım. (Kaplumbağalarımı 8 yaşındayken almıştım.) Bana da birşey olmadı. Ancak bu gevşemek gerektiği anlamına gelmez. Olur mu olur, hiç belli olmaz. Tedbirli olmakta yarar var.

Bu hastaliği bu kadar büyütmeye gerek yok. Gribe yakalanma riskiniz ve gripten ölme riskiniz bu hastalığa yakalanma riskinden yüzlerce kat daha fazla. Bir yetişkinin bu bakteriden hasta olma ihtimali de 100binde 1 kadar bir oran. Tabiki kaplumbağanız bu bakteriyi taşıyorsa. Genelde çiftliklerden evlere gelen kaplumbağaların bir çoğu doğadan bu bakteriyi kapamıyorlar.

eğer kaplumbağalar hasta etseydi şimdiye kadar ben ölmüştüm..
elime alıyorum, öpüyorum, yediğim şeylerden ısırtıyorum geri kalanını ben yiyorum, elimi ısırıyor hatta kanatmayı bırakın koparırcasına.. şu anda da pıtırın yaptığı bir yara var parmağımda :)
bir keresinde öpeyim dedim dudağımı ısırdı mesela şişti falan...
kısacası hiç birşey olmaz korkmayın :):):)

Aslında tabiki eldivenle tutup, onlara dokunmamak hem onlar hem bizim için daha sağlıklı ancak bir çok kişi buna uymuyor ben dahi :)

ihtiyaçlarını karşılamak yanında sevgi de vermek lazım onlara eldivenle sevgi gösterilmez diye düşünüyorum
her ihtiyacını karşılayamasamda fazlasıyla sevgi verdiğimi düşünüyorum :)

Geri