Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam exo terra turtle bank'tan korktu..

kaplumbaga_000

Bronz 4 Üye
Merhabalar,

İnternetten Exo Terra turtle bank Medium boy aldım, akvaryuma tam oturdu. Ama kaplumbagalarımdan dişi olan ondan korktu ve yapay bitkilerin arasından çıkmadı.. Kendim kuru alan yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım, konu hakkında önerisi olan var mı? Şu anda resimdeki gibi doğal taş kullanıyorum ama ikisi aynı anda çıkamıyorlar.

mailto:/jjpld1.jpg

Cvp: kaplumbağam exo terra turtle bank'tan korktu..

ben de o üründen sipariş ettim umarım benimkiler de korkmaz

Korkma gibi birsey soz konusu degil. Yalnizca yabanciladi. Kaplumbaga bakimi sabir ister. Turtle banka en fazla 1 ay icinde alisacakti. Suanda yaptiginiz kuru alan hem kucuk hemde su seviyesi bu sekilde cok kotu. Lutfen turtle banki takip su seviyesini yukseltin. Alisacaktir.

Zaten suandaki tas kuru alan bile olmamis.

Alvin' Alıntı:
ben de o üründen sipariş ettim umarım benimkiler de korkmaz

Küçük boyundan sipariş versem mi diye düşünüyorum ama ona da emin olamadım :(

kuru alana alışma süresi değişebiliyor benimkiler 1-2 günde alıştı

Cvp: RE: kaplumbağam exo terra turtle bank'tan korktu..

ecemkoten' Alıntı:
Korkma gibi birsey soz konusu degil. Yalnizca yabanciladi. Kaplumbaga bakimi sabir ister. Turtle banka en fazla 1 ay icinde alisacakti. Suanda yaptiginiz kuru alan hem kucuk hemde su seviyesi bu sekilde cok kotu. Lutfen turtle banki takip su seviyesini yukseltin. Alisacaktir.

Zaten suandaki tas kuru alan bile olmamis.

su seviyesi 35 cm.. az olduğunu düşünmüyordum? 1 gün boyunca durdu, kaplumbağama zarar verir diye korktuğum için çıkardım..

Su seviyesi kaplumbagalarinizin boyutuna gore cok az. Dedigim gibi suandaki tasa kuru alan denilemez. Zarar vermez korkmayin. Alisacaktir. Suanki tas yuzme alanlarini kapadigi gibi kuru alan gorevide gormuyor.

bende turtle bank kullanıyorum benim kaplumbağalarımda ilk başta aynı tepkiyi verdi fakat sonra yavaş yavaş alıştılar şimdi hiç inmiyolar bir şey olmaz siz turtle bankı akvaryuma takın:smile:

Turtle bankın alçak kısmını biraz suyun içine alın. İlk başlarda çıkmakta zorlanabilir. Alışma süreside var tabi.

Geri