Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam galiba görmüyor

tozz_pembe

Yeni Üye
Katılım
26 Tem 2017
Mesajlar
10
Bizim iki su kaplumbağamız var. Tatile çıktık diye 'ölüm kabı' denen kapta bakıyoruz. Biri kabı masada iken kabından atlayıp aşağı düşmüş. Sonra bulduk ve bir gün sonra gözleri kapandı. 
Gentagut damla damlattık bir hafta. Sonra daha iyi oldu rahat açıyor artık gözünü ama yemini görmüyor sanki. Yem yemiyor diye Kıymayı çok sever onu vereyim dedim kokladı mı gördü mü bilmiyorum ama yemeğe çalıştı. Kıyma suyun dibinde olmasına rağmen suyun üstünde arıyor.
Galiba gözü çok az görüyor. Yardım edin! :helpsmilie:


Bir de sürekli kuru bir yerde uyumak istiyor. Çok endişeleniyorum yardım edin.
 
Hayvanın gözlerine gentayı sabah akşam 10 saniye arayla üçer damla damlat. Kuru yerde 5 dakika beklet. Suyunu emsal sıcaklıktaki su ile 2 günde bir değiş. İçme suyu kullan.

Yiyeceği de tırnağının ucu ile hayvanın ağzına uzat yesin. Kokundan çekinirse cımbız kullan. Ucu sivri olmasın.

Daha derince bir kap alıp kullanabilirsin. Güneş önüne ve esinti klima vs. önüne koyma sakın. Gün ışığı görsün ama gölgede dursunlar.
 
Damlanın bir zararı olmaz mı bir hafta sabah akşam kullandık damlattıktan sonra kuru yerde bıraktık. Daha fazla kullanırsam kör olmaz mı acaba. Hatta ben damladan dolayı böyle oldu diye bile düşündüm?


Bu aralar bir de çok korkak. Ben odaya girdiğim gibi hemen korkuyor hasta olan. Şunu da belirteyim üç gün önce tavuk yemiştik biz onlara da verdik ikisi de afiyetle yedi. Ondan sonraki günler hasta olanda diğeri de daha az yemeye başladılar. Acaba canları yem mi çekmiyor? Iştahları azaldı. Gözlerini kapatmıyor artık durduk yere. Ama sudan kafasını iyice çıkarıp bir saniye kadar gözünü kapatıp geri açıyor. Çok hareketli. Yani Nerede ise hiç durmuyor uyku hali dışında? Acaba iyileşti mi yoksa canı mı rahatsız yaaa bir türlü anlamıyorum.
 
Genta birşey yapmaz. Geniş spektrumlu antibiyotiktir. Ağzına da damlatabilirsin. Açtıktan sonra 15 günden fazla kullanmayacaksın. 15 günü bitir. Diğerinin gözüne de damlatabilirsin.

Tavuk vermeyin. Yem harici birşey vermeyin 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve raffy I yeterli sonrasında çeşit artırılır. Yem harici verilen herşey yemden uzaklaştırmakla birlikte sağlıklı değildir.

Tatlı, tuzlu, acı, kokulu, baharatlı, yağlı, meyve vermiyoruz.

Hayvan farklı ortamda ayrıca yavrular karşısındakini bütünsel olarak algılar. Büyüdükçe gözler gelişir ve detaya döner. Halihazırda görme sorunu olması da tepki göstermesinin bir nedeni.
 
Cvp: Kaplumbağam galiba görmüyor

Tamam söylediklerinizi deneyeceğim kullanım süresi sadece 3 gün kaldı. Bu üç gün de bir deneyelim. Düzelmez ise teramisin diye bir ilaç varmış. Ona da başlamamızı önerir misiniz?ve 15 günden fazla kullansak gentagutu acaba bir sorun olur mu?
 
Teramisin pomadtır. Onu kullanırsan pisliği üzerine yapıştırır genta ise sıvı olduğu için göz içindeki pisliği dışarı atar.

Gentanın ucunu temas ettirmediysen kullan temas ettirdiysen ucunda bakteri kolonileşmesi olur.
 
Cvp: Kaplumbağam galiba görmüyor

Merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Kaplumbağam bugün iyiydi. Gözünü açıyor yemini de yiyor. Fakat akşam damla damlatacağım zaman bir şey fark ettim. Suda ağzını açıp kapattı birkaç kez. Akciğer enfeksiyonu mu acaba diye endişelendim. Gentanın kullanım süresi yarın son. Gözleri bana düzeldi gibi geldi ama bu ağzını açması bana garip geldi. Bir sorun mu var acaba. Akciğer enfeksiyonunun diğer belirtilerini göstermiyor. Bu ağzını birkaç kez açıp kapatması normal mi yoksa. Rahatsız ettim tekrar kusura bakmayın nolur.
 
Akciğer enfeksiyonunda her nefes alışınca başını öne atarak ağzını açıp kapar.

Damağına veya boğazına yem takılmışsa arka arkaya birkaç kez açıp kapar.

Hazımsızlığa bağlı kusacaksa boynunu sonuna kadar öne uzatıp ağzını açıp öğürür.

Yorgun veya uykusu gelmiş ise yani esniyorsa veya ağzını esnetmeye çalışıyorsa kafa dışarıda ağzını bir iki saniye sonuna kadar açar sonra kapar. Ağız esnetmeyi su içinde olduğu kadar kuru alanda da yapar. Isıtıcı lamba derisini kurutur ve gerer. Hayvan ağzını açıp kapayarak çene bağlantı noktasını rahatlatır.

Yine kuru alanda fazla ısındığında ağzını timsah gibi (sürüngenlerin hepsi yapar) açık vaziyette tutup serinlemeye çalışır.

Su altında panik yaptı ise ağzını açıp hava kabarcığını yoğun biçimde çıkarır.

Tehdit varsa ağzını açık tutup yaklaşan her ne ise onu ısıracakmış gibi hazır bekler.
 
Özetle senin hayvan ki bunu genelde yemleme sonrası veya akvaryumda birşey yediğinde yapar. Ağzına boğazına takılanı hareket ettirmek için yapmış. Bir şeyi yok.
 
Genta yarın son gün ise sabah akşam iki damlada gözleri yanında ağzına da damlat.
 
Kuru alanda ısıdan maksimum faydalanmak için boynunu ileri atıp gözlerini kapar. Suda ise burnunu yüzeye doğru uzatıp gövde su içinde nefes alır bunu çapraz olarak su ortasında ve arka ayaklarıyla birşeye tutunduğunda da dengede durmak içinde yapar.
 
Şimdi de diğer kaplumbağamın bir gözü kızarık. Suyun içinde açık ama sudan çıkınca kendi kendine kapanıyor. Gentagut aldım yine. Nedir durumu acaba. Göz kapağı kızarmış.


Ve Gentayı hasarlı olmayan göze de uygulayacağım bir şey olmaz heralde. Önce dediğiniz gibi sabah akşam üç damla.
Bu Göz kapağı kızarması nedeni nedir acaba?


Iştahı da yerinde.
 
Göz kapağında kızarıklık varsa hayvan bir yere çarpmıştır. Bu genelde gece bulunduğu yer karanlık ise hareket ettiğinde görmeden bitki yada köşesi sivri birşeye çarpması sonucu oluşur. Bu sebeple loş bir ışık akvaryumda hareket ettiğinde ortamı görmesini sağlar.

Sokak lambası ışığı geliyorsa perdeyi açık bırak, gelmiyorsa led prize takılan gece lambası alıp tak. Kırmızı renk uygun. Veya osramın pinpon topu şeklinde kendinden prizli ve sensörlü led gece lambası var ondan al. Fiyatı 25 tl civarı ama sensörlü olduğu için zamanlayıcı alma maliyeti olmadığından aynı hesaba geliyor. Ömrüde uzun. Ben 10 seneden fazladır kullanıyorum. Loş sarımsı bir ışık veriyor.

Her iki gözede uygulayabilirsin.
 
Cvp: Kaplumbağam galiba görmüyor

Gentadan başka bir şey de yapmalı mıyız? Bu ne kadar sürede geçer?
 
Bu göz kapağı dışında olduğu için gentaya gerek yok. Göz içinde problem varsa kullan. En geç 10-15 güne kırmızılık gider. Bir süre hafif bir iz kalır. Deri değişimi sonrası eski haline döner.

İlacı açtıysan kullan özellikle kuru alanda çok kaldığında göz kapakları kurur. Yapışmış gibi açmada zorlandığı haller olur. O vakit hayvana dokunmadan tepesinden kapakların üstüne damlatırsın. Damlattığında elini gözüne atar veya suya kaçabilir bu sorun olmaz. Yapay gözyaşı niyetine bu şekilde kullanabilirsin.
 
Gözünün içinde hani insanda çapak olur ya aynı öyle bir şey var az önce fark ettim. Hasarlı gözüne damla kullanmaya devam edeceğim. Sizce sadece çarpma ile olmuş bir şey midir. Yani mikrop kapma ya da başka bir şey olabilir mi?
 
Dış çeperdeki kızarıklıklar çarpmaya bağlıdır. Göz içinde dediğin şey beyaz ise bu iltihap zamanla sertleşip kalır. Damla atmasını kolaylaştırır.
 
Hayır. Genta yumuşatıp büyümesini önler. zaman içinde kendiliğinden çıkar. Bazıları kendi tırnağını takıp atıyor. Sen dokunma hasar verirsin.
 
Geri
Üst