Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam gözümün önünde ölmesin lütfen hastalığı ne olabilir ??

ksklee355

Yeni Üye
İlk önce selamlar arkadaşlar.. Foruma yeni katıldım.. 2 tane su kaplumbağası beslemekteyim.. Uygun ortam koşullarını yarattım.. (Akvaryum+kuru alan+kuru alanı ısıtmak için lamba+ısıtıcı+filtre+uvb lamba) Kaplumbağalarımla yaklaşık 4 aydır beraberiz.. Biri çok sağlıklı baya da büyüdü ama öteki hiç büyümedi.. Kabuğu 1 tl den çok az daha büyük aldığımdan beri.. Onu sıkıntı yapmadım.. İştahı yerindeydi sağlıklıydı.. Son 4-5 gündür bişey yemiyor.. Kuru alandan ayrılmıyor.. Hep uyuyor.. Akciğer enfeksiyonu mu diye baktım araştırdım internetten ama kabuğunun altında da herhangi bir renk değişimi yok.. Gözü mikrop kapmış da olabilir bu internette yazanlara göre.. Fakat gözlerinde de bi şişkinlik yok.. En sonunda suyun sıcaklığını 2 derece artırdım.. Gözlerine de terramycin sürdüm bugün.. İyi mi yapıyorum ? Hastalığı nedir nolur bi çözüm bulun gözümün önünde ölmesin..

Cvp: Kaplumbağam gözümün önünde ölmesin lütfen hastalığı ne olabilir ??

Eğer akciğer enfeksiyonu değilse ( ne olduğunu araştırın ) problem edilecek brşey değil. Ölüm gibi korkulacak birşey yok. Gözleri bildiğim kadarıyla sudan mikrop kapmış olabilir . Geçici birşey ölümüne yol açacağını düşünmüyorum erken teşhiste. Stick yem yemesini artırın ve su değişimini daha çok gerçekleştirin ayrıca suyun içine mavi su olarak bildiğimiz Contra-Ichyto'dan damlatın. Suyu dezenfekte eder. Stick yemin üstüne vitamin damlatın . Belki sizde vardır ama eğer yoksa ben size önereyim.
Deep fix reptivit çok işime yaradı. Benim kaplumbağamda da göz rahatsızlığı vardı sonradan gözleri şişti . Alt kabuğunda pembelik felan yoktu . Biraz fazla su değişimi özellikle mavi damla ve vitamin ile şuan sağlığına kavuştu gözleri normal.Büyümeside diğer kaplubağama göre yavaş. :) Hastalıktan kaynaklanıyor. Bünyeleri yorgun düşüyor.

Öncelikle geçmiş olsun..Benim kapluşumda 2-3 gündür yem yemiyor bugün kıyma verdim onu yedi çok şükür sizde kıyma vermeyi deneyebilirsiniz,ayda bir verilmesi uygun bu yüzden bir defaya mahsus verebilirsiniz,hiç bişey yememesinden iyidir diye düşünüyorum ^^ bu hayvanları anlamak çok zor :(

He birde şu Azoo turtle eyedrops'u pet-shoplardan bulabilirseniz çok işe yarar. Benim arkadaşımın tedavisinde baya yararı oldu .

Resmini atıyorum[/align]
mailto:/34huzhd.jpg

Zaten alt kabukta renk değişimi ilerleyince oluyor. Büyük ihtimal akciğer enf. Çunku benim miniğinde göz enfeksiyonu geçirirken yemini yiyordu.

Terramycin surmeye devam edin. Ama Gentamisim ve Inflased damlalarınıda almanız gerek eczaneden. Gentamisin'i günde 2 kez 2'şer damla , inflased ise günde 4 kez 2'şer damla olarak kullanıcaksınız. Bu ilaçlar gözleri için.

Akciğer ebfeksiyonu içinse monodox yada tetrodox alın. Başka bir kapta 2 LT suya 1 kapsül ilacı içine koyun. Ve içine ısıtıcıyı koyduktan sonra suyu 33 dereceye ayarlayin. Bu esnada tospik içinde olsun. Çunku akvaryumdan birden 33 derece suya geçerse şok geçirebilir. Bunuda günde 2 kez uygulayın. 4 saat kalsin suyun içinde. Auyunuda her seferinde değiştirin çunku belli bir zamandan sonra ilaç zehir etkisi yapiyor.

Altugaltugun verdigi ilaç işe yaramaz. Tecrubeyle sabit. Siz veteriner hekimlerin soyledigi ve benim yazdigim tedaviyi uygulayin.

Cok tesekkur ederim dediklerinizi harfiyen yerine getiricem.. :)

Ya bu iştahsızlık problemi son zamanlarda çok arttı. Benim minik kapluşumda gayet sağlıklı lakin önceden yediği stick yemleri birkaç gündür yemiyor. Bugün karides verdim ona saldırdı.

Vee bir Bucalı olarak ilk defa karşıyakalıya yardim ettim :D
Yem yiyor muydu?

Yeşim abla anlaşılan hergün makarna yemekten bıkmış :D

AlperDeniz' Alıntı:
Vee bir Bucalı olarak ilk defa karşıyakalıya yardim ettim :D
Yem yiyor muydu?

Yeşim abla anlaşılan hergün makarna yemekten bıkmış :D

Olur mu Bucalı kardeş benim de kaç tane arkadaşım var 9 eylülde okuyan :) göztepeli olmasın da ne olurwsa olsun :D neyse konu kaydı başka taraflara :)

Diğer büyük kapluş öyle değil ama önüne ne getirsen yiyecek durumda o hiç yemek seçmedi :) Bazı kapluşlar gurme oluyor anladığım kadarıyla :D

Bence de :) Bu konu uzaaar gider :) Siz yarin dediklerimi almaya çalişin. Birde yem yiyor muydu?

Bana da her gün aynı yemeği verseler ben de yemem yani :D Ama gerçekten çok garip hayvanlar ya. Her an herşey olabiliyor

Yeşim abla stick yemi karidesin kutusuna koyup vermeyi denedin mi? Belki kokusuna kanar :)

Son 3-4 gündür ne karides ne stick yem hiçbişey yemiyor.. :(

Tamam siz dediğim ilaçlari kullanmaya başlayin biran once o zaman karsiyakali kardes :D

Yarin acik eczane bulamicagim icin pzt. baslıcam bucali kardes..

:) O zaman kolay gelsin sana çok zorlu bir sürece giriceksin. Ben inflased'i kullanmak için gece 3 te kalkıyordum. Geçmiş olsun. Iyileşir inşallah en kisa zamanda.

Jadeite' Alıntı:
Ya bu iştahsızlık problemi son zamanlarda çok arttı. Benim minik kapluşumda gayet sağlıklı lakin önceden yediği stick yemleri birkaç gündür yemiyor. Bugün karides verdim ona saldırdı.

Benimkide aynı şekilde stickleri beğenmiyor:) Gammatus ve organik balık yemi de veriyorum ara ara.Ama farklı yem olarak ne deneyeceğimi şaşırdım:)

Bence yem çeşitliliğinide artırmakta fayda olabilir. Benim pis boğaz RES ler başladığım taze kıvırcık ve meyva diyeti dahil her yemi süpürüyorlar :) Ancak çizgiliye hala sebze yediremedim. Ama hazır yemlerin hepsini yedi maşallah.
Asıl konu için ise tüm belirtileri aynı anda göstermiyebilir ama akciğer enfeksiyonu olma olasılığı yüksek. Ben genede uzman veteriner görsün derim.

Hocam son durum nedir? Bir veterinere gittiniz mi veya ilaçları temin edebildiniz mi?

Veterinere gitmedim kardes eczaneler de kapalıydı yarını bekledim.. Hapsirma gibi garip bi ses cıktı ortaya % 99 akciger enfeksiyonu :( Son olarak Monodox mu Tetradox mu alıyim ? 2 sinin de etken madde miktarı aynı fakat tetradox ta bi kaç ilave madde daha var.. fiyatları da çok yakın birbirine.. Hangisini alıyım ?

Monodox daha iyi diyorlar ama ben tetrodox'a inanıyorum :) Sizin kararınız ama

Geri