Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbagam hapşuruyor napmalıyım?

simbat237

Bronz 1 Üye
degısık sesler cıkartıyor neden?

arkadaşlar kaplumbagam sabahtan berrı ınce bır ses cıkartıyor neden acaba

Cvp: degısık sesler cıkartıyor neden?

nasıl bir ses hapşırma flnmı ?

Tıslama sesi olabilir (birinden ürkerse korkutmak için çıkarabilr), ciğerlerinden hırıltı gelebilir (akciğer enfeksiyonu işareti), yada Berkcan' ın dediği gibi hapşırık (akciğer enfeksiyonu işareti) olabilir. Hangisi olduğu önemli. Ama kaplumbağa yavru ise tıslama sesi henüz çıkaramaz.

yani büyük ihtimalle hasta

AEK' Alıntı:
Tıslama sesi olabilir (birinden ürkerse korkutmak için çıkarabilr), ciğerlerinden hırıltı gelebilir (akciğer enfeksiyonu işareti), yada Berkcan' ın dediği gibi hapşırık (akciğer enfeksiyonu işareti) olabilir. Hangisi olduğu önemli. Ama kaplumbağa yavru ise tıslama sesi henüz çıkaramaz.

5-6 cm bısey galıba urktugu ıcın gozunde enfeksıyon var kapalı gozle korktugu ıcın

Olabilir ama akciğer enfeksiyonu daha kuvvetli olabilir. Yüzmesi ne durumda. Çünkü göz enfeksiyonu ile beraber çoğunlukla yaşadıkları bir hastalık.

Açıkcası bir veteriner ziyareti gerekli.

simbat237' Alıntı:
AEK' Alıntı:

5-6 cm bısey galıba urktugu ıcın gozunde enfeksıyon var kapalı gozle korktugu ıcın

AEK' Alıntı:
Olabilir ama akciğer enfeksiyonu daha kuvvetli olabilir. Yüzmesi ne durumda. Çünkü göz enfeksiyonu ile beraber çoğunlukla yaşadıkları bir hastalık.

Açıkcası bir veteriner ziyareti gerekli.
yuzmesı ıyı ama gozu kapalı dıye kuru alanda kalıyor

bende sadece göz iltihapı sanıyordum ama akciğer enfeksiyonu da varmış.. ben çok iyi bakım şartlarında 2 haftada geçirebildim şimdi süper büyüyor yüzüyor bence veterinere götürün.. babamın yardımıyla gerekli ekipmanları sağladım ilaçlı tedavi yaptım;bence veterinere götürün

bencede bi veterinere gitmeli.

gittim adam goz kremı yazdı

veterıner hıcbır sey yapmıyor faakat hapşuruyormus

Cvp: kaplumbagam hapşuruyor napmalıyım?

Kaplumbağanız bu sesi sürekli mi çıkarıyor bu linkteki özellikle birinci videodaki sese mi benziyor? mailto:/forum/Konu-kaplumbagalarda-hastalik-belirtisi-sesler.html Ara sıra böyle sesler çıkarabilirler ama sürekli yapıyorsa solunum yollarında bir problem olma ihtimali yüksek malesef.

tubidik' Alıntı:
Kaplumbağanız bu sesi sürekli mi çıkarıyor bu linkteki özellikle birinci videodaki sese mi benziyor? mailto:/forum/Konu-kaplumbagalarda-hastalik-belirtisi-sesler.html Ara sıra böyle sesler çıkarabilirler ama sürekli yapıyorsa solunum yollarında bir problem olma ihtimali yüksek malesef.

ilk video haric diğerleini yapıyor ılk ses cıkartıyor sonra esnıyor yada agzını acıyor dun aksam basladı napmalıyım yenıyken

Tedavi için tekrar bir veterinere götürmeniz gerekiyor, kendi başınıza tedavi hem zor hem de doz aşımı riski nedeniyle tehlikeli.

tubidik' Alıntı:
Tedavi için tekrar bir veterinere götürmeniz gerekiyor, kendi başınıza tedavi hem zor hem de doz aşımı riski nedeniyle tehlikeli.

veteniyerımız ılgılenmıyor kı :( :no: :doctor: :518811:

Geri